Головна
>
Музика
>

Пісня за пісеню. Дао Парк розповідають про дебютний альбом

Пісня за пісеню. Дао Парк розповідають про дебютний альбом

Минулого тижня гурт Дао Парк презентував дебютний повноформатний альбом Подорож, в який увійшло десять пісень. Ми попросили вокалістку гурту Уляну Голіней розповісти детальніше про кожну з них.

Intro

Цим треком ми запрошуємо усіх з нами у Подорож. Мені особисто подобається, коли артисти записують альбоми цілісно, не як набір окремих пісень, додають всілякі інтро, чи bloopers на початку чи в кінці пісні – це оживляє альбом.

Дещо Коли

Я написала цю пісню ще у Львові, в один з таких сірих осінніх днів, коли час йде монотонно, справи одні і ті ж, кожен день схожий на попередній і тобі здається, що нічого не відбувається. Як найкраще допомогти собі в такій ситуації? – правильно, написати про це пісню.

Тепер цей трек у мене ще й нероздільно асоціюється з кліпом, який ми відзняли. З цього треку й почався новий творчий етап для Дао.

Юз

Спочатку був вірш. Написала я його одного сонячного ранку в Яремче, дуже мальовниче і колоритне містечко в Карпатах. Гірське повітря «чистить» голову і надихає. Перед тим я написала такий же великий і пафосний вірш про завершення життя, а цього разу вирішила написати про його початок і розквіт, про молодість (англійською – youth, звідси й назва). Потім я спробувала начитати цей текст на рендомний біт на ютубі і приспіви з куплетами якось самі органічно виділились.

Записала це на диктофон і Родіон (Іванов, піаніст гурту – прим. ред.) по такому шаблону написав свій біт і аранжування. Ну і найсолодше в пісні – соло труби від Сергія Сидоренка, дає вам нагоду подумати і помріяти про своє, життєве.

Для Друга

Це пісня про любов. У моєму житті вона, дяка вищим силам, є, і її так буває багато, що потрібно спеціально налаштовуватись, щоб не написати ще одну чергову пісню про любов. Але ця, як мені здається, вийшла дуже щира, і без надто сильної наївності.

Напевне тому, що писала її як для кращого друга, а не коханця. На мою думку, зрілі і здорові стосунки, це коли ви можете назвати свою половинку своїм кращим другом.

Словом – вино, захід сонця, і теплі обнімашки.

Так чи ні

Був собі окремо вірш – я багато їздила інтерсіті Львів-Київ-Львів і багато своїх текстів написала там. А от аранжування вже існувало раніше. У Родіона вже було декілька нових замальовок з цікавими гармоніями (сложниє акорди) і сочними синтами. Текст і музика врешті знайшли одне одного.

Це пісня казка – за масками персонажів і подій кожен може почути свою історію і надавати цьому свої значення. Ми називаємо цю пісню найдурнішою, але в позитивному значенні – вона супер нешаблонна, причудна, з абстрактним текстом і непопсовими зворотами.

Не вимикай

У всіх наших попередніх EP є схожі треки – Дао Джем, Дао Фанк. Це завжди такі інструментальні замальовки, на яких музиканти можуть поджемити на живих виступах. Хотілось також трішки оживити трек якимось віршем – нагадати слухачеві, що наша Подорож триває, і вона може бути дуже далекою і не лише земною.

Одного дня ми (або наші внуки) прокинуться у світі, де люди, у пошуках кращого життя, летітимуть на Марс, як колись європейці пливли на незвідані американські простори. Можливо, між двома планетами навіть буде інтернет, чи ще якась мережа, і буде змога листуватись, навіть закохуватись і літати в гості, чи на марсіанське «сафарі»…

Радіомісто

Це дуже свіжий, літній трек, коли ти такий сонний, не хочеш включатись в новий день, вмикаєш радіо, і там грає Радіомісто. Ти одразу прокидаєшся і підспівуєш разом з нами, і твій настрій одразу підіймається. Я щоранку так сідаю в машину, вмикаю радіо, і один хороший трек може вмить змінити мій настрій на весь день.

Ей мен

Я дуже люблю цю пісню. Вона для мене особлива, тому що я вперше, заглянувши в очі всім своїм страхам, вирішила написати пісню по-новому.

По-перше, я написала текст про свої, справді пережиті в минулому почуття до однієї людини, не прикриваючи це все якимись абстракціями.

По-друге, я написала аранжування для цього треку, попри страхи, що зараз знов не вийде. Так, вийшло таке тру R&B, напевне, сидить в мені цей жанр і прориваєтья на волю.

Пірнай

Ця пісня про те, що потрібно вимикати телефон і втікати іноді в повний офлайн. Ми всі час від часу відчуваємо тиск від соцмереж і від постійного «втикання». Особисто мене накриває від цього дуже сильно, і це забирає багато творчих ресурсів. А в ситуації з карантином всі ще більше залипли в свої екрани, як єдиний зв’язок з зовнішнім світом.

Але світ зовні буває різний. Є світ з красою лісів, річок, гір, дикими місцинами, де чисте повітря і дуже яскраві зорі вночі. Я обожнюю відриватись від звичного соціального життя, вимикати телефон і зникати десь в нетрях матінки природи. Але це також і про те, коли ти подорожуєш іншими містами, чи йдеш на концерт улюбленого виконавця, чи танцюєш в нічному клубі з друзями – не обов’язково все це знімати і безкінечно постити – насолоджуйся моментом тут і зараз. 

Подорож

Красива пісня про прості, але важливі речі, текст і музику якої написав Родіон Іванов. Наше життя – це подорож. Ми подорожуємо від одного життєвого етапу до іншого, від одного проєкту до наступного. Змінюються обличчя, змінюються погляди, мода, місця, але є завжди ти, твої найближчі люди, є улюблена музика і відчуття весни – вічного внутрішнього центру щастя, любові і молодості. 


Читайте також у рубриці «Пісня за Піснею»:

Our Atlantic розповідають про перший альбом українською

Сергій Жадан розповідає про альбом «Конфіскат» гурту Лінія Маннергейма

Jonathan Livingston розповідають про мініальбом «Дурман»


Підписуйтеся на нас в ІнстаграміТелеграмі та YouTube. Підтримати проєкт можна тут!

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
2 дні тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024