Головна
>
Новини
>

Відео дня: ZMOVA як крик душі культурних локацій Києва

Відео дня: ZMOVA як крик душі культурних локацій Києва

ZMOVA авторства kontrabass promo – це чотири серії лайвів на культурних локаціях Києва, які потребують особливої уваги. У першій серії — дебют гурту Hyphen Dash в Національному художньому музеї України.

ZMOVA — присвята унікальним культурним локаціям Києва. Раніше в цих місцях вирувало мистецтво та народжувались культурні явища. Нині ж їм необхідні ремонт, фінансова та комунікаційна підтримка. Таким чином завдяки музиці проєкт намагається привернути увагу до значущих історичних місць столиці.

Даніїл Зубков, клавіші Hyphen Dash: «Було дуже дивно ходити по музею, коли там тільки ми і нема відвідувачів. Відчувався сум через пустоту приміщень, де нікому роздивлятися мистецтво. Локація красива через свою архітектуру, величні центральні сходи всередині. Ще я пам’ятаю, який красивий у музею фасад, який зараз зачинений через стан будівлі. Це засмучує». 

Автор фото — Микола Нех

ZMOVA містить чотири серії, вони виходитимуть щотижня на Youtube-каналі kontrabass promo. У кожній серії окрім сету буде міні розповідь як про творчість гурту, так і про локацію виступу. Інтерв’юером та автором усіх чотирьох історій став Євген Гордєєв — засновник музичних проєктів Kurs Valut, МС Брехунець, лейблу Dnipropop та ідеолог митцівні Module у Дніпрі. Він також є оповідачем у відео.

Автор фото — Микола Нех

Катерина Войчук, співавторка ідеї, kontrabass promo: «Цим проєктом ми показуємо, що в складні часи єдиний спосіб працювати якісно та ефективно в культурній сфері – це колаборація. У співпраці ми допомагаємо одне одному, об’єднуємо інформаційні ресурси та доносимо продукти ширшій аудиторії. А ще ми розвиваємо україномовний контент в Youtube, привертаючи ним увагу до реальних проблем культурних локацій, та відкриваючи світу молоду українську музику».

NAMU потребує підтримки

Автор фото — Акім Карпач

Надія Павліченко, директорка Благодійного фонду Національного художнього музею України:  «Наш музей стояв у витоків музейної справи України, з його колекції виросли інші чотири музеї Києва. Упродовж 120 років саме тут збирали, зберігали і досліджували українське мистецтво і продовжують це робити зараз. Сюди, до музею з Левами, приводили нас дітьми, сюди, сподіваємось, приводитимемо своїх онуків. Мистецтво – це та яскрава нитка, що з‘єднує покоління і регіони, усіх нас як націю. Виклики, з якими стикається галузь культури, не лишають байдужими відповідальних громадян і навіть цілі інституції, які охоче шукають формати й засоби, аби подолати труднощі. Свіжий приклад такої підтримки – проєкт ZMOVA, в рамках якого українські музиканти зіграли наживо на культурних локаціях, які потребують допомоги. Наразі NAMU потребує коштів для завершення реставрації фасаду, куди входить скульптурна група на фронтоні, а також скульптури левів на вході та музейні сходи». 

Нині музей зачинено на карантин, а частина будівлі, якій вже понад 120 років, потребує ремонту. На кошти благодійників уже вдалося відремонтувати вхідні двері, вестибюль, відреставрували мармурову підлогу, але досі потрібні фінанси для ремонту фасаду, скульптур левів та музейних сходів. Допомогти музею вижити може кожен, реквізити знаходяться у описі відео проєкту на Youtube

Автори проєкту — культурна агенція kontrabass promo, відео створено за підтримки Українського культурного фонду.


Читайте також: “Казка про” проблеми суспільства від українських реперів

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024