Головна
>
Музика
>

«Як Звучить Дніпро»: у Дніпрі на станції метро проведуть культурно-соціальний захід з концертами, поезією та лекціями

«Як Звучить Дніпро»: у Дніпрі на станції метро проведуть культурно-соціальний захід з концертами, поезією та лекціями

6 квітня о 14:00 у Дніпрі на станції метро «Вокзальна» ведучий проєкту «Крафтові мандри» Євген Синельников, саундпродюсер гурту Onuka Євген Філатов та продюсерка Наталія Синельникова проведуть захід «Як Звучить Дніпро». Головною метою події є зруйнувати стереотип про те, що Дніпро це лише «промислове» місто, в якому мало романтики, творчості й натхнення та дати можливість дніпрянам ближче познайомитись з рідним містом. 

«Протягом першого сезону тревел-шоу “Як звучить світ. Україна” ми об’їхали п’ять міст, аби зрозуміти, як звучить кожне. Ми побачили скільки цікавих ініціатив є в кожному місті про які не знають навіть місцеві. Тож після фільмування другого сезону ми вирішили реалізувати пілотну версію цього офлайн заходу у місті Дніпро, – розповідає продюсерка Наталія Синельникова

Подією організатори хочуть продемонструвати унікальність міста Дніпра через музику і звуки цікавих локацій та визначних особистостей. Показати, як живуть в місті люди, як працює локальний бізнес, які громадські та творчі організації створюються та працюють попри війну.

Що відбуватиметься на заході? 

Жива музика та поезія

Захід починається з ореn piano: на станції буде встановлене піаніно, на якому зможе зіграти кожен охочий.​ ​​Головним артистом на цій зоні стане герой випуску «Як звучить Дніпро» Олександр Нємцев.

Поруч встановлять невеличку драбину, з якої читатимуть вірші. Тут буде виступати дніпровський поет Олександр Шакіров, а за бажанням гості заходу зможуть прочитати свої вірші. 

Лекції

З 16:00 і до 19:30 будуть відбуватися розмовні панелі: 

  • Деталі створення проєкту «Як звучить світ. Україна» від Євгена Філатова, Наталі та Євгена Синельникових;
  • Марія Ярчук представить ініціативу Dnipro Center for Contemporary Culture (ГО Культура Медіальна)
  • Альона Кучерук, ГО Shift, розкаже про фестиваль релокованих бізнесів Check-in та про важливість поєднання культури та бізнесу;
  • Євген Гончаров, ГО Модуль, презентує лейбл електронної музики Dnipropop;
  • Музикант Дмитро Каднай поділиться секретом успішної музичної кар’єри з організаторами імпрези.

Концерти

На заході можна буде почути живі виступи дніпровських гуртів  Monotonne, Iiteration, maxandruh; кантрі-ковбой Макс Параграф; гурт Каднай та MC Брехунець

Про свій останній реліз автор проєкту Monotonne Юрій Буличев розповів Лірум для нашої рубрики «Пісня за піснею». Про кожен трек альбому Unrelated читайте за посиланням.

Вхід на захід безкоштовний, за умови попередньої реєстрації. Кількість місць обмежена. 

Захід реалізовується за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри (UCBI)».


Дана публікація/стаття була підготовлена за підтримки Фонду «Партнерство задля стійкості України». Зміст цієї публікації/статті є виключною відповідальністю Лірум і не обов’язково відображає позицію Фонду та/або його фінансових партнерів.

Читайте також: «Як звучить світ. Україна»: Євген Філатов випустив другу частину альбому присвяченого звукам міст України

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024