Головна
>
Музика
>

Дебютний сингл гурту pamva і LP Структури Щастя: слухаємо релізи цього тижня

Дебютний сингл гурту pamva і LP Структури Щастя: слухаємо релізи цього тижня

Мініальбом від alyona alyona та Jerry Heil та лонгплей від Структури Щастя; сатиричний трек про гроші від Хонеста та іронічний про війни від Діани Глостер; дебютний сингл гурту pamva та інше — зібрали релізи цього тижня.

alyona alyona та Jerry Heil — EP Дай Бог

До EP увійшло чотири спільних треки українських артисток. А кожну пісню вони заспівали у колаборації з європейськими артистами.

Так, трек Kupala у колабі з німецької співачкою ela розповідає про традиції, предків, та силу роду.

Viter viie ft. польський артист Gedz: про молодого козака та
його втому від тяжкості досвіду, що ліг на його молодість.

Zozulia ft. латвієць Ginger Mane: про трагедію сімей, героїзм простих
людей і про гарт національної свідомості.

Dai Boh ft. литовська співачка Monika Liu є титульним треком альбому Він про рай і початок Землі, які цілком могли б бути й в Україні.

Структура Щастя — LP Смуга

Це дебютний альбом Лізи Углач, яка відома як Структура Щастя. До LP увійшло 9 треків. Серед них колаборації з виконавцями Sad Novelist, хейтспіч, drimandr і Марний.

Enleo & Маша Кондратенко — Любов сильніша

За словами виконавців, у цій роботі вони мали намір показати, що любов сильніша за кулі та автомати, сильніша за страждання та смерть.

А сам трек присвятили другові Enleo — музиканту Олександру Адінцову, життя якого обірвалось на початку квітня.

viora — хвора на любов

viora лише починає свій творчий шлях. У своїй новій пісні ділитися власними переживаннями й порівнює кохання з хворобою, від якої не вилікуєшся просто прийнявши ліки.

blessbaby — Playa

Репер blessbaby презентує, за його словами, агресивний трек в якому розповідає про великі амбіції та власні переваги перед конкурентами.

Playa — другий сингл з майбутнього мікстейпу blessbaby, який вийде вже восени.

Хонест — Гроші на вітер

Хонест презентував сатиричний трек Гроші на вітер. В ньому репер описує ситуація сьогодення з заробітком коштів і те як важливо володіти фінансовою грамотністю.

Diana Gloster — Лічилочка

Співачка хоче об’єднати Лічилочкою усю країну, «бо через саркастичний та зухвалий текст трек стане ідеальним саундтреком до “бавовни”, яка зараз лунає на усіх окупованих українських територіях».

Dorofeeva — крапають

крапають увійде до нового альбому сенси, який співачка презентує восени. 

Це робота-колаборація: трек написаний разом з Іваном Клименко та Jerry Heil, а кліп є творчим тандемом з українським художником Євгеном Лісняком.

«”крапають” — найемоційніша пісня з альбому. Для мене це новий етап творчості…Це дуже особиста та емоційна робота, в яку я вклала душу. Вона показує, як можна лікуватись через творчість», — каже артистка.

Amberwhale — Нащадок козаків

Київський альтрок гурт Amberwhale випустив відео на пісню Нащадок Козаків. За словами бенду, ця пісня — меседж про незламність. 

pamva — Напевно вже час

Київський пост-панк гурт pamva дебютує з синглом Напевно вже час.

Трек зробили в лютому 2022 на основі передвоєнних настроїв перед початком повномасштабної війни. А записали вже під час війни.

Макс Барських — Україна

До Дня Незалежності Макс Барських презентував нову пісню. Артист каже, що це — пісня-мрія:

«Усі ці пів року війни я відношусь до музики, як до чогось, що відбувається не зі мною, до чогось із минулого життя. Поки що я не знайшов нового себе. Не до кінця розумію, що буде завтра, мабуть, як і усі ми. Але знаю напевно, що багатьом музика допомагає, зцілює рани. Крізь пісню ми передаємо наші мрії й проєктуємо найсвітліші бажання… Я вірю в таку перемогу, коли вся країна стає єдиною незламною родиною. Україна — це сім‘я, в якій люблять і розуміють».

ba.latskii — Ти сонце я сніг

Новий трек презентував і київський дует ba.latskii.

Діджея Хокаге, The Nietzsche — Vasyl

Діджей Хокаге (продюсерський монікер Сергія Воронова з Джозерс) продовжує серію реворків. Цього разу реворк на пісню Vasyl колективу The Nietzsche.

Olivian — Додому

Новий сингл Olivan присвятив усім, хто був змушений покинути свій рідний дім та виїхати за кордон, хто втратив своє місце безпеки. І тим, хто захищає свій дім зі зброєю в руках.

Zakhar Bo — Чуєш, ворог?

Це сьомий сингл артиста і перший під час війни. За словами Захара, куплети пісні розповідають про те, як почалася війна, та чим вона скінчиться, приспіви — це заклик до бою, який можна повторювати, як мантру, а фінальний програш — наш переможний танець.

Lil Rusya, Sad Novelist — NFS 2

Виконавець з Вінниці Lil Rusya разом із Sad Novelist спільний трек.
NFS 2 — це переосмислення культової ігрової серії про вуличні гонки.

Водночас цей трек — продовження одного з ранішніх синглів Lil Rusya NFS, який свого часу сподобався Sad Novelist‘у, тому артисти домовилися зробити сиквел.

Freel, JamalaКоли закінчаться війни

Реп-виконавець Freel й співачка Jamala презентували спільну пісню Коли закінчаться війни, а також артвідео на неї. Це історія про людей, які невтомно та щодня продовжують боротися за свою країну.  Більше за посиланням.

XXV кадр, Kelavra Молодий Сковорода

Київські репери XXV кадр та Kelavra об‘єдналися разом зі стендап коміком Єгором Славуцьким і створили трек Молодий Сковорода.

Сингл є реверансом до творчості українського письменника і філософа Григорія Сковороди. Цитати з вірша «Всякому місту — звичай і права» переплітаються з роздумами про проблеми сьогодення.


Читайте також: «Моя країна не впаде на коліна»: добірка нових кліпів від українських виконавців

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024