Головна
>
Статті
>

9 знакових пісень із 9 міст, у яких можна скористатися Uklon (окрім Києва)

9 знакових пісень із 9 міст, у яких можна скористатися Uklon (окрім Києва)

25 березня, 9 років тому в Україні запустився новий онлайн-сервіс – Uklon. Відтоді ця компанія змогла стати лідером ринку агрегаторів замовлень авто в Україні, значно вирости у розмірах, стати нашим партнером та спонсором програми «Ріс на Біс».

За ці 9 років Uklon вдалося значно розширити географію своєї роботи. Наразі Uklon можна викликати ще в 9 містах України, окрім Києва. На День народження компанії ми вирішили нагадати, у яких ще містах ви можете викликати Uklon, а також згадати принаймні по одній знаковій пісні від музикантів із цих міст.

Одеса

Epolets – Де ти є

Ще до того як Epolets взяли участь в «Х-Факторі», почали часто з’являтися в ротації, а Паша Варениця став радіоведучим, вони змогли випустити прекрасний альбом DOGMA. Загалом же тема моря й рідного міста проходить червоною лінією крізь усю творчість гурту, не дарма їхній третій альбом називається Діти моря.

Де ти є – драматична, надривна балада із характерним роковим соло в середині. Довгий час Epolets виступали у місцевому клубі Trueman під назвою The Rolling Bones. У цій пісні гурту вдалося акумулювати увесь досвід гуртів, яких вони перегравали, атмосферу одеського паба та персональну історію Паші. Одна з найкращих пісень в кар’єрі Epolets.

Харків

Лінія Маннергейма – Де твоя лінія?

Довгий час Харків вважався ледь не музичною столицею України. Середина нульових стала періодом розквіту харківської сцени. Тоді на повні груди дихали 5’nizza, ТНМК та, звісно, Оркестр Че. Навколо цього гурту, на чолі якого стояв Олег Каданов, збиралася локальна тусовка.

Паралельним шляхом розвивалася кар’єра ледь не найвідомішого українського письменника – Сергія Жадана, теж харків’янина.

Часи змінилися. Багато гуртів розпалися, багато хто переїхав у Київ. Жадан із модного молодіжного автора перетворився на зірку книжкового світу України. Каданов устиг пограти у кількох проектах та призупинити творчість Оркестра. І тут шляхи культового музиканта й літератора перетнулися: Жадан і Каданов створили спільний проект Лінія Маннергейма. Напевно, наразі, це найбільш «харківський» гурт з усіх, що існують.

Дніпро

И Друг Мой Грузовик – Удобен

Експериментальне тріо з агресивним басом та ударними, а також дивним речитативом Антона Слєпакова зараз можна вважати одним із найбільш дивних та культових українських музичних проектів. Гурт проіснував із кінця 90-х і аж до появи Вагоновожатых у 2013-му.

Одного разу, вже задовго після розпаду, …И Друг Мой Грузовик зібралися знову і зробили це у рідному Дніпрі під час концерту в пам’ять про свого друга.

Львів

Один в каное – Небо

Попри те, що Один в каное прийнято вважати феноменом в українській музиці, самі про себе вони воліють так не казати. Ще 5 років тому, по приїзді у Львів, першим гуртом із місцевих називали саме їх. Програма ЖИВЯком зробила скромному тріо одне з перших відео, прямо напроти одного з популярних львівських барів. Пісня Небо мала вибуховий і, як зараз прийнято казати, вірусний ефект та розлетілася соцмережами.

Вже згодом був Човен, який вивів гурт на новий щабель популярності. А також дебютний альбом, тури по Україні та кліп, який вже пробив відмітку в 1 мільйон переглядів. Але все починалося з Неба.

Запоріжжя

mandarinaduck – landslide

mandarinaduck поки що так і не вийшло вибитися з андеграунду. Попри те, що їх кликали на кілька фестивалів, серед яких був і київський Hedonism, цей гурт залишається відомим лише допитливим українським меломанам.

Проте це жодним чином не заважає їм робити прекрасну інді-психоделіку світового рівня. Завдяки чому їхній альбом потрапив у 17 найкращих альбомів 2017 року.

Суми

The Elephants – Friend

Історія гурту The Elephants була схожа на казку. Двійко школярів із Сум писали собі приємну акустичну музику та викладали її на саундклауд. Тоді вони ще називалися Elephant. Майже ніхто на них не звертав увагу, попри те, що музика й справді вдавалася цікава, стильна та атмосферна (окрім нас, звісно). Проте одного разу їх помітила українська дизайнерка Леся Патока, написала про це у фейсбук, і понеслося.

Тисячі репостів, тисячі прослуховувань. Слава звалилася на ледь сягнувших повноліття хлопців за один день. За пару тижнів вони вже були в Києві та переписували матеріал під керівництвом Євгена Філатова (The Maneken). Згодом, стали артистами лейблу Vidlik, виступили на багатьох фестивалях. А потім… Кудись зникли.

Наприкінці 2017 року ледь помітно вийшов другий EP, на який майже ніхто не звернув уваги. Відтоді The Elephants періодично можна побачити на київських тусовках та у деяких ЗМІ, але не більше. Хочеться сподіватися, що ми ще почуємо від них речі такої ж тендітності та потужності як Friend.

Полтава

O.Torvald – Київ-Лондон

Кінець нульових був періодом розквіту української поп-панк сцени. Музику на кшталт Green Day та Blink-182 не грали хіба що ліниві та репери. Одним із найяскравіших гуртів того двіжу були полтавські хлопці O.Torvald. Незважаючи на те, що їхнім першим масштабним хітом стала Без тебе, саме Київ-Лондон якнайкраще характеризує той напрямок, у якому рухався гурт Жені Галича на початку кар’єри.

Згодом Галич стане телезіркою, виступить у безлічі клубів, візьме участь в Євробаченні, а O.Torvald будуть збирати повну Stereoplaza. Проте фанати жанру їх все одно згадуватимуть такими, як у цьому кліпі, на фоні британського прапора, із саундом Sum41 та зачіскою Жені в дусі соліста The Rasmus.

Чернігів

Димна Суміш – В країні ілюзій

Якось так вийшло, що Чернігів став містом із найбільшою концентрацією гранжу. На чолі цього руху, звісно, був гурт Димна Суміш. Вони були одними з перших, кому вдалося вибитися з андеграунду, проте залишитися вірними своєму стилю. Стіну до масового слухача пробила саме В країні ілюзій.

Проте за свого життя Димній Суміші так і не вдалося досягнути бажаного. Гурт розпався, Чемеров поїхав у Америку. А потім повернувся, щоб історія гурту отримала ще одну яскраву главу, яка, на жаль, закінчилася вельми драматично. Зараз Чемеров повернувся в США, грає в гурті The Gitas, а також експериментує із поп-музикою як сонґрайтер гурту АГОНЬ. У цей час інші учасники ДС утворили гурт Друг самурая, який поки що заявив про себе лише одним кліпом.

Біла Церква

Мурени – Забути

Біла Церква виявилася найважчим містом для пошуку місцевих музикантів. Можливо, це пов’язано із близькістю до Києва, тож місцеві артисти одразу вказують містом заснування столицю. Проте кілька гуртів таки вдалося віднайти і найбільш яскравий із них – Мурени.

Цей гурт мають пам’ятати ті, хто багато дивився М1 в нульових. Тоді одним із головних жанрів у світі, та й в Україні, був поп-рок. Океан Ельзи вже були дуже великим гуртом. Друга Ріка та СКАЙ лунали на кожній радіостанції. Під них продюсери намагалися підтягнути молоде покоління. Мурени мітили саме туди. Для досягнення своєї цілі за справу взявся навіть колишній продюсер ОЕ Клімов, а один із кліпів зняв Віктор Придувалов. Проте це, на жаль, не допомогло. Мурени так і запам’яталися двома-трьома піснями та зникли внікуди.

Незважаючи на те, що українські гурти в Білій Церкві віднайти доволі важко, там уже легко скористуватися послугами Uklon! Так само як і в усіх містах зазначених вище, а також у Києві.


А ми від імені редакції вітаємо компанію з Днем народження, та пропонуємо подивитися, або ж передивитися, перші два випуски «Ріс на Біс»: із Freel та з Фаготом.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
10 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024