Головна
>
Музика
>

Відео дня: дивимося кліп Chekson і Схожої на пісню «Жовтий Князь»

Відео дня: дивимося кліп Chekson і Схожої на пісню «Жовтий Князь»

17 листопада Chekson і Схожа випустили пісню Жовтий Князь та кліп на неї. Трек та відео створені за мотивами однойменного роману українського письменника Василя Барки.

«Жовтий князь» — роман українського письменника Василя Барки, присвячений Голодомору 1932–1933 років. В основу роману покладено особисті спогади Василя Барки-Очерета про перебіг геноциду українців, організований урядом СРСР.

Хоча особисто Барка в ті роки не був на селі, але зберіг точні спогади брата, родину якого не оминули тортури голодом. Після цього він протягом двадцяти п’яти років ретельно збирав спогади очевидців Голодомору, що дало ґрунт для широких літературних узагальнень.

«Ми хотіли зробити щось для людей, які бажають зануритись в українську культуру і літературу трохи глибше, ніж на рівні віршів Шевченка, Франка і Лесі Українки. Ми обрали найчорнішу річ з усього літопису української історії, бо це йде врозріз мотивам і музиці, яка виходить останнім часом. Ще є так багато тем для пісень, бо є ще багато чого, про що українцям треба нагадувати самим собі», — розповів про нову роботу Chekson.

Chekson — поп та R’n’B виконавець з Києва, якый працює розробником комп’ютерних ігор. Фіналіст 10-го сезону «Голос Країни».

Схожа — інді-поп і R’n’B співачка, яка випускається на лейблі Plan, має два сольні альбоми (один із яких випущений цього року), а також EP в дуеті з рок-гуртом Марний.

Автор пісні — Максим Перепелиця (Chekson). Режисер кліпу — Олександр Гірченко.

18 листопада артистів можна буде почути на концерті Схожої у Bel etage.


Читайте також: У прокат виходить фільм про Революцію Гідності очима гурту Dakh Daughters

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024