Головна
>
Статті
>

Рекап. «Голос Країни» 9 сезон, 9 епізод. Формування команд на нокаути

Рекап. «Голос Країни» 9 сезон, 9 епізод. Формування команд на нокаути

На других боях ми упевнилися в тому, що у Монатіка найцікавіші та найбільш вигадливі номери, дізналися, що Балан любить мужицький рок, та побачили доволі посередні виступи учасників команд Тіни та Потапа.

Рекап на попередній етап «боїв» можна прочитати тут.

Команда Потапа

Учасники: Шпилясті кобзарі vs. Катерина Гулюк
Результат бою: Шпилясті кобзарі пройшли далі
Пісня: народна пісня – Ой, під вишнею

Льоша Бондаренко

Забігаючи наперед, після одного з номерів Монатіка, Потап скаже, що Діма аж надто загрався із перероблянням народних пісень. Так сильно, що навіть він собі не може цього дозволити. І от цей номер добре пояснює, що Потап мав на увазі. Так, це переробка фолку і вона дуже навіть приємна. Але її хочеться схарактеризувати словом «шалость», але не називати експериментом, на відміну від Монатіка. Хороший номер, але нічого особливого.

Катя Ятель

Освіжу у пам’яті, що за учасники перед нами: Катерина Гулюк – це дівчина, що дуже розчулила своїм виконанням пісні Tayanna Потапа, а Шпилясті Кобзарі (як ви двічі почули у відео) мають благу мету показати, що бандура – це круто, а єдину школу бандуристів закривати не треба. Коли вони прийшли на кастинг, і мені, і Льоші здалось, що їм сильно потрібно відійти від народного та класичного звучання і вдихнути нове життя у свої інструменти.

Чи побачили ми це «нове дихання» на боях? Якщо чесно, ні. Зробити рокабілі, як їм здається, версію народної пісні – це не зовсім те ж саме, що оновити своє звучання. У результаті «Кобзарі» перетворились у другорядних героїв діснеївських мультфільмів, які з’являються на одну веселу пісню, а пані Катерина просто загубилась на сцені і не запам’яталась.


Учасники: Роксолана Сирота vs. Артем Банар
Результат бою: Роксонала пройшла, Артема врятовано Тіною, але до кінця ефіру він не досидів
Пісня: Monatik & Надя Дорофеева – Глубоко

Льоша Бондаренко

Чесно кажучи, вийшло якось не дуже яскраво. І Артем, і Роксолана молодці – гарно заспівали і доволі органічно виглядали на сцені. Але не більше того.

Катя Ятель

Як сказав сам пан Артем, Потап дозволив йому зробити аранжування до хіта Глубоко. І не знаю, чи випадково, але у результаті саме він звучав виграшно та цікаво, поки пані Роксолана просто намагалась встигнути за творчими поривами партнера. У зв’язку з цим, рішення Потапа мені у цій ситуації не зрозуміле.

Та їх виступ не має значення, бо коли вийшли на сцену Монатік та Дорофєєва, ми побачили, як має звучати ця пісня та якими мають бути артисти на сцені. Захотілось аж кілька разів передивитись.


Учасники: Ярослав Кошельник vs. Микола Запорожан
Результат бою: Ярослав пройшов далі
Пісня: Adriano Celentano – Confessa

Льоша Бондаренко

Це, звісно, дуже дивний дует. Не знаю, що спільного із Винником знайшли у пані Ярославові Тіна і Потап, для мене він все ще – закрита книга. А от пан Микола, як на мене, заспівав краще за свого колегу по бою. Його голос ліг у пісню Челентано ідеально.

Катя Ятель

Нудний пан Ярослав та власник надприємного тембру пан Микола. І ця дивна пара видала такий нецікавий виступ з таким банальним прочитанням Челентано, що я ледь не заснула. Мені шкода, що пан Ярослав займає місце у команді Потапа. І ще більш сумно мені від розуміння, що це місце він займає, аби зробити «народний» сезон хоч трошки ближче до народу на фоні конкурсантів-хіпстерів.


Учасники: Валентин Колаковський vs. Богдана Ренк
Результат бою: Богдана пройшла далі
Пісня: Limp Bizkit – Behind Blue Eyes (The Who cover)

Льоша Бондаренко

У кожному випуску має бути номер, на який я буду кричати «боже, який жах, я не можу». Зазвичай, він наступає, коли виконавці замість того, щоб співати пісню, починають кривлятися, перегравати і поводитись так, ніби вони Мерайя Керрі, яка співає Могилевську. У цьому номері перегнули обидва. Проте Богдана особливо.

Катя Ятель

Пам’ятається, що на «сліпих» я припустила, що пан Валентин потрібний у «боях», аби програти, а пані Богдана універсальна, але не сучасна. Сталося саме так як і гадалося. Завжди приємно вгадувати.



Команда Тіни Кароль

Учасники: Дар’я Храмова vs. Марія Нікуліна
Результат бою: Дар’я пройшла далі
Пісня: Lady Gaga & Beyonce – Telephone

Льоша Бондаренко

Можливо, мені здається, але, за ці майже десять ефірів «Голосу», я помітив одну штуку. Якщо вам здається, що музика раптом стала гучнішою за вокал – вам не здається. Якщо вам здається, що реакцію та переспіви тренерів та учасників за сценою вмикають занадто часто – вам не здається. А у цьому номері, окрім двох вищеназваних факторів, ще й вмикали прописані бек-вокали. Це наштовхує на думку, що заспівали вони сильно гірше, ніж це пішло в ефір. (Я провів дослідження і виявив, що, наприклад, на пісні Another Love голос перекривали двічі, акуратними і ледь чутними підспівуваннями Монатіка. Тут перекривання, в сумі, відбулося 15 (!) разів. У деталях: 4 разі кричить Балан, 1 раз співає Тіна, 2 рази учасники за кадром, ще 1 раз кричить Балан, 1 раз говорить чувак з-за кадру, 2 рази співає Монатік, 1 раз Монатік говорить, 1 раз Тіна кричить, 1 раз Потап сміється, 1 раз Тіна підспівує).

Попри дуже круту пісню, вийшло зовсім ніяк. Номер запам’ятався хіба що рожевим леопардом, у який вдягнули дівчат (хоча взагалі до стилістів цього випуску багато питань).

Катя Ятель

Ну нарешті номер, де не хочеться ні «сліпі» згадувати, ні поведінку Дана Балана обговорювати (завжди хочеться насправді, просто давайте не цього разу). В оригіналі її співають одні з найсильніших голосів США – Леді Гага та Бейонсе. Тому я готувалась до найгіршого, коли почула перші акорди. Тим не менш, і пані Дар’я, і пані Марія звучали дуже органічно. Хоча не буду лукавити, за цей леопард хочеться повідривати рученьки усім – від того, хто цей наряд пошив, до людини, що вдягнула його не дівчат.

І так, я роблю вигляд, ніби мене зовсім не непокоїть, що Льоша рахує вигуки та співи тренерів.


Учасники: Данило Однораленко vs. Дарина Ворончук
Результат бою: Данило пройшов далі
Пісня: A Great Big World & Christina Aguilera – Say Something

Льоша Бондаренко

Красива суміш голосів. Вони явно пасують одне одному. Але номер я забув за півхвилини після перегляду. Включив знову, щоб написати це коментар. І не згадав.

Катя Ятель

Мені здалось з цього номеру, наче пісня була повністю підібрана та розкладена так, аби пан Данило звучав сильніше та яскравіше. Я пам’ятаю, яке враження на мене справила пані Дарина на «сліпих» – мені хотілось, аби вона стала самодостатньою співачкою. Нагадую, що ще тоді я казала, що перспектив у неї за межами шоу більше, ніж у його рамках. Сподіваймось, що так воно й буде.


Учасники: Анастасія Андрєєва vs. Вікторія Боцвіна vs. Ніка Тупилко
Результат бою: Ніка пройшла далі
Пісня: Clean Bandit – Symphony

Льоша Бондаренко

Я не знаю, навіщо потрібно було ось це робити із зовнішністю прекрасної Вікторії. Із милої і світлої інді-поп співачки її чомусь нарядили у якусь посередню поп-зірку і змусили співати максимально попсову пісню. Професійна учасниця реаліті-шоу Анастасія заспівала як завжди на реаліті-шоу. Ніка показала вокальні дані, але її виступ був напрочуд звичайним. Загалом, чомусь злили відверто талановиту і своєрідну співачку та залишили типову учасницю.

Катя Ятель

Я пам’ятаю, що поки пані Анастасія та пані Ніка мене не зачарували на кастингах, голос пані Вікторії вразив і мене, і Льошу. І я дуже розчарована тим, як нецікаво Тіна Кароль його подала у «боях». Як не дивно, у прохідному номері прохідні виконавиці звучали сильніше за когось унікального.

А ще, не подумайте, що я зла, але попереднього разу дівчина, що перемогла на «боях» у пані Анастасії, за кілька років перетворилась у Maruv. Якщо вона приносить удачу, то тримаємо кулачки за інших двох дівчат.


Учасники: Девід Аксельрод vs. Яна Клявіня
Результат бою: Девід пройшов далі
Пісня: Святослав Вакарчук – Така як ти

Льоша Бондаренко

Пластмасовий, нудний, натужний, карикатурно пафосний номер. Від надриву та тендітності оригінальної пісні не залишилось геть нічого. Випалена земля. Це було схоже на дешевий мюзикл із середини 90-х. Девід заспівав краще, але загалом це один із тих номерів, які хочеться якнайшвидше викинути з пам’яті.

Катя Ятель

Дует, який у мене проходить під тегом «Х-Фактор» – два штучних, придатних для телебачення виконавці. І їх виконання найкрасивішої пісні Святослава Вакарчука з проекту Вночі лише довело, що душу вони у виконання вкладати не будуть. Тільки техніку. А техніка – це нудно.

До речі, ось Монатік співає Така як ти. Вам теж треба це побачити.



Команда Монатіка

Учасники: Магдалена Паскар vs. Олександр Мороз
Результат бою: Магдалена пройшла далі, Олександра врятовано Даном
Пісня: Tom Odell – Another love

Льоша Бондаренко

Просто і сильно. У цьому номері нема нічого зайвого. Зрозуміла пісня, майже оригінальне аранжування. Але ж пробиває. Пробиває так, що сидиш заклякши, як Тіна Кароль наприкінці номеру. І, що важливо, для цього навіть не варто дивитися в екран. Я відчув мурашки, коли переглядав номер вдруге, переключив вкладку. Все вийшло круто в обох виконавців. Обидва заслуговують залишитися в проекті. Ледь не найкращий виступ випуску.

Катя Ятель

Знаєте, яке у мене відчуття викликала фраза пана Олександра перед виступом про те, що пройти далі треба більше пані Магдалені? Що він за жалістю (яка є зверхністю, про що я і писала на «сліпих») вирішив приховати усвідомлення, що він в рази слабший за неї. Бо від того як співає Магдалена у мене кров стигне в жилах. Це голос, який я хочу чути частіше. Дуже крута вокалістка. І згодна, що це найсильніший номер за обидва випуски «Боїв».


Учасники: Вікторія Олійник vs. Вікторія Уварова
Результат бою: Вікторія Олійник пройшла далі
Пісня: Alina Pash – Bitanga

Льоша Бондаренко

І поки учасники команди Тіни Кароль знущаються над піснями Вакарчука, Монатік дає нове життя головному (і єдиному) хіту Аліни Паш, змішуючи його з хітом Кальвіна Харріса. Це було круто, цікаво, яскраво. Пані Олійник була об’єктивно сильнішою. І якщо виконання EDM від тріо Андрєєва, Боцвіна, Тупилко виглядало напрочуд натужним, то тут все було щиро і яскраво.

Катя Ятель

Нагадаю, що пані Вікторія Олійник – одна з моїх фавориток, а її виконання Toy мене закохало в себе. І після цього виступу я лише упевнилась в її перспективності та крутості. Мені здається, що якщо вона може бути такою яскравою вокалісткою на веселих піснях при тому, що вона навіть не рухається на сцені, то будь-які інші амплуа будуть їй під силу.


Учасники: Влад та Роман Таранцови vs. Марина Круть
Результат бою: Таранцови пройшли далі, Марину врятовано Потапом
Пісня: Друга Ріка – Три хвилини

Льоша Бондаренко

Вау вау вау! Прям мурашки по шкірі. Чесно, я думав, що брати Таранцови будуть аутсайдерами, а тут такий шикарний виступ. Монатік всюди намагається вставляти хіп-хоп, і це дуже правильно з точки зору трендів. І нехай перевтілення пані Марини у реперку не дуже вдалося, це жодним чином не зіпсувало номер. Знову класне аранжування. Знову це звучить цікаво, як нова пісня, нічим не гірша за оригінальну.

Катя Ятель

Пані Марина трошки лукавить та применшує те, наскільки вона вже є відомою. Її відео на YouTube збирають десятки тисяч переглядів вже не перший рік, а на телевізорі про неї вже чули і з «Х-Фактору», наприклад. Ну і так, хоч у цьому номері вона звісно була сильнішою, але я згодна з Монатіком – пора пані Марині закінчувати з талант-шоу та розкривати себе як оригінальну виконавицю. Або приймати долю «дівчини, що зіграла на бандурі *вставити актуальний хіт* та зламала інтернет».


Учасники: Аліна Підлужна vs. Христина Сквірська
Результат бою: Аліна пройшла далі
Пісня: народна пісня – Цвіте терен (в арранж. King of sorrow)

Льоша Бондаренко

Мене щиро вражає те, як Монатік заморочується з аранжуваннями та обробками пісень. Буквально кожний номер – це щось цікаве. Результат великої роботи та доволі сміливий експеримент. У цьому виступі стикнулися два унікальних і дуже цікавих голоси. Дуже шкода, що один із них покинув проект.

Катя Ятель

Мені неймовірно образливо, що дві учасниці, які мене так захопили на «сліпих», потрапили в один «бій». І ще більше мені образливо, що пані Христину ніхто не врятував. Тепер чекаємо на її сольний проект, бо я вже готова писати новину про яскравий дебют.

А щодо номеру пораджу вам передивитись «бої» учасників по командах і після цього поаплодувати вигадливості та експериментам Діми Монатіка. Це рівень, на який треба рівнятись.



Команда Дана Балана

Учасники: Катерина Бєгу vs. Олександр Тесленко
Результат бою: Катерина пройшла далі
Пісня: Londonbeat – I’ve Been Thinking About You

Льоша Бондаренко

Пан Олександр набагато цікавіший і як артист, і як музикант. Пані Катерина краще підходить для формату талант-шоу. Виступ нудний.

Катя Ятель

Перед нами два потужних учасники кастингів – пані Катерина, якій Льоша пророкував півфінал, та пан Олександр, який здався мені потенційно найцікавішим учасником-хлопцем. Їх виконання викликало враження, ніби я вже слухаю готову пісню на радіо – і голоси звучать добре, і аранжування цікаве, і динаміка хороша. Тільки є всього одна проблема: готова пісня на радіо – це та музика, яку ти не маєш хотіти перемкнути у машині, але активно слухати її не будеш. От тут так само, все добре, але я от вже не пам’ятаю цей виступ.


Учасники: Гіоргі Дарахвелідзе vs. Самуеле Гріллі vs. Софія Шафір
Результат бою: Гіоргі пройшов далі
Пісня: Жуки – Батарейка

Льоша Бондаренко

У той час як Монатік накладає український фолк на Sade, Балан намагається натягнути Батарейку на Стінга. І нехай то був би якийсь незвичний Стінг, але ні, на його найпопулярнішу пісню. Відверто кажучи цей номер хочеться схарактеризувати як несмак. Просто погано з усіх боків. Одного разу я чув як п’яні італійці після сауни співали Видели ночь Кино. От цей виступ виглядав приблизно так само.

А Гіо молодець, він класний, я радий, що він пройшов. Хоча англійську треба підтягнути.

Катя Ятель

Поки нам пообіцяли повернення у студентські роки, я відчула, що ця пісня перенесла мене у місце страшніше – російський «Голос», якийсь чомусь заміксували зі Стінгом. І поки Стінг пасує усім трьом виконавцям, усе інше викликає скоріше дисонанс. Хоча з цього тріо я певно віддаю перевагу Гіоргі.


Учасники: В’ячеслав Кретов vs. Герман Романченко
Результат бою: В’ячеслав пройшов далі
Пісня: H.I.M. – Join Me In Death

Льоша Бондаренко

Нуднооооо. Хоч ти п’ять кожанок на себе начепи та всі м’язи накачай, справжня сценічна маскулінність у тебе не з’явиться. Для того, щоб показати, що ти прям такий мужик недостатньо увімкнути дісторшн на гітарах та скромно покачувати ніжкою в такт із музикою, намагаючись поглядом шукати дівчат в залі. Для цього має бути енергія, яка із тебе виривається і захоплює увесь простір. При всій повазі, Вакарчук в середині 00-х із топіком вище пупка та довгим волоссям виглядав набагато маскулініше за цей дует. Не кажучи вже про те, що аранжування виявилося сильнішим за вокал.

Катя Ятель

Ну як і очікувалось від Мужикотавра з перших «сліпих», він (не)вражав маскулінністю та кожанкою. Як і очікувалось від пана Германа після найбанальнішої пісні Scorpions, креативності від нього чекати дарма. Найслабший виступ «боїв».


Учасники: Пресіндо Енрікеш Жоао vs. Артем Ліска
Результат бою: Пресіндо пройшов далі, Артема врятовано Тіною
Пісня: Percy Mayfield – Hit The Road Jack

Льоша Бондаренко

У коментарях до цього відео справедливо звернули увагу, що вже по піснях можна визначити, кого хоче обрати Дан Балан. Так було із Хейтамом та Aisha, так було із мужиком Кретовим та HIM, і так само сталося тут. Пресіндо виглядав надзвичайно виграшно, повністю у своїй тарілці. Пан Артем на його фоні загубився. Але, в будь-якому разі, це найкращий з номерів Дана у цих боях. Хоча він не дотягує до найгіршого з номерів Монатіка.

Катя Ятель

Пан Пресіндо виглядав у цій пісні настільки органічно, що я на хвилинку забула, що це «бої». Пригадала, коли почула як пан Артем намагається з себе видавити одночасно і рок, і блюз, і цікавого виконавця.


Отже, у «Нокаути» виходять:

Фото: Facebook

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
10 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024