Головна
>
Статті
>

Водограй лонгрідів: ретроманія, молода Ірина Білик, найочікуваніші альбоми та історії про The Doors

Водограй лонгрідів: ретроманія, молода Ірина Білик, найочікуваніші альбоми та історії про The Doors

Робочий тиждень – час, коли у найнапруженіші моменти у твою стрічку лізуть найцікавіші тексти, які ти не можеш прочитати. Так, за п’ять днів ти відкладаєш стільки всього цікавого, що на вихідних не знаєш, за що братись. Саме тому, редакція LiRoom вирішила збирати найцікавіші лонгріди про музику наших та закордонних видань, які виходили впродовж тижня.

Голая королева: Билык, которую мы потеряли – ПЮРЕ


Традиційно критичне радіо ПЮРЕ вирішило дослідити куди творчий шлях завів “королеву поп-музики” Ірину Білик за 25 років кар’єри. Журналіст Олександр Міхедов порився в архівах та знайшов старі записи виступів співачки, згадав, якою вона була в інфополі та на сцені, і коли це все зникло, випустивши на сцену ліниву фальшивку.

Doors’ Debut Album: 10 Things You Didn’t Know – Rolling Stone 

Відволічемось від української музики. До п’ятдесятиріччя дебютної пластинки The Doors журнал Rolling Stone зібрав десять цікавих фактів про сам альбом та процес його запису. Історії про те, як Моррісон розтрощив студію звукозапису після запису The End; що візитна картка та беззаперечний хіт Light My Fire став першою піснею, яку написав Роббі Крігер; як Моррісон брехав пресі про те, що його батьки померли та інше.

До речі, можете також прочитати, як музика The Doors вплинула на творчість молодих українських музикантів.

The 32 Albums We’re Most Excited for in 2017 – Pitchfork 

anticipatedalbums2017
Pitchfork

Інтернет-журнал про інді музику Pitchfork опублікував перелік 32 альбомів, на які варто чекати у 2017 році. Серед них і сольний проект Еліс Гласс (екс-вокалістки Crystal Castles), і камбек Gorillaz, і новий реліз британського репера King Krule, і реюніон LCD Soundsystem, і багато чого іншого.

Також радимо подивитись і наш перелік 12 закордонних альбомів, який підготував Богдан Семенченко.

Родственники «Щедрика». Что слушают на Новый год и Рождество в разных странах – Karabas Live


Наші колеги з Karabas Live певно теж втомились від численних версій Щедрика, які грають у кожному закладі, та вирішили розібратись, які пісні слухають на Різдво у Німеччині, Фінляндії, Мексиці, Іспанії, Південній Кореї, Нігерії, Лівані, Філіппінах та Чехії. Але наш особистий фаворит – це пісня, яку співають на Хануку в Ізраїлі.

ТОП 10: Найпопулярніші гурти проекту Stage 13 – Hromadske


Підбірка Громадського вийшла ще у минулому році, але не згадати її ми не змогли. У ній зібрані десять найкращих виступів проекту Stage 13. Stage 13 – це живі виступи музикантів у студії Громадського, всього за цей рік їх було 37.

У топі зібрані виступи і The Elephants (які нещодавно випустили першу пісню українською мовою), Blooms Corda (у яких ми брали інтерв’ю минулого року), і Myopia (які встигли виступити ще у студії Istok) та багато інших музикантів.

Украинская музыкальная сцена погрузилась в ретроманию – LiRoom

img_7508-745x497

Наш головний редактор Олексій Бондаренко, проаналізувавши ситуацію на українській музичній сцені, прийшов до невтішного висновку – нас накриває ретроманія. Якщо раніше, в українській музиці превалювало бажання наслідувати, робити алюзії та цитувати західних кумирів, то у в останні два роки наші музиканти почали ностальгувати самі за собою. Найпростіше це прослідкувати у тотальній моді на реюніони.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024
Плейлисти
Різдвяно-новорічний плейлист української музики
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
22 Грудня, 2023