Головна
>
Новини
>

Рекап. «Голос Країни» 9 сезон, 8 епізод. Перші «Бої» сезону

Рекап. «Голос Країни» 9 сезон, 8 епізод. Перші «Бої» сезону

Перші вокальні «бої» і перші перепалки у сезоні, що не виглядають постановкою від продюсерів. У випуску ми побачили по чотири виступи чотирьох команд і упевнились лише в одному – з усіх тренерів найвідповідальніше до підготовки номерів ставиться Діма Монатік. 

Рекап на попередній випуск можна знайти тут.

Команда Потапа

Учасники: Наталія Повстяна vs. Олександр Мельник
Результат бою: Наталя пройшла далі; Олександр врятований Тіною Кароль, але до кінця ефіру не досидів
Пісня: Lady Gaga – Shallow (feat Bradley Cooper)

Льоша Бондаренко

Особливість цієї пісні в тому, що Бредлі Купер загалом-то й не співак. Через це його виконання тримається не стільки на вокалі, скільки на щирій емоції. Він дає музиці поштовх, так само як його герой дає стимул невпевненій у собі артистці, яку грає Леді Гага. А вона, в свою чергу, його підхоплює і доводить пісню до вражаючої кульмінації.

У цьому ж номері на сцені були два рівносильних артисти, які радше змагалися, ніж підтримували одне одного. І обом це вдалося достатньо добре, щоб вибити ті мурашки, які ця пісня вибиває кожного разу. Єдине, що хотілося б сказати пані Наталі, яка мріє стати співачкою – вона нею вже стала.

Катя Ятель

Сумнівів у тому, що на «Голосі» цього року пролунає Shallow, у мене не було. Правда, я робила ставку, що дочекаються прямих ефірів, надто вже вона емоційна та надривна.

Попри дуже вдалу для формату пісню, виконання вийшло напрочуд нудне. Хоч голос пана Олександра, який запам’ятався мені ще з кастингу, і хотілось послухати більше, його виконання не було блискучим. А з пані Наталею трапилось рівно теж саме, що й на «сліпих» – не вистачило життєвого досвіду, аби охопити такий емоційний твір.


Учасники: Аделіна Шевченко vs. Ягич Вікторія
Результат бою: Вікторія пройшла далі
Пісня: ALEKSEEV – Пьяное солнце

Льоша Бондаренко

Із терпкого поп-хіта Пьяное солнце Потап вирішив зробити епічну рок-баладу в дусі Aerosmith. І тут треба віддати належне бенду «Голосу», який ледь помітно вплів туди брідж з From Yesterday – 30 Seconds To Mars на 5:00.

Бій вийшов дивним. Вікторія продовжувала грати Гетфілда, а пані Аделіна, яка безумовно володіє чудовим голосом і яскравою зовнішністю, загубилася на її фоні і виглядала доволі неприродно в образі такої собі Еллі Ґолдінг, яка вирішила погратися із важкими гітарами. Тут треба зауважити, що каверити пісні на роковий манер для пані Вікторії зовсім не в новинку, вона це робила й раніше зі своїм бендом.

Загалом – вийшло так собі. Це не та версія хіта, який захочеться переслуховувати або повторити. Алєксєєв показав рівень, але й сам не наважився на нетиповий для себе приспів.

Катя Ятель

Пані Аделіну було дуже важко помітити на сцені, якщо чесно. Пані Ягич своїм досвідом роботи з кавер-гуртом та вмінням навіть Алєксєєва подати як Арию, захопила сцену, пронеслась по ній ураганом та зникла до наступного етапу конкурсу.


Учасники: Карина Арсентьєва vs. Катерина Гудим
Результат бою: Карина пройшла далі
Пісня: Sia – Cheap Thrills

Льоша Бондаренко

За перепалкою між Потапом, Даном та Монатіком було спостерігати цікавіше, ніж за самим виступом. Невдала пісня, занадто манерне і недосвідчене виконання. І Дан, і Монатік виявилися праві у своїй оцінці. Потап до останнього захищав дівчат і, справді, таким чином проявив свою слабкість. Але з точки зорі реаліті-шоу це дуже круто.

А те що далі пройшла пані Карина – закономірно з точки зору сценарію. За «дівчиною з помідорами» спостерігати цікавіше і вона легше запам’ятовується. Як би цинічно це не було.

Катя Ятель

Пані Карина вміє бути однаково драматичною та крикливою, як на ніжному гімні кохання, так і на танцювальному хіті про розваги. І це не комплімент. Мені щиро шкода, що пані Катерина так і не встигла розкритись на конкурсі. Чомусь мені ще з кастингу віриться в її потенціал.

Конфлікт Потапа та Дана Балана (і Монатіка ще з боку) коментувати не буду. Здається, це перша у сезоні не прописана драма. Здається, відверто відразлива поведінка Дана Балана, яку ми бачили на кастингах, не прописана сценаристами.


Учасники: Арсеній Журавель vs. Наталя Корніленко
Результат бою: Арсеній пройшов далі
Пісня: Скрябін – Спи собі сама

Льоша Бондаренко

Я шалено люблю цю пісню. Тому до кожного каверу ставлюся дуже особисто (а цих інтерпретацій дуже багато). І цей виступ був насправді щирим і яскравим. Це те, заради чого взагалі хочеться дивитися «Голос». І знову ж хочеться відзначити роботу лайв-бенду. Красиво, без надлишків, все як треба. Усе в цьому номері було круто і в міру театрально.

Катя Ятель

Пам’ятаючи епічну історію великого зв’язку, прости господи, пані Наталі та Скрябіна, я навіть рада, що їй дали його заспівати. Тепер давайте на цьому закриємо тему.

Мені сподобалось виконання обох. Вони зробили це абсолютно по-різному, але обидва звучали цікаво. Мені більше сподобався магічний голос пані Наталі. Шкода, що на шоу його більше почути не вийде.



Команда Дана Балана

Учасники: Марина Фіжделюк vs. Ангеліна Василевська
Результат бою: Марина пройшла далі; Ангеліна врятована Потапом, але до кінця ефіру не досиділа
Пісня: Софія Ротару – Край

Льоша Бондаренко

Чесно кажучи, я взагалі не розрізняв виконавиць. Всього дуже занадто, гіперемоційно. Фолк звісно має ресурс для цього, але тут, як на мене, пісня у цьому шаленому вокалі просто загубилася. «Враження ніби намагалися перекричати одне одну», – написав один із коментаторів на ютубі. І коли вийшла Таяна, це перекрикування лише продовжилося.

Катя Ятель

Запускаю лічильник шароварщини! І абсолютно не здивована, що запускаю його на Марині Фіджелюк, яка не особливо нам сподобалась ще на кастингу. Як і треба було очікувати, «гуцульська душа» за формат сільського корпоративу не пройшла. А де корпоратив – там і Дан Балан.


Учасники: Оксана Муха vs. Михайло Дімов
Результат бою: Оксана пройшла далі, Михайло врятований Потапом, але до кінця ефіру не досидів
Пісня: В темну нічку (народна, відома у виконанні Христини Соловій)

Льоша Бондаренко

На сцені два професійних артисти. Дуже цікаво, що в попередньому рекапі я протиставляв пані Оксану із її виконанням лемківської пісні Христины Соловій. І от, Оксана та Михайло заспівали пісню в аранжуванні дуже схожому на аранжування з Живої води. І це – красиве і стильне рішення.

Що ж стосується протистояння: нарешті ми бачимо не боротьбу за те, хто гучніше проспіває текст, а битву артистів. Тут не програв ніхто, кожен сильний у своєму амплуа.

Катя Ятель

Пам’ятаєте, я писала, що пані Оксані було логічно обрати Дана як тренера, щоб вийти з образу копії Квітки Цісик? Забудьте. Мову Балан досі не розуміє, але про всяк випадок скачав собі плейліст народних пісень.

А от пан Михайло мене приємно вразив. Від П’єра Гренгуара я не такого не очікувала.


Учасники: Сергій Костецький vs Хейтам Рафі
Результат бою: Хейтам пройшов далі
Пісня: Cheb Khaled – Aicha

Льоша Бондаренко

Чесно кажучи, коли я побачив назву пісні та склад дуету, я одразу подумав, що тут може виграти тільки Хейтам. І справа навіть не у вокальних здібностях. Стилістика дуже специфічна. Щоб зняти її людині, яка не займається цим довгий час, потребується дуже багато зусиль. А пан Сергій, загалом, навіть і не співак. Тому, як мені здається, цього разу Дан Балан просто поставив слабкого суперника проти сильного. А от побачити Хейтама у незвичному для нього амплуа було б дуже цікаво.

Катя Ятель

У задачі дано двох артистів – танцюриста та «арабського принца». Оці клішейні лейбли, які подумки на них повісили глядачі, можна або доїти, поки не перестане працювати, або перекрити розкриттям виконавців з іншого боку. Тепер питання: який шлях обере Дан Балан? Питання риторичне.


Учасники: Владислав Чижиков vs. Володимир Зайончковський
Результат бою: Володимир пройшов далі, Владислав врятований Потапом
Пісня: The Weeknd – Can’t Feel My Face

Льоша Бондаренко

Погоджусь із коментарем Каті нижче. Пан Володимир мені зовсім не сподобався на кастингах, але тут виявилося, що він не такий простий як здається. Але загалом, це було нє очєнь з усіх боків.

Катя Ятель

Ще одна двійка учасників, які мені не сподобались на кастингах. І якщо пан Владислав видав нам рівно те саме кривляння, що й на «сліпих», то на пана Володимира я подивилась трошки інакше. Виявилось, що потенціал у нього все ж є. Але над вокалом досі треба працювати.



Команда Тіни Кароль

Учасники: Роман Бурасанзве vs. Ксенія Бахчалова
Результат бою: Ксенія пройшла далі; Роман врятований Даном
Пісня: Sia – Titanium

Льоша Бондаренко

Це той випадок, коли я абсолютно точно можу сказати – виконання Ксенії мені сподобалося набагато більше. Точно, влучно, без зайвого надриву. Дуже професійно. Пан Роман заспівав добре, але дуже в стилі реаліті-шоу. А пані Ксенія так як треба.

Катя Ятель

Хоча я і вважаю, що Titanium так часто звучить у талант-шоу, що пара б її вже заборонити, але це той випадок, коли я можу пробачити її використання. Надто вже вона ідеально підходить для тембру пані Ксенії. Достойний виступ, але такий, що ти його забудеш вже за півгодини.


Учасники: Квартет Leon Voci vs. Огенетеджірі Шайє
Результат бою: квартет пройшов далі, Огенетеджірі врятована Монатіком, але до кінця ефіру не досиділа
Пісня: Charlie Puth – Attention

Льоша Бондаренко

Це було цікаво з точки зору вибудовування багатоголосся. Проте квартет виступив радше в якості бек-вокалістів для Огенетеджірі. Це не було потужно або ж вражаюче. Це було красиво, у стилі такого собі мюзиклу. Я би віддав перевагу дівчині.

Катя Ятель

Я дуже перепрошую, але у мене склалось враження, ніби на цій пісні весь бек-вокал вийшов на сцену, а зірку номеру покликати забули.


Учасники: Лідія Горошко vs. Богдан Богославець
Результат бою: Лідія пройшла далі, Богдан врятований Потапом, але до кінця ефіру не досидів
Пісня: Анатолій Горчинський – Росте черешня в мами на городі

Льоша Бондаренко

Схоже на ремікс Owl City на українську пісню. Круто, що таких артистів, як Лідія Федорівна, які апріорі замкнуті у своєму образі, ставлять в декорації сучасного електро-попу. На це цікаво дивитися. І це, знову ж таки, те, заради чого хочеться дивитися «Голос». Один із найбільш незвичних номерів цього сезону. За це дякуємо пані Тіні.

Катя Ятель

Ох, пані Кароль вміє робити ідеальні конкурсні номери. Хай мені обробка не дуже й сподобалась, але це було принаймні цікаво слухати, на відміну від номерів, які презентує Дан Балан.

Я не розумію, навіщо пані Лідії цей конкурс, але маю сказати, що пан Богдан настільки невпевнений та непомітний, що рішення тренерки виглядало цілком логічним.


Учасники: Андрій Хайaт vs. Гульназ Хасанова
Результат бою: Андрій пройшов далі, Гульназ вратована Монатіком
Пісня: Мальбек ft. Сюзанна – Равнодушие

Льоша Бондаренко

Дзеркальна ситуація: народну фішечку, яку використовує в оригіналі Сюзанна взяв на себе Хайат. Крутий номер, яскраве виконання обох артистів. Щоправда, не можу не звернути увагу, що це вже другий впевнений крок Хайата у напрямку російськомовної сцени після виходу його дебютого треку DEVOCHKA. Все ж таки Мальбэк и Сюзанна мають дуже чітку власну цільову.

Катя Ятель

Я дуже здивована почути пісню Равнодушие на проекті. І ще більше здивувало мене, що цю пісню принесла команда пані Кароль. Круто знати, що співачка слідкує за популярною серед молоді музикою. Але є тут і негативний момент – чомусь цей кавер виявився набагато слабшим за оригінал.

Про свого фаворита буду повторювати раз за разом – Андрій Хаят має стати якщо не переможцем сезону, то точно новою зіркою на українській сцені.



Команда Монатіка

Учасники: Наталя Краснянська vs. Владислава Берднікова vs. Дарія Телитченко
Результат бою: Дарія пройшла далі; Наталя врятована Потапом, але до кінця ефіру не досиділа
Пісня: Christina Aguilera, Lil’ Kim, Mya, Pink – Lady Marmalade

Льоша Бондаренко

Оооо, Монатік прийшов і почав показувати стиль. Нарешті на сцені хоч якийсь, але хіп-хоп, який, чомусь, вперто ігнорується весь цей час. Класне аранжування, дуже гідний виступ усіх учасниць. І хоча ця пісня в мене з недавніх пір асоціюється з серіалом «Метод Камінскі», це звучало сучасно й круто.

Катя Ятель

Пан Монатік наче вирішив усіх своїх найслабших вокалісток зібрати в одну команду, ще й з одного кастингу. Мені найбільше сподобалась пані Наталя. Хоча можливо це пов’язано з тим, що вона найменше перегравала та не намагалась просто вилізти на передній план, як її конкурентки.


Учасники: Микола Задерей vs. Анна Волобуєва
Результат бою: Анна пройшла далі
Пісня: Гайтана – Два вікна

Льоша Бондаренко

Оп, і знову хіп-хопчик. Схоже Монатік найкраще із суддів відчуває пульс часу. І така красива відсилка до Ямайки. Раніше подібну роботу із артистами демонстрували хіба що Вакарчук і Дорн. Проте виступ жахливий. Обидва дуже сильно переграли, обидва не відчули пісню.

А ще, коли Монатік заговорив, він раптом включив такого безкомпромісного митця, що я аж здивувався. Наскільки скромно він поводив себе на кастингах, настільки впевнено відвойовував вибір номеру. Це викликає велику повагу.

Катя Ятель

Нарешті пан Монатік виправдав мої надії і показав майстер-клас, як треба перероблювати пісні. Через що я навіть не впевнена – чи це справді учасники так круто виступили, чи це ефект пісні. І маю погодитись з думкою Льоші – пан Діма настільки впевнений у тому, що стосується мистецтва, що окрім захвату й поваги до себе, як до митця, нічого й не викликає.

Рада, що пані Анна змогла проявити себе у чомусь абсолютно іншому за настроєм, ніж на кастингу, але виступ мені більше сподобався пана Миколи. Навіть попри те, що я знайшла його сольний проект, і від того дуже засумувала.


Учасники: Анастасія Каманіна vs. Андрій Хорисенко
Результат бою: Андрій пройшов далі
Пісня: Coldplay – Hymn For The Weekend

Льоша Бондаренко

У цьому виступі я можу похвалити хіба що Монатіка. Приспів цього треку краще вдався навіть Джеймсу Кордену в машині. Проте номер вийшов крутим. Знову ж таки хіп-хоп, який був напрочуд в тему. Проте у пані Анастасії нікуди не зникла манерність. Пан Андрій неточно співав. «З вашого виступу найкраще виступав Монатік», – сказав Потап, і був абсолютно правий.

Катя Ятель

З паном Андрієм мені все було зрозуміло ще на етапі «сліпих». Поки мій прогноз збувається. Хоча заради справедливості скажу, що конкретно у цьому номері він перевершив пані Анастасію, відчував себе впевненим та абсолютно заслужено пройшов далі. Навіть без виправдань про досвідченість.


Учасники: Андрій Карпов vs. Даніель Швець
Результат бою: Андрій пройшов далі, Даніель врятований Тіною
Пісня: James Brown – It’s a man’s world

Льоша Бондаренко

Найкращий номер випуску. І на четвертому бої я впевнився, що для Монатіка це не рядове шоу, а можливість проявити себе як режисера шоу. Усі його номери звучали цікаво, незвично, незалежно від рівня виконання артистів. У цьому виступі для мене очевидним фаворитом був Даніель. Добре, що він врешті залишився.

Ну і наприкінці випуску мені стається більш зрозумілим, чому Потап так розізлився на фразу Монатіка на початку ефіру про те, що у виступі не вистачало почерку Потапа. Монатік видав набагато сильніше шоу, набагато сильнішу підготовку, ніж більшість тренерів. Не тому, що він видатний режисер-постановник або талановитіший за інших тренерів. А через те, що він ретельніше підготувався і вклав більше творчої енергії у виступи своєї команди.

Катя Ятель

Давайте ще раз поаплодуємо пану Монатіку, який вміє органічно поєднати Паваротті та Брауна. Я аж не повірила своїм вухам спочатку. Ще й учасників при цьому зміг достойно розкрити, довівши, що обидва не лише талановиті виконавці, а й цікаві перформери. Дуже крутий бій.

Насправді, пан Діма своїм вмінням гратись з аранжуваннями та поєднувати непоєднуване вразив мене ще на «Голос. Діти». Загалом, він був єдиною причиною, чому я змогла витримати перегляд шоу, в якому люди віком менше 16 років, знаходяться в кадрі переважну більшість часу. У дорослому «Голосі» я довгий час вважала Івана Дорна найкращим тренером, аж поки не побачила, що Потап зміг зробити з Інгрет. Сподіваюсь, що з наступними випусками Потап згадає свій почерк та на шоу буде два тренери-експериментатори.


Тож наразі команди виглядають так:

Команда Потапа

Команда Тіни Кароль

Команда Дана Балана

Команда Діми Монатіка

А на стільцях врятованих по завершенню перших боїв лишились: Владислав Чижиков (Потап), Гульназ Хасанова (Монатік), Роман Бурасанзве (Дан Балан) та Даніель Швець (Тіна Кароль).

Фото: Facebook

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024