Головна
>
Статті
>

Драг-квін, копія Саніної та мовчання Дана Балана. Рекап шостих сліпих прослуховувань «Голосу країни»

Драг-квін, копія Саніної та мовчання Дана Балана. Рекап шостих сліпих прослуховувань «Голосу країни»

Продовжуємо рекапи одного із найпопулярніших українських телевізійних талант-шоу «Голос країни». Щотижня наш головний редактор Льоша Бондаренко та випускова редакторка Катя Ятель збиратимуться, аби обговорювати кожний епізод програми та шукати майбутніх зірок нової української музики.

Читайте також:

Рекап. Перші сліпі прослуховування десятого сезону «Голосу країни»
Клон Каменських, телезірка та бек-вокалістка Монатіка. Рекап других сліпих прослуховувань «Голосу країни»
Екосексуал, чотири королі та китайський Вакарчук. Рекап третіх сліпих прослуховувань «Голосу країни»
Діва Урсула, ФанТіна та така собі прожарка. Рекап четвертих сліпих прослуховувань «Голосу країни»
Біллі Айліш, пісні для бару та кохання тренерів. Рекап п’ятих сліпих прослуховувань «Голосу країни»

Тетяна Нечай

Пісня: ABBA – Dancing Queen
Серцебиття: 140 уд/хв
Повернулися: ПТП та NK, Тіна Кароль

 Льоша Бондаренко

Дуже впевнене та якісне виконання. Нічого не різало слух, а пані Тетяна чудово поводиться на сцені. Ну от навіть якщо захотіти, нема за що зачепитися.

 Катя Ятель

Ой, на хитрощах ходить пані Тетяна, коли каже, що немає у неї сценічного досвіду. Заходимо в її інстаграм, і що ми бачимо? Фотографії з її виступу в якійсь постановці у Гонконгу. Не дуже розумію, чому багатьом учасникам здається, що розігрувати карту «чистого листа» краще та цікавіше, ніж розповісти, як ти цілеспрямовано йдеш до мети. Позаяк, її версія хіта ABBA мені все ж сподобалося. Вона була достатньо впевненою та енергійною.


Василь Процюк

Пісня: Сергій Бабкін – Пробач
Серцебиття: 136 уд/хв
Повернулися: Тіна Кароль

 Льоша Бондаренко

Нагадаємо, що улюблений образ Тіни Кароль пару днів тому зміг ідеально описати Девід Аксельрод – це «Потужний мужчина». Кожного разу, коли з’являється дорослий чоловік із мужньою поставою пані Кароль впадає в екстаз. Так відбулося й цього разу.

Якщо ж трохи відірватися від реакції тренерки, у цьому виступі все було добре. Пан Процюк дуже чуттєво заспівав таку непросту, з драматургійної точки зору, пісню. Не можу сказати, що мене вразив саме вокал, але дуже сподобалася акуратність, із якою виконавець підійшов до свого виступу.

 Катя Ятель

Можливо, я піддалася на ту саму магію, що і пані Тіна, але пан Василь і справді здається якимось особливим. Я абсолютна цільова його виступу. Із таким неймовірним шармом та акуратністю виконання у цього учасника є всі шанси дійти до прямих ефірів.

Перепрошую, але жарт Тіни Кароль про паркан на кордоні – найкращий за цей сезон. А наш Льоша злий.


Ірина Повзун

Пісня: Aretha Franklin – Think
Серцебиття: 136 уд/хв
Повернулися: ніхто

 Льоша Бондаренко

Якась дивна історія з Пономарьовим, якщо чесно. Виглядає так, ніби сценаристи нам намагаються на щось натякнути, але не можуть це зробити прямо. А виконання дуже якісне, усе на своїх місцях. Думаю, якби пані Повзун виступала трохи раніше, то цілком могла б пройти далі.

 Катя Ятель

Взагалі не зрозуміло навіщо було роздувати із мухи слона з цією історією про Пономарьова. Дуже дивний сценарний хід.

Пані Ірина дуже технічна виконавиця, видно, що ці десять років вона практикувалася і, скоріше за все, виступала десь. Надто вже досвідченою вона здається. Шкода лише, що їй не вистачило власного бачення образу, аби додати своєму виступу хоча б чогось пам’ятного.


Юлія Коровко

Пісня: Время и Стекло – Дим
Серцебиття: 145 уд/хв
Повернулися: ПТП та NK

 Льоша Бондаренко

Неочікуваний кавер на вельми типову поп-пісню. Пані Коровко намішала все, що змогла, і це спрацювало. Хороший номер, класний посил про бодіпозитив.

 Катя Ятель

Не знаю, чи це я вже розтанула під останні сліпі, чи учасники пішли цікавіші, чи Дан Балан недолугими фразами мене не відволікає. Ще одне дуже хороше виконання та цікавий кавер. Мені у пані Юлії буквально сподобалося все.

Ну і слався-слався бодіпозитив! Пам’ятайте, що поки не страждає ваше здоров’я і ви відчуваєте себе комфортно, ви апріорі привабливі. Усі злі слова – то від заздрощів та дурощів.


Олеся Лейченко

Пісня: The Hardkiss – Серце
Серцебиття: 138 уд/хв
Повернулися: Тіна Кароль, Monatik (заблоковано), ПТП та NK

 Льоша Бондаренко

Певне, єдиний виступ цього випуску, який мене пробрав до мурашок. Так, це дійсно ледь не один в один як Юлія Саніна. І це працює! І я вже вкотре вражений тим, наскільки сильно звучать пісні The Hardkiss у форматі талант-шоу. Просто щось неймовірне. Тепер цікаво, як звучить пані Олеся, коли співає музику інших виконавців.

 Катя Ятель

У мене якісь неоднозначні враження від пані Олесі. Так, справді моментами схоже на Юлію Саніну. Але чи це справді круто? Який сенс брати наслідувачку, якщо є настільки якісний та популярний оригінал?


Денис Жупник

Пісня: Monatik – Жизнь поет
Серцебиття: 130 уд/хв
Повернулися: Тіна Кароль

 Льоша Бондаренко

У цьому виступі є все, за що я не люблю талант-шоу. Забагато вокального блюзнірства, награних емоцій і непотрапляння в настрій пісні. Чесно кажучи, не знаю, що так зачепило Тіну Кароль. Але не можу не звернути увагу на прекрасний тембр пана Жупника, коли він говорить. Одразу відчувається поставлена вимова.

 Катя Ятель

Ну, нарешті поганий учасник! Я по-своєму зраділа, бо вже втомилася усіх нахвалювати. Пісні Діми Монатіка мають свій шарм, бо вони прості, у них немає зайвих викрутасів чи пафосу. Тому мені важко зрозуміти, навіщо усі ці кривляння пана Дениса. Прохідний нецікавий виступ.


Уляна Горбачевська

Пісня: українська народна пісня
Серцебиття: 125 уд/хв
Повернулися:

 Льоша Бондаренко

Що ж, чекаємо пані Уляну наступного року на Національному Відборі!

Досліджувати народну творчість – це кайф. До того ж, пані Уляна класно співає і обрала зовсім небанальний трек. Але якщо вже хочеться гратися у фолктроніку, можна було б пошукати щось цікавіше за прямолінійний драм-н-бас. Бо звучить це як мем зі Стівом Бушемі, котрий how ya doin’ fellow kids.

 Катя Ятель

Не дуже розумію місію пані Уляни. Українського фолку звідусіль кури не клюють. Його вже доносять молоді через гурти типу YUKO, із ним постійно перемагають на «Голосі», а тепер, прости господи, і Євробачення. Міксувати драмчик з етнікою – це вже не нове навіть для України. Як би пані Уляна та її сім’я не хотіли, але вони далеко не першовідкривачі цього звучання.

А пані Кароль сьогодні у вогні – і про військових висказалася, і за бодіпозитив, і за матріархат. Фантастика!


Олександра Горупа

Пісня: Tony Braxton – Unbreak my heart
Серцебиття: 125 уд/хв
Повернулися: Дан Балан

 Льоша Бондаренко

У пані Олександри, безумовно, видатний талант. Так чисто співати на низьких нотах дуже важко. Я радий, що вона пройшла, хоча номер не запам’ятався.

 Катя Ятель

Пані Олександра обрала найнуднішу конкурсну пісню і розвернула до себе найнуднішого тренера.

В інстаграмі пані Олександри можна послухати фрагменти її сольної творчості. Поки що це звучить як шепотіння під нудний біт, але хтозна, куди її заверне після хвилинки слави на шоу. Принаймні, зрозуміло, що це не ще одна учасниця, яка засвітиться і зникне, а людина, що прагне випускати власні пісні.


Володимир Мітєєв

Пісня: Хабанера з опери «Кармен»
Серцебиття: 130 уд/хв
Повернулися: ніхто

 Льоша Бондаренко

Велика втрата для «Голосу», що Влада Штерн не пройшла в сезон. Це була б окраса всього шоу. На жаль, її історія та поведінка виявилися цікавішими за виконання.

 Катя Ятель

Ще жодні коментарі під виступом «Голосу» я не відкривала з таким острахом. Але, на щастя, ні. В основному, сприйняли Владу Штерн достатньо тепло і мене це дуже тішить.

На жаль, естетика драг-квін не дуже підходить для «сліпих» конкурсів як «Голос». Уся ця культура побудована на образі та акторській грі більше, ніж на безпосередньо вокалі. Взяти за приклад американських зірок як РуПола, Каті Замолодчікової чи Тодрік – у власній творчості вони більше говорять, ніж співають, а у виступах використовують переважно ліпсінг. Тому й для успішності пана Володимира я б радила працювати над пародіюванням та танцювальними рухами сильніше, ніж над вокалом.


Нікіта Ходас

Пісня: Wiz Khalifa – See you again (feat Charlie Puth)
Серцебиття: 138 уд/хв
Повернулися: Monatik

 Льоша Бондаренко

Пан Нікіта набагато краще впорався із приспівом, ніж із реп-частиною. Головне у хіп-хопі – впевненість, а це саме те, чого не вистачило артистові на сцені. Хоча є всі шанси, що він ще зможе розкритися, особливо враховуючи, що музикант потрапив до команди Монатіка.

 Катя Ятель

Той випадок, коли я рада, що зайшла на Інстаграм артиста, аби послухати інші його кавери. Поки на See You Again він від хвилювання збився з темпу, на домашніх роликах пан Нікіта показує вражаючі вокальні здібності. Із такою зовнішністю та шармом пророкую йому запуск успішної кар’єри.


Роман Клюба

Пісня: Foy Vance – Make it rain
Серцебиття: 117 уд/хв
Повернулися: Monatik, ПТП та NK, Тіна Кароль, Дан Балан

 Льоша Бондаренко

Найперша асоціація – Джо Кокер. А що це значить? Що на сцені потужний мужчина! А отже, час Тіні Кароль входити у гру. Вона й увійшла. У номері все було чудово. Нестандартна пісня, прекрасне виконання. Ніде не переборщив.

І дуже дивно, до речі, що в YouTube телеканалу помилилися та написали, що це пісня Еда Ширана. Так, це видає гугл за запитом Make It Rain, але, по-перше, чутно, що це зовсім не Ширан, а, по-друге, у самій трансляції автора пісні назвали правильно. Ну і ще дивніше, що ніхто з коментаторів на YouTube не звернув на це уваги.

 Катя Ятель

Один із учасників, про яких мені нічого сказати. Тут немає позиціювання чи образу, а є лише хороший робочий вокальний матеріал. Пророкую, що на «Нокаутах» від нього Кароль позбавиться.


Олексій Приступ

Пісня: Злата Огнєвич – За лісами-горами
Серцебиття: 125 уд/хв
Повернулися: ніхто

 Льоша Бондаренко

Мені дуже сподобався цей виступ. У ньому була якась щира наївність, притаманна певним напрямкам української естради. Вибір пісні та вокал настільки цікаво поєднуються із зовнішністю пана Приступа, що я б щиро хотів побачити його в сезоні. Шкода, що не пройшов.

 Катя Ятель

Найгірший виступ у сьогоднішньому епізоді. Багато неточностей у виконанні, сірюща пісня, яку переплутаєш із усіма треками в ротації Країна FM, нульова історія, відсутність досвіду чи харизми.


Мєлєн Пасса

Пісня: Moloko – Bring it back
Серцебиття: 140 уд/хв
Повернулися: Тіна Кароль, ПТП та NK, Monatik, Дан Балан

 Льоша Бондаренко

Неймовірно фірмовий вокал. І просто бінго з усього, що мені не подобається у виступах на талант-шоу. Таке враження, ніби пані Мелен не співала пісню, а бігла стометрівку та намагалася за найкоротший проміжок часу показати якомога більше вокальних фішок. Так, я розумію, що це шоу «Голос» і в цьому його суть, але музика – це ж не тільки про техніку. У цьому номері мені катастрофічно не вистачило щирості та життя.

Проте я не можу навіть намагатися заперечувати, що пані Пасса – професіоналка найвищого рівня. Її не можна було не взяти в сезон. Подивимося, що вони зроблять разом із Монатіком.

 Катя Ятель

О, нарешті можемо поговорити про кавер-бенд вокалістів не з негативної точки зору! Ми дуже часто критикуємо виконавців з таким бекграундом. Їхня основна проблема, що вони розчиняються в образі, який наслідують, та не дають зрозуміти, що за артист перед нами. Це завжди відпрацьовані прийоми та хореографія на сцені.

Пані Мєлєн – хороший приклад зворотньої сторони медалі каверистів, бо вона не ховається за піснею, яку обрала. Мені абсолютно не хотілося порівнювати її з оригіналом, попри схожість аранжування. Справді сильне поповнення команди.


Підписуйтеся на нас в ІнстаграміТелеграмі та YouTube

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024