Головна
>
Відео
>

Українсько-канадський дует Balaklava Blues зняв кліп про київські мурали

Українсько-канадський дует Balaklava Blues зняв кліп про київські мурали

Українсько-канадський електрофолк дует Balaklava Blues випустили кліп на пісню-колискову Don’t leave me з дебютного альбому. Зйомки відбувалися протягом двох днів у Києві. Ідея кліпу належить Ользі Чертковій.

Відео присвячено київським муралам. Одним із центральних для відео став мурал із очима Сергія Нігояна, першої жертви Революції Гідності. У день його загибелі вокалістка Balaklava Blues вийшла співати на Майдан, де зустріла свого чоловіка Марка, з яким тепер створює цей гурт.

«Коли ти на чужині, за сотні тисяч кілометрів від свого рідного міста Києва. Коли ти знаєш, відчуваєш, розділяєш його болі та радощі – хочеться зосередитися на красі, яка для тебе, емігранта є ще більш щемливою. Вона приходить у кольорових снах. У старовинних колискових піснях. Сильна, емоційна історія Києва останніх п’яти років. Місто мрій, боротьби та сили, місто мого кохання, місто надії. Мій Київ. Моя країна. Це те, що зі мною назавжди, – розповіла Марічка Марчик. – Мурал, на якому зображений Сергій є одним з перших, якій з’явився у постреволюційному Києві. І тепер заглянути в очі цього молодого хлопця, вірменина, який загинув за наше майбутнє, можуть всі, хто проходить вулицями навколо майдану, де творилася історія країни».

Нагадаємо, що Balaklava Blues – це дует, що утворився у 2014-му. В його основі український фольклор та електронна музика, що супроводжується відеорядом із сучасних документальних кадрів, архівних матеріалів та пропагандистських радянських фільмів. У 2018 році вийшов перший альбом гурту Fly.

Дует декілька разів потрапляв до Зорепаду релізів від LiRoom. Відгуки про творчість Balaklava Blues можна знайти у найкращих новинках другої половини лютогоберезня та літа 2018 року.


Підписуйтеся на нас в ІнстаграміТелеграмі та YouTube

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024