Головна
>
Статті
>

Зорепад релізів: найцікавіші музичні новинки останніх двох тижнів

Зорепад релізів: найцікавіші музичні новинки останніх двох тижнів

LiRoom LiRoom
12 Лютого, 2018

Ми вирішили змінити формат “Зорепаду релізів”. Якщо раніше сюди потрапляло якомога більше синглів, кліпів та альбомів, які виходили протягом тижня, то тепер буде інакше. По-перше, “Зорепад” буде виходити раз на два тижні. По-друге, тепер до нього потраплятиме найкраще за визначений період часу – тобто те, що наша редакція вважає найкращим. Ну і по-третє, тепер релізи з’являтимуться тут не із фактичною інформацію, а з коментарями членів редакції щодо побаченого або почутого.

Ну і нагадаємо про всяк випадок – свої свіжі релізи кидайте на адресу abo [@] liroom.luxurybalance.com.

Сингли

YEYO – Ballada

 leha_miniava  Олексій Бондаренко

Мені подобається, коли автор пісні зі мною розмовляє прямо і чесно. Коли він чи вона не прикривається за метафорами, не намагається сховати за нагромадженням слів саму суть. YEYO довго мовчали і раптом видали такий надвідвертий і дуже красивий трек. Як з точки зору тексту, так і аранжування.


idealism addict – Big Fish

leha_miniava  Олексій Бондаренко

Здавалося б, важко знайти щось більш заїжджене, ніж «дівчина ніжно співає під фортепіано та скрипки». Але в цьому жанрі можна або зробити кон’юнктурний і сухий трек, або – чуттєву мелодію, якій віриш. У Idealism Addict вдалося зробити щиро з першого ж треку. При цьому не дратуючи акцентом. Цікаво, що буде далі.


Ann Rose – No Doubts

leha_miniava  Олексій Бондаренко

Про Ann Rose відомо те, що це професійна вокалістка, яка нарешті вирішила займатися власною творчістю. Перший трек вийшов цілком гідним. Приємне мінімалістичне аранжування, акцент на сильний вокал, який при цьому не дратує. Сама Ann не намагається за три хвилини продемонструвати усі свої вокальні навички (як це роблять на Голосі, або вокалісти, які хочуть вразити). Єдина претензія – до обраного псевдоніма, він не дуже асоціюється із музичною сценою.


Tayanna – Леля

katya_miniava  Катерина Ятель

Наразі найкращий трек у доробку Tayanna. Вона вже неодноразово використовувала тему нещасливого кохання і невдалих стосунків у своїй творчості, цьому ж присвячено цілий альбом Тримай Мене, але у неї вперше вийшло зробити це не як усі. Окремо варто додати, що оскільки пісня писалася до Євробачення, то вона ще й має мотив, який легко запам’ятовується. Єдиний очевидний недолік – це те, що дехто чує тут плагіат на пісню Feel It Still гурту Portugal.The Man.


Palmo X – Unchained

katya_miniava  Катерина Ятель

Перший сингл з дебютного альбому львівського електронного інді-поп проекту Palmo X (Ксенія Нема). Звучить цікаво і, як мінімум, не схоже на загальну масу того, що пропонують наші музиканти. Якщо альбом буде звучати у тому ж дусі, то Palmo X цілком зможе претендувати на статус одного з найцікавіших новачків року.


LAUD – Waiting

katya_miniava  Катерина Ятель

Свій трек Влад Каращук, якого під своє продюсерське крило взяв продюсер Джамали Ігор Тарнопольський, писав під Євробачення. Очевидно, що задумка виявилася вдалою, бо він вже потрапив у фінал національного відбору з високими оцінками як від суддів, так і від глядачів. Тішить сучасний бас і пристойна англійська у виконавця. З усіх трьох презентованих треків у LAUD цей поки що найкращий.


Vilna – Forest song

rhys_miniava Артем Рісухін

Ця пісня створена заради Євробачення: елемент за елементом тягнеться з минулих років та періодичного тренду на фолктроніку. Але важливо, що замість чудовиська Франкенштейна, Vilna записали добротний поп-трек. Кон’юнктура у найліпшому прояві.


Orpha – About Water

rhys_miniava Артем Рісухін

Якщо закрити очі на вторинність (а з пост-хардкором це потрібно зробити), то About Water – крутий трек. Рівний, з доволі простою структурою та нудним соло, але ох як чіпляє.


Bichkraft – 800

rhys_miniava Артем Рісухін

Дуже непоганий трек з майбутньої платівки. Єдине, що трохи непокоїть – доволі рафінований нойз-поп саунд, як на Bichkraft. Але подивимось на наступні сингли.


Кліпи

Иван Дорн – Preach

leha_miniava  Олексій Бондаренко

Дорн у Нью-Йорку зняв відео на телефон Samsung і в нього вдалося краще, ніж у більшості українських артистів за останній місяць, які знімали на професійну апаратуру. Дивний, ламаний, але дуже чіпкий відеоряд. Все це виглядає стильно і це розумієш на інтуїтивному рівні. Та й сам факт колаборації артиста та великого бренду – хороший знак для індустрії. Це той випадок коли творчість і бізнес допомагають одне одному, а не заважають.


Monatik – То, от чего без ума

katya_miniava  Катерина Ятель

Про То, от чего без ума ми згадували ще у грудні в плейлисті наших найулюбленіших пісень 2017. Там я говорила про те, що це наразі найпотужніший трек Діми Монатіка, якому сильно не вистачає кліпу, щоб бути поміченим. Відео традиційно робила команда Тані Муіньо, Нікіти Кузьменко та хореографа Дениса Стульнікова. Цього разу, окрім традиційних танців, на нас ще й чекала атмосфера бойовиків 90-х в антуражі магазину вінілу.


Альбоми

Zagreb – Wannabe

leha_miniava  Олексій Бондаренко

На другому EP дніпряни погналися за «правильним» на їх думку саундом і втратили в атмосферності. Міні-альбом звучить сиро, безбарвно. Той стиль, який відчувався на треці Want кудись зник. Але це досі цікавий інді-рок і Wannabe хочеться розглядати як експериментальний альбом на шляху до справді великої роботи від Zagreb.


Пташник – буденна пересічна драма

leha_miniava  Олексій Бондаренко

На другому альбомі пташника майже не залишилося субтильного акустичного саунду, але додалося багато м’яса в музиці. На цій платівці пташник пробує зачитувати, пробує говорити, загалом співає набагато менше. Танцювальні аранжування зроблені ніби спеціально для фестивалів. Це музика, під яку захочеться стрибати.


Somali Yacht Club – The Sea

rhys_miniava Артем Рісухін

Це той випадок, коли чотири роки роботи над альбомом відчуваються майже одразу. Об’єм, атмосферність, деталі та мелодійність. При цьому всьому, Somali Yacht Club не пожертвували ані трохи важкістю звучання. The Sea – достойний послідовник попередньої платівки The Sun. Занадто схожий деякими ходами, але це дуже тонка грань між повторами ідей, та стилем гурту. Єдине, чого не мені не вистачило – розвитку впродовж самого альбому. А так – краща платівка січня.


Histibe – Serene Peaks

rhys_miniava Артем Рісухін

Окєй, давайте одразу – EP класний. Це насправді витончена електроніка. І перший трек Y – тому яскравий доказ, як і дует з Лікою Бугаєвою (Zetetics). Мінімалізм альбому поступово накриває, і це по-своєму цікаво. Але час створення платівки (2015-2018) врешті кидається у вічі. Найбільше – у треці Zi Mnoyu. Він трохи спізнився за звучанням, хоча й органічно виглядає серед інших композицій.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
10 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024