Головна
>
Кіно
>

Фільм «Я, Ніна» Марисі Нікітюк відкриє кінофестиваль «Миколайчук Оpen»

Фільм «Я, Ніна» Марисі Нікітюк відкриє кінофестиваль «Миколайчук Оpen»

Кінофестиваль «Миколайчук Оpen», що відбудеться відбудеться з 15 до 20 червня у Чернівцях, відкриє стрічка Марисі Нікітюк «Я, Ніна». Показ на кінофестивалі стане українською прем‘єрою фільму. Фільм зняли за мотивами особистої історії української телеведучої та журналістки Яніни Соколової.

У центрі сюжету — Ніна Сокіл — успішна телеведуча, в житті якої є все, про що тільки можна мріяти: любов, кар’єра, прихильники. В одну мить фатальна новина руйнує все, до чого жінка так довго йшла. Саме ця перешкода змусить її зрозуміти, хто вона насправді, і що є найважливішим у житті.

«Українці вперше побачать фільм, який починався саме з їхньої підтримки. Ми вдячні кожному, хто був із фільмом всі ці чотири роки його створення. І, думаю, зараз слушний час показати історію боротьби, подолання і взаємин із собою у період біди й поранення, які мають кожен і кожна з нас. Я щаслива, що попри війну й відсутність фестивального життя, прем‘єра буде саме на фестивалі українського та міжнародного кіно, що названий іменем легендарного Івана Миколайчука» — розповідає авторка ідеї, генеральна продюсерка фільму Яніна Соколова.

До основного акторського складу увійшли Ксенія Хижняк, Максим Панченко, Олексій Тритенко та Ігор Колтовський. Для самої режисерки це вже другий ігровий фільм у кар’єрі. Із попередньою роботою «Коли падають дерева», Марися Нікітюк дебютувала на Берлінале.

«Я дуже хочу, щоб українці полюбили наш фільм, який пройшов складний шлях до реалізації. Ми знімали кіно про те, що варто жити попри все. Але навіть не уявляли, з яким болем і якими втратами зіткнеться наше суспільство буквально через рік після завершення зйомок. Жити попри все зараз означає набагато більше, бажання жити — ми шукаємо його наново. І, можливо, комусь наше кіно допоможе», — ділиться режисерка.

Світова прем’єра фільму «Я, Ніна» відбулася в офіційному конкурсі на Талліннському міжнародному кінофестивалі «Темні ночі» у 2022 році.

Додамо, що цьогоріч фестиваль «Миколайчук Open» став міжнародним та оголосив про проведення Міжнародного повнометражного та Національного короткометражного конкурсів.

«Миколайчук Open» — фестиваль глядацького кіно, присвячений українському актору та режисеру Іванові Миколайчуку. Фестиваль вперше запустили у червні 2022 року на підтримку національної кіноіндустрії.

LiRoom є інформаційним партнером події.


Читайте також: Кінофестиваль «Миколайчук Open» вперше проведе міжнародний та національний конкурси

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024