Головна
>
Музика
>

«Ось воно — моє майбутнє»: слухаємо релізи третього тижня квітня

«Ось воно — моє майбутнє»: слухаємо релізи третього тижня квітня

Yuvi випустила альбом про її меланхолійний внутрішній світ, The Soul Delusion пробує себе в інді-фанку, а Oi Fusk анонсує новий альбом на 25 треків. Слухаємо разом нові релізи третього тижня квітня.

Стас Корольов — Round 2: Цифровий утікач (LP)

Платівка виконана наживо без метронома джаз-роковим складом і допродюсована Стасом. За задумом виконавця, Round 2: Цифровий утікач досліджує теми ескапізму, депресії, ідентичності та прийняття нової воєнної реальності. 

Blooms Corda — Дощ іде, але сонце світить (LP)

Blooms Corda випустив п’ятий повноформатний альбом про час у різних його проявах. За традицією гурту, реліз має свій колір, цього разу — синій.

Детальніше про кожен трек релізу фронтмен гурту Данило Галико розказує в нашій рубриці «Пісня за піснею», прочитати яку можна за посиланням.

Лєра Зданевич: «Коли було анонсовано альбом Blooms Corda, і що там буде більше експериментів з електронним звучанням, це мене трохи налякало. Були підозри, що в альбомі може зникнути те, за що я власне і люблю цей проєкт — його камерність, живість і химерність. Проте з прослуховуванням альбому сумніви розвіялися — це все ще та Blooms Corda, яку я раджу всім навколо вже вісім років. Мені подобається контрастність релізу — тут є пісні, де і “дощ іде”, і де “сонце світить”. Це перший сирий відгук, для конструктивнішого відгуку мені треба буде “прожити” з альбомом трохи часу. Проте вже зараз я можу сказати, що цей альбом варто слухати одним з перших у цій буремній релізній пʼятниці».

Solar Blooms — Akhali Dzalis Dabadeba

Цим альбомом гурт закриває 5-річний гештальт, в якому сконцентрована вся палітра їхніх емоцій та відчуттів з 2019 року.

Polyvoda — Pilgrims Never Come Back (LP)

Один із засновників колективу Денис Левченко розповідає, що цей реліз народжувався у надскладний час для кожного з авторів особисто і для світу в цілому, тому в ньому стільки тривоги.

«Кожна репетиція була фактичним викликом нашому життю і доволі часто ми працювали над піснями у бомбосховищі. Ми присвячуємо цей альбом тим, хто був вимушений тікати від війни, від страху, від самого себе. Кожен день, пишучи його, ми усвідомлювали, що поруч лишається все менше людей, хтось їхав, хтось помирав, це було боляче і демотивуюче. Ті хто рушив у довгий, неспокійний шлях, пам’ятайте — пілігрими ніколи не повертаються!», — додає Денис.

Yuvi — Спомина Любову (LP)

За словами виконавиці, її новий альбом — це контраст до попереднього більш агресивного релізу, пропонуючи меланхолійний та рефлективний погляд на внутрішній світ артистки. 

«Цей альбом показує мене з іншого боку – в житті я здаюся веселою людиною, але всередині я часто відчуваю сум, який і виразила в музиці», — зазначає Yuvi

anton malynovskyi — doppelgänger (LP)

Doppelgänger — злий двійник людини, образ, що використовується в літературі, кіно та психології. Виконавець у своєму альбомі переосмислює цей образ та придає йому трохи інший сенс — двійника, який є не злим, а просто інакшим. 

gothique — Kesshikō (LP)

Kesshikō — назва, запозичена з японської мови, взята з епізоду манги Berserk, адже саме вона вплинула на творчість gothique. Kesshikō розповідає про відвагу ризикнути, навіть якщо це значитиме втратити все. 

примара — ти не зрозумієш цей альбом, довбойоб (LP)

Реліз є критикою та ревізією примари на сучасний стан україномовної музики. Альбом містить в собі 13 треків, котрі поступово розкривають тематику критики та висміюють як артистів, так і слухачів. 

Ницо Потворно — Аудіоєбологія (EP)

За задумом виконавця, іпішка звучить як найбільш рандомна історія, розказана другом чи колегою на вечірці, де всі один одного знають, та пропонує замислитися про речі, що дійсно мають значення. 

Dorofeeva, Міша Лебіга — А я все плакала

Dorofeeva та Міша Лебіга запустили стрім на платформі для онлайн-трансляцій Twitch, на якому вони зібрали донатів на 5,4 мільйона та презентували фіт А я все плакала. Надя Дорофєєва сподівається, що кліп стане нагадуванням про те, що краще діджитально обіймати одне одного та підтримувати, ніж продовжувати викидати одне на одного образи та злість.

Юля Юріна — Візьми свої слова назад

У новому треку виконавиця розповідає про свій особистий досвід, пошук себе, своєї внутрішньої сили та відстоювання власних кордонів. Це перша пісня із нового альбому Дім брехливих дзеркал, реліз якого анонсовано на 18 травня.

The Armo, Робаний Йот — Струйовий DJ

Трек розповідає про подвиги, на які готовий хлопець заради того, щоб привернути увагу дівчини. Навіть готовий видати себе за ді-джея і намагається залізти на діджей-плейс, щоб присвятити їй пісню.

Roxolana — Сміливі мають щастя

На написання пісні Roxolana надихнув роман Івана Багряного «Тигролови». Після його прочитання вона зрозуміла, яка у нас є сила духу, наскільки ми можемо бути сильними, якщо подолаємо свій страх. Виконавиця сподівається, що пісня допоможе людям, які її слухатимуть, повернути сили й віру в себе.

Анна Трінчер — Бар за баром

Блогерка Анна Трінчер випустила трек, де розповідає про завершення довготривалих стосунків, де почуття вже забуті, спілкування втратило свою суть, а любов, яка колись прикрашала дві половинки, перетворилася на попіл

Laud — Шалені танці

Виконавець переклад свою російськомовну пісню на українську, перед тим, як випускати третій сольний альбом і повноцінно розпочинати новий формат звучання проєкту. 

Roma Tuz — Батарея

Композиція розповідає про внутрішню енергію кожної дівчини. Адже, за словами авторки, якщо власну  душевну батарею заряджати правильно, вона працюватиме вічно.

Тетяна Кравченко — Де ти?

Спеціально до премʼєри нового детективного серіалу «К.О.Д»на телеканалі СТБ, акторка Тетяна Кравченко написала пісню про кохання, яке розбиває серце.

Kolaba, Наталка Карпа, Аліна Жук — Зеленеє жито

Виконавці кажуть, що випустили трек із метою показати, що українська музика завжди знаходить спосіб проникати у серця та залишатися актуальною.

Нікіта Кісельов — +380

Нікіта Кісельов розповідає, що це пісня про двох людей, що розірвали стосунки, втім їхнє кохання ще живе. Ліричний герой вірить, що лише один телефонний дзвінок може все змінити й повернути їхнє колишнє щастя. 

The Soul Delusion — Навесні

Гурт розширює кордони жанрів від ліричної, мінімалістичної пісні я є рана/я є ніж до свіжого релізу Навесні, в якому йдуть у напрямку інді-фанку. 

The Curly, Marcel Garçon — Тобі личить

Виконавці описують трек, як мрійливий інді-поп про глибоке відчуття, що зʼявляється несподівано, перетинаючи межі інтимності та спільного досвіду. 

Монтеск’є — Музика труб під вікнами невиліковно хворих

Львівський музикант Ігор Хоркавий наближається до свого першого великого альбому та пропонує подивитися на світ очима собаки чи кота, які просто спостерігають за неминучим, у своєму новому синглі.

Karoon — Зона дискомфорту

Учасниця дуету Валерія оспівує свою боротьбу з депресією, яка триває з грудня 2022 року.  Після того, як у неї стався рецидив, дует вирішив поділитися цим досвідом зі слухачами, аби привернути увагу до захворювання та розповісти, що психічне здоров’я настільки ж важливе, як і фізичне. 

Oi Fusk — Крихітка

Новий реліз — це історія кохання до танцівниці,  яке не сталось, але принесло солодке відчуття туги. Цим треком Oi Fusk розпочинає серію релізів в межах майбутнього великого альбому — ЛЮ, який складатиметься з 25 треків та буде присвячений глибинному дослідженню поняття любові у всіх її проявах. 

mercurikill — Вогонь

Бердичівський хіп-хоп виконавець розповідає історію, в якій головний герой втратив свою другу половинку, і тепер залишається тільки спогад про її присутність.

provulok — розпайка

Кримський музикант продовжує тизерити матеріал з майбутнього альбому dissociation, який вийде 10 травня. Як каже сам артист, розпайка — це «багаття, яке з тріском та вибухами знищує все, що потрапить до його язиків, перетворює на попіл те, що колись турбувало».

askwhen — правда

Це агресивна рефлексія над тим, що відбувається у житті артиста, який у своєму, вже типовому стилі, передає атмосферу завдяки образам та метафорам.

Після Дощу — Давай

Харківський виконавець випустив трек, який, за його словами, є історією про те, що кожному з нас потрібна людина, яка буде поряд в найважчі миті. Ця пісня про відчуття останньої миті перед довгою розлукою з близькою людиною та криком про допомогу одночасно

MaNeko — Танули

Новий сингл київський виконавець MaNeko розвинув з приспіву пісні Гранули гурту ТНМК. Також у пісні лунають рядки з вірша Василя Стуса «Не любити тебе – не можна…».

Mirablvck — Зрада 

Mirablvck — це сольний проєкт Мирослава Щербака, саунд-продюсера, гітариста та вокаліста метал-гурту Burned Time Machine. Новий реліз — це діалог двох людей з різними поглядами на війну.

Ana Danch — Несе Галя воду

Трек увійде до майбутнього альбому виконавиці — The Ukrainian Soul. Співачка мріє про те, щоб українські народні пісні звучали й були відомими в усьому світі, тому дає їм нове життя у сучасній обробці.

Vibe Trio — Surveyor 4

Учасник гурту Vibe Trio Сергій Артемов у перші місяці повномасштабного вторгнення став добровольцем у лавах ЗСУ. 18 квітня 2023 він загинув. В пам’ять про Сергія гурт випустив трек Surveyor 4.

Krabik — Відпусти

Волинський виконавець Ілля Коваль у новому треку співає про всі емоції після розлучення з коханою людиною. Коли в обох є спільні спогади, але необхідно відпускати.

Безвихідь — Зігрій

Виконавиця зі Львова випускає сингл, у якому розповідає про те, як знаходить надію та рятунок, коли поруч кохана людина.

Kovalevskiy, Raphail — Add Your Love

Задумом виконавців було занурити слухача у роздуми про справжнє кохання. Вони називають трек відвертим зізнання у почуттях, що виходить з глибин серця. 

Ustym — Диявол

За словами виконавця, трек уособлює собою гнів, внутрішні емоції та переживання людини, розкриваючи різні ситуації в стосунках. 

Unakk — Все чудово

Київський хіп-хоп-артист Unakk новим треком передає меседж, що не все так добре, як нам розповідають з екрана телевізора та інших інформаційних ресурсів. Пісня пропонує слухачам зупинитися і подумати про справжність того, що нам подають як ідеал. 

Муаяд — Дістало

Переможець шоу «Співають всі» завдяки новому треку хоче стати голосом підлітків, проблеми яких часто не сприймають серйозно. 

Артем Захаров — Магія

Пісню виконавець присвятив своїй дружині. Тоді в житті автора був період коли він розчарувався у стосунках і вирішив що проживе щасливе та самотнє життя. І саме в цей час він зустрів дівчину, яку вже не зміг відпустити.


Проєкт «Strategic Media Support Program» реалізує Львівський медіафорум за фінансової підтримки People in Need (PIN) та Pioneer Foundation.

Читайте також: jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024