Головна
>
Новини
>

Жадан і Собаки презентували саундтрек до фільму Носоріг

Жадан і Собаки презентували саундтрек до фільму Носоріг

У п’ятницю, 18 лютого, о 18.30 на найбільшому екрані Європи, фасаді ТРЦ Gulliver у Києві, український гурт Жадан та Собаки презентували нову пісню та кліп на неї — Веди. Вона стала саундтреком кримінальної драми Олега Сенцова «Носоріг».

Фронтмен гурту Сергій Жадан написав пісню спеціально для нового фільму Олега Сенцова — «Носоріг», який розповідає про українські лихі 90-ті. Відтак Веди є офіційним саундтреком фінальної сцени, яка не увійшла в кінцевий варіант фільму.

«Це історія людини, яка багато чого втратила, але змогла зберегти найголовніше — здатність називати речі своїми іменами. Історія про рани, що гояться, та любов, яка лишається. Історія про країну, що важко, але незворотньо доходить до себе», — йдеться в описі.

У коментарі для LiRoom Сергій Жадан розповів, що «швидко накидав слова», а Женя Турчинов (гітарист та другий вокаліст гурту, — ред.), який і виконує Веди, доволі швидко написав музику.

Женя Турчинов
Фото: Носоріг/Facebook

Сергій Жадан вже не вперше пише музику для кіно чи театру, однак за його словами,  цього разу це був цікавий виклик для нього:

«Проблеми були суто формальні — ми мали писати пісню під уже знятий відеоматеріал. Це звужувало можливості, але не відбивало бажання. Вийшла така не зовсім “собача” пісня, але може це й добре», —  зізнається автор. 

Варіантів було декілька, але «врешті повернулись до цього першого». 

«З одного боку тебе стримує режисерський задум, концепція цілого твору, з іншого — тим більше хочеться спробувати у цих межах висловитися, зробити щось самодостатнє».

А от ідейних чи естетичних проблем не було, бо Сергію «близьке світобачення Олега, його система цінностей».

Бекстейдж знімання кліпу
Фото: Носоріг/Facebook

Частина матеріалу в кліпі — виступ гурту, інша частина — кадри з фільму.

Кліп було знято у співпраці зі студентами курсу Filmmaking Kyiv Academy of Media Arts. Автором ідеї та режисером монтажу став Сергій Котляров, а оператором — Тарас Меренков. Раніше студенти також створювали альтернативні плакати до фільму.

Крім треку Жадана і Собак у фільмі «Носоріг» звучали пісні ТНМК, ВВ, Юрка Юрченка та Аква Віти. Хто ще потрапив до офіційного плейлиста дивіться у нас в інстаграмі. 

Нагадаємо, раніше Жадан і Собаки випустили кліп, який зняли у Старобільську, а також випустили кліп на перший спільний фіт з ТНМК.

 

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
19 години тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024