Головна
>
Статті
>

Зорепад релізів: найцікавіші музичні новинки останніх двох тижнів

Зорепад релізів: найцікавіші музичні новинки останніх двох тижнів

Ми продовжуємо шукати нові зручні та цікаві формати матеріалів, у яких будемо розповідати вам про новинки української музики. Скільки ми не намагалися систематизувати випуск таких текстів згідно певного графіку та концепції, нічого не виходить.

Причина цього криється в тому, що українські музиканти працюють несистематично. То пусто, то густо. У попередньому “зорепаді” нам вдалося вмістити все в один текст: і сингли, і відео, і альбоми. Цього ж місяця вийшло стільки цікавих альбомів, про які хочется сказати окремо, що ми вирішили винести їх в окремий матеріал. Тому нижче мова йтиме лише про найкращі сингли та кліпи останніх двох тижнів.

Сингли

Latexfauna — ALOE

leha_miniava   Олексій Бондаренко

Команді Дмитра Зезюліна щоразу вдається витримувати стиль, який вони взяли із перших треків. Прослідковується певна творча криза. Вау-ефект минув, мрійливим сінті-попом та грайливим суржиком вразити вже важче. Але в будь-якому разі ALOE — один із найбільш самобутніх треків за останні пару місяців.


Laura Marti feat. Katya Chilly — Пташина Молитва

rhys_miniava  Артем Рісухін

З піснями, які присвячені трагічним подіям, завжди нелегко. Це тягар відповідальності не тільки перед слухачем. Лаура Марті та Katya Chilly створили неймовірно проникливу етно-джаз композицію, яка замість надмірної патетики бере атмосферністю. Вона дуже неспішно розкривається, але кульмінація повністю підкорює. І вокальна робота, і аранжування, і сопрано Михайла Балога – неперевершено.


Один в каное – Ікони (Шістдесятникам)

leha_miniava   Олексій Бондаренко

Напередодні масштабного туру Україною і нового альбому Один в каное випустили перший трек із майбутньої платівки, а разом з тим нарешті запустив власний канал на SoundCloud. Ікони звучать по-новому. Не так як усі треки дебютного альбому. Один в каное почали використовувати більше інструментів, почали вплітати електронні інструменти та гітарні ефекти. Але роблять це настільки обережно та тендітно, що початкова магія їх музики не втрачається. На мою думку, цей сингл – найсильніший та наймузичніший за останній місяць. Окремо варто відзначити текст пісні. Не так часто чуєш пісні, у яких органічно використано такі слова як, наприклад, “вайлуватий”.


Кліпи

Без Обмежень — Хочеш

leha_miniava   Олексій Бондаренко

Мене трохи бентежить, коли здоровий бородатий мужик використовує в пісні риму “клубочок-куточок”. При цьому Без Обмежень роблять музику, яка вирізняється з-поміж інших українських поп-музикантів в кращий бік. Хочеш — хороша, форматна відеоробота, яка підкреслює обраний гуртом шлях.


Ingret — Save My Planet

katya_miniava   Катя Ятель

Хочеться привітати Інгрет, фіналістку торішнього “Голосу”, зі стартом сольного проекту на одному з найуспішніших українських лейблів MOZGI Entertainment. Головною перевагою її дебютного треку є і його головний недолік — жанрова еклектичність. Переходи від читки до гітар, від гітар до народного вокалу. З одного боку це робить трек жвавішим і виносить його за рамки сприйняття форматної пісні для Євробачення. А з іншого, плутає її потенційного слухача, роблячи неочевидним те як же насправді звучить співачка.


Layah — Ранена

katya_miniava   Катя Ятель

У творчого дуету режисерки Тані Муіньо та оператора Нікіти Кузьменко безумовно є дар створювати дуже стильні відео під настрій кожного з музикантів. Я зараз і про кислотне безумство Время и Стекло, і про танці у Монатіка, і про оці тягучі відео Layah. Поки співачка знаходиться у пошуку свого звучання, візуальний образ для неї підібрано ідеально. Вона вдало балансує на межі між апатичністю, ніжністю та сексуальністю, умовно об’єднуючи усі кліпи під однією емоційною обгорткою.


Kazka — Дива

katya_miniava   Катя Ятель

Гурту Kazka дуже пощастило з дебютним синглом: Свята мали супервдалий хук, в’їдливу мелодію та кліп, який при всій своїй простоті несе достатньо багато сенсів, які потребують окремих пояснень. Новий кліп Дива на перший погляд здається складнішим у смислах, ніж свій попередник. Але лише на перший погляд. Так, у ньому більше елементів, які хочеться роздивлятись, проте при уважному перегляді з’являється усвідомлення, що частина з них є у відео, щоб бути, а не щоб щось означати.

Не можна заперечувати, що етно-поп у Kazka вдається. Тепер треба, щоб до нього додався досвід живих виступів і перед нами буде готовий успішний проект.


Atlantic Wiz — Love Sensation

rhys_miniava  Артем Рісухін

Київський гурт Atlantic Wiz обрав дещо дивне позиціювання свого нового кліпу Love Sensation – більшість пар, які цілуються в кадрі, не були знайомі до зйомок. Звісно, ідея пісні та кліпу – у всепоглинаючому коханні, але це настільки банальна реалізація, що стає трохи сумно. Загалом, продакшн відео і сам трек, хоча й досить вторинні, зроблені за успішними референсами. Чудовий відео-дебют.


BALAKLAVA BLUES — don’t leave me

rhys_miniava  Артем Рісухін

Новий проект україно-канадської пари Марко та Марички Марчик Balaklava Blues – напрочуд харизматичне поєднання українських народних пісень та електроніки. В основі don’t leave me – колискова Ой ходить сон, яка свого часу надихнула Гершвіна на створення класики джазу Summertime. Присвячена війні на Донбасі, пісня доповнена відеорядом з кадрами фільмів «Небувалий похід» (1931) та «Невидимий батальйон» (2014).

Музично, Balaklava Blues успішно продовжують шлях DakhaBrakha. Втім, don’t leave me достатньо самобутня. Вражає не тільки аудіо-візуальним концептом, але й камерною мелодійністю.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
5 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024