Головна
>
Кіно
>

Кінофестиваль «Миколайчук Open» вперше проведе міжнародний та національний конкурси

Кінофестиваль «Миколайчук Open» вперше проведе міжнародний та національний конкурси

З 15 до 20 червня 2023 року у Чернівцях вдруге пройде кінофестиваль глядацького кіно «Миколайчук Open». Цього разу організатори запроваджують міжнародний конкурс ігрового повнометражного кіно та національний конкурс короткого метру.

LiRoom є інформаційним партнером події.

Прем’єра стрічки «Будинок “Слово”. Нескінчений роман» Тараса Томенка на фестивалі у 2022 році

«Миколайчук Open» — фестиваль глядацького кіно, який вперше провели в червні 2022 року. У програмі фестивалю було 10 українських фільмів, які до того часу не були в національному прокаті, а також програма ретроспективи.

У нашій розмові генеральний продюсер «Миколайчук Open» Олексій Гладушевський розповідав чому вирішив організувати фестиваль, читайте за посиланням. Фестиваль проходить за підтримки Чернівецької міської ради та Чернівецької обласної ради.

У 2023 у фокусі уваги оргкомітету фестивалю й надалі залишається кіно, яке зрозуміле широкій аудиторії, але водночас таке, що має значущі мистецькі якості. Це може бути й жанрове, й авторське кіно.

Також запроваджують міжнародний та національний конкурси.

«Багато хто думає, що найскладніше робити щось вперше, як наш фестиваль, наприклад. Але я вважаю, що важливішою є якраз друга спроба, тому що вона більш продумана і врівноважена. Ми вирішили не просто повторити те, що вже робили, але й ускладнити собі життя – зробити міжнародний конкурс. Сподіваюся, нам це вдасться!», — каже Олексій Гладушевський. 

Олексій Гладушевський

До міжнародного повнометражного конкурсу прийматимуть ігрові фільми зі всього світу (включаючи Україну) з хронометражем від 60 хвилин.

До національного короткометражного конкурсу відбиратимуть українські та копродукційні стрічки будь-яких жанрів тривалістю до 30 хвилин.

Фільми обох конкурсів мають бути створені у 2022-2023 роках.

Лавреати отримають грошову винагороду — $1000 у міжнародному конкурсі та $500 у національному. Переможців оберуть глядачі. 

Подати фільм можна до 10 березня 2023 року через фестивальну платформу FilmFreeway. Подання фільмів — безплатне.

Щоб не пропустити новин події — стежте за «Миколайчук Open» у Facebook та Instagram.


Читайте також: «Ми на екрані теж боремося, по-своєму тримаємо фронт», — акторка Марина Кошкіна про волонтерство, створення МУРу та творчу діяльність

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024