Головна
>
Кіно
>

«20 днів у Маріуполі» став фіналістом у номінації «Приз глядацьких симпатій» від Cinema Eye: як проголосувати?

«20 днів у Маріуполі» став фіналістом у номінації «Приз глядацьких симпатій» від Cinema Eye: як проголосувати?

20 грудня автор стрічки «20 днів у Маріуполі» Мстислав Чернов повідомив, що фільм увійшов до фіналу номінації на приз глядацьких симпатій американського кіноконкурсу Cinema Eye.

Cinema Eye Honors — це нагорода за документальне кіно, яку вручають з 2008 року. Конкурс охоплює нагороди за найкраще продюсування, режисуру, операторську роботу, монтаж та музику для документальних фільмів та серіалів. Українські фільми вже отримували нагороди від Cinema Eye. Наприклад, на церемонії у 2021 році робота Ірини Цілик «Земля блакитна ніби апельсин» була визнана та відзначена нагородою «У центрі уваги». 

«Ви підтримали нас у першому турі цього “Євробачення для документального кіно” і ми пройшли у фінал. Тепер нам знову потрібна ваша допомога», — написав в пості Мстислав Чернов.

Проголосувати за стрічку можна за посиланням

Цьогоріч церемонія вручення відбудеться 12 січня у Нью-Йоркській медичній академії у Східному Гарлемі.

«20 днів у Маріуполі» — режисерський дебют для воєнного кореспондента Мстислава Чернова, який спільно з командою Associated Press, фотографом Євгеном Малолєткою та продюсеркою Василісою Степаненко, відзняв кадри в окупованому Маріуполі. Протягом двадцяти днів вони зафіксували моменти війни, які пізніше стали визначальними образами війни: смерті дітей, масові поховання, розбомблений пологовий будинок та інші російські злочини.

Фільм «20 днів у Маріуполі» вперше був представлений глядачам на міжнародному кінофестивалі «Санденс» у США, де брав участь у конкурсі World Cinema Documentary. Під час світової прем’єри стрічка отримала «Приз глядацьких симпатій». Автори фільму також отримали Пулітцерівську премію за свій журналістський внесок. У 2023 році фільм був нагороджений спеціальною відзнакою Тіма Гетерінгтона на Sheffield DocFest у Великій Британії. Українська прем’єра «20 днів у Маріуполі» відбулася 3 червня 2023 року на кінофестивалі Docudays UA, де він отримав нагороду за «Найкращий фільм» у Національному конкурсі та «Приз глядацьких симпатій». Фільм висунули на премію «Оскар» у категорії «Найкращий міжнародний повнометражний фільм» від України.

Читайте також: Сльози та біль Святої Марії: огляд на документальний фільм «20 днів у Маріуполі»

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024