Головна
>
Кіно
>

Дебютна повнометражна стрічка Крістіни Тинькевич «Як там Катя» вийшла онлайн

Дебютна повнометражна стрічка Крістіни Тинькевич «Як там Катя» вийшла онлайн

28 березня повнометражний ігровий дебют режисерки Крістіни Тинькевич «Як там Катя?» вийшов на онлайн-платформі Takflix. Стрічка доступна на території України з англійськими та німецькими субтитрами.

Соціальна драма розповідає історію лікарки швидкої допомоги Анни, яка шукає справедливості у недосконалому світі. За сюжетом Анна їде на виклик. Потрапляючи до пацієнта, вона розуміє, що він той чоловік, який вбив її дочку кілька років тому, коли їхав п’яним за кермом, але уникнув відповідальності. І тепер жінка стоїть перед вибором: врятувати його чи ні, нічого не зробити й дати йому вмерти. І вона обирає останній варіант.

Прем’єра фільму відбулася у 2022 році на Міжнародному кінофестивалі у Локарно (Швейцарія), де фільм отримав Спеціальний приз журі «Ciné+». Також Анастасію КарпенкоЯ і Фелікс», «Перевізниця»), яка грала головну роль у фільмі, визнали найкращою акторкою. Стрічка також була здобула «Скіфського оленя» у категорії «Найкращий національний повнометражний фільм» на МКФ «Молодість».

Ігор Кромф у своїй рецензії писав, що це одна з найяскравіших соціальних драм української нової хвилі.

«Це один із кращих зразків соціальної драми в новій хвилі українського кіно. Тонка історія про переживання втрати, яка глибоко пов’язана контекстом українського бюрократичного пекла. Історія про людину, яка лишалася сам на сам, що репрезентує «жіночий погляд» в українському кіно».

10% з кожного квитка Takflix передає фонду «Повернись живим», ще 50% — творцям кіно. 

Також на онлайн-платформі Takflix можна придбати фільми «Бачення метелика»,  «Нескінченність за Флоріаном», «20 днів у Маріуполі» та інші. Добірку нового українського кіно, яке доступне до перегляду онлайн, можна прочитати за посиланням


Крістіна Тинькевич — українська режисерка, зняла короткометражний фільм «Солатіум». Отримала освіту в галузі кіновиробництва в Університеті Вестмінстера у Лондоні, Велика Британія, і є випускницею Інституту Midpoint.


Читайте також: Старі фотографії в кіно. Яким вийшов фільм «Я, “Побєда” і Берлін»?

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024