Головна
>
Кіно
>

Українські кінематографісти закликають ініціювати публічні обговорення Стратегії розвитку кіно 

Українські кінематографісти закликають ініціювати публічні обговорення Стратегії розвитку кіно 

Українські кінематографісти збирають підписи, щоб звернутись до Громадської ради при Держкіно з проханням ініціювати публічні обговорення Стратегії розвитку кіно до 2027 року. Звернення ініціювала критикиня, редакторка, журналістка, співкураторка кінофестивалю «Київський тиждень критики» Дарія Бадьйор. 

На своїй сторінці у Facebook Дарія Бадьйор закликала усіх небайдужих зібрати підписи, щоб винести Стратегію розвитку кіно в Україні до 2027 року на громадське обговорення.

«Думаю, всім давно понятно, що Держкіно не буде ні з ким обговорювати цю Стратегію, в якій, нагадаю, серед іншого, є реорганізація Довженко-центру, яку ніхто не скасував. Воно навіть не залучило до цього Громадську раду, хоча остання має брати участь в оцінці державної політики, яку провадить Держкіно…Держкіно має звітувати за свою роботу і обговорювати свої плани щодо змін у державній політиці у сфері кінематографії», — написала Дарія Бадьйор

Зверненню до громадської ради передувало те, що ДержКіно відмовилося надати журналістам видання «Детектор медіа» проєкт «Стратегії розвитку кіно в Україні до 2027 року». Інформаційний запит із відповідним проханням журналісти видання надіслали 3 квітня. 

Однак, у відповіді представники Держкіно зазначили, що «проект Стратегії розвитку кіно знаходиться на стадії опрацювання, постійно змінюється, доповнюється та коригується». Сам документ нібито не може бути наданий, адже є «інформацією з обмеженим доступом».  

Бадьйор також подавала схожий запит і отримала відмову.

Станом на 20 квітня, 13:00, звернення до Громадської ради при Держкіно підписали 136 людей. Серед них: Надія Парфан, Олександра Калініченко, Дмитро Сухолиткий-Собчук, Дмитро Грешко, Олена Гончарук та інші. Підписати документ можна за посиланням.


Читайте також: Уряд продовжив повноваження складу Ради з державної підтримки кінематографії: що з цим не так?

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024