Головна
>
Кіно
>

Відео дня: дивимося трейлер фільму «Я і Фелікс»

Відео дня: дивимося трейлер фільму «Я і Фелікс»

8 лютого кінопродакшн ForeFilms презентував офіційний трейлер повнометражного ігрового дебюту української режисерки Ірини Цілик «Я і Фелікс». Стрічка знята за мотивами книги «Хто ти такий?» від українського письменника та військовослужбовця Артема Чеха. В український прокат фільм вийде 11 квітня.

Фільм «Я і Фелікс» розповідає історію дорослішання хлопця Тимофія у 90-х роках. Основними темами є його стосунки з родиною, друзями, першим коханням та колишнім контррозвідником Феліксом, який пройшов службу під час війни в Афганістані.

Ми поспілкувалися з режисеркою фільму та кінокритиком Сергієм Ксаверовим про стрічку та кому її дивитися, ознайомитися з матеріалом можна за посиланням. А за тут можна прочитати рецензію на фільм від головного редактора Ліруму Олексія Бондаренка.

«Це дуже особливий для мене момент — зустріч фільму з українськими глядачами, для яких він найперше і створювався. Цю стрічку сміливо можна назвати глядацькою, хоча водночас це авторське кіно. Тож я сподіваюся, що в кінотеатри прийдуть дуже різні люди. Бо цей фільм не є похмурою депресивною драмою. У ньому багато легкості, гумору, кольорів, знайомої вам музики. Я сподіваюся, цей досвід стане для багатьох доволі щемкою емоційною мандрівкою», — розповідає режисерка Ірина Цілик

Для трьох головних героїв ця стрічка стала дебютом в українському кіно: роль Тимофія виконали Владислав Балюк та Андрій Чередник, син режисерки та автора книги «Хто ти такий?». Роль Фелікса, колишнього контррозвідника, зіграв український письменник і поет Юрій Іздрик. У стрічці також знялися Володимир ГладкийДільничий з ДВРЗ»), Андрій ІсаєнкоЩедрик», «Кіборги», «Захар Беркут»), Анастасія КарпенкоЯк там Катя?», «Лікар Ковальчук») та інші.

«”Я і Фелікс” — фільм із глибокими деталями, які роблять героїв та ситуації яскравими й такими, що дозволяють побачити радощі людей, життя яких перевернула війна. Потужні спогади 90-х надають фільму майже позачасової якості, проводячи несподівані паралелі з теперішніми подіями», — коментує куратор програми «Фокус: Україна – Велика Британія» 8 Київського тижня критики Річ Клайн.

Світова прем’єра «Я і Фелікс» відбулася на 38-му Варшавському міжнародному кінофестивалі, а перший показ в Україні — під час Київського тижня критики у 2022 році. Крім того, стрічка отримала спеціальну нагороду на 53-му італійському кінофестивалі Giffoni у категорії Generator +16 (The CGS Award), спеціальну відзнаку Filmfest Hamburg від КМКФ «Молодість» та в конкурсі ігрового кіно Ukraina Festiwal Filmowy у Варшаві.

За розкладом показів стрічки в Україні, а також анонси спецподій за участі команди можна стежити на офіційній сторінці фільму. Дистриб’ютором фільму «Я і Фелікс» в Україні стала компанія «Кіноманія». 


Читайте також: Вийшов другий тизер українсько-польського фільму «Дівія» про вплив війни на природу в Україні

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024