Головна
>
Кіно
>

У кінотеатрі «Жовтень» покажуть фільм про українських партизанів

У кінотеатрі «Жовтень» покажуть фільм про українських партизанів

12 квітня о 19:00 в кінотеатрі «Жовтень» проведуть благодійний показ фільму «Нескорені. Українські партизани». Герої фільму — українські партизани на тимчасово окупованих територіях.

Документальна стрічка розповідає про українців, які з 2014 року перебувають на окупованих територіях та чинять спротив російським окупантам.

Режисер фільму Мирослав Гай був учасником Революції гідності в лавах Нацгвардії, а у у 2014 році разом із товаришем підіймав державний прапор на телевежі у Слов’янську.

На створення фільму Гай надихнувся після знайомства з одним із партизанів:

«Він перетинав кордон тимчасово окупованої території десятки разів. Існував і спілкувався з оточенням у рамках своєї “легенди”, водячи окупантів за ніс. При цьому він абсолютно звичайна людина, у якої немає військової професії, він просто справжній патріот та герой».

Партизани різними способами намагаються знищувати колаборантів: отруюють їх, підривають мости та залізниці, передають українським силам інформацію про пересування ворога та проводять агітаційну роботу.

У фільмі зібрані історії учасників та координаторів руху опору, а також факти про діяльність таких рухів від представника Центру національного спротиву Сил спеціальних операцій. Стрічку доповнюють аматорські кадри, зняті мешканцями тимчасово окупованих територій. 

Кошти з показу планують передати у фонд Freedom & Humanity, який допомагає українським військовослужбовцям.

Freedom & Humanity – благодійний фонд, заснований у квітні 2022 року групою підприємців та професійних менеджерів, що об’єдналися для допомоги тим, хто страждає від військових дій, та забезпечення наших захисників найнеобхіднішим.


Читайте також: «Форпост Ірпінь»: вийшов документальний фільм до річниці визволення міста

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024