Головна
>
Література
>

У Болоньї розпочався ярмарок дитячої книги: які видавництва представляють Україну?

У Болоньї розпочався ярмарок дитячої книги: які видавництва представляють Україну?

8 квітня розпочався Болонський ярмарок дитячої книжки. Він триватиме до 11 квітня в місті Болонья (Італія). Цьогоріч від України представлено 20 видавництв.

Україну з національним стендом представлять: Віват, Моя книжкова полиця, Читаріум, Tyanachu, НК-Богдан, Книги 21, Видавництво «Жорж», ІРІО, Видавництво Старого Лева, Видавництво «Видавництво» та інші. 

Болонський книжковий ярмарок — це найбільший професійний ярмарок дитячих книг у світі. Захід проводиться щорічно та триває протягом чотирьох днів. Зазвичай кількість відвідувачів сягає 30 тисяч осіб. У 2023 році ярмарок відвідало понад 1400 представників із близько 90 країн світу.

«Український інститут книги бере участь у Болонському ярмарку дитячої книги, починаючи з 2018 року. Ми тут, щоб наші голоси почули якнайбільше людей в Європі і у всьому світі. Також ми тут, аби показати неймовірну силу українського книговидання, що створює чудові книги для найменших поколінь читачів, попри жахливу війну», — каже директорка Українського інституту книги Олександра Коваль.

Основою дизайну українського стенда на ярмарку стали роботи сумського ілюстратора Олександра Шатохіна з «тихої книжки» «Жовтий метелик». Це книжка Видавництва Старого Лева, яка не має слів, лише ілюстрації. Книга розповідає про дівчинку-Україну, та безліч жовтих метеликів-душ чи метеликів-місць, які були знищені війною. Раніше ця книжка увійшла до переліку 100 найкращих книжок-картинок у світі.

Також на стенді будуть листівки з інформацією про загиблих і депортованих Росією українських дітей, про загиблих письменників і перекладачів на війні або через війну, про зруйновані російською армією об’єкти культурної інфраструктури, зокрема бібліотеки. 

У межах програми Болонського ярмарку також запланована подія «Tales of EUkraine: intermediate results», спікерами якої будуть заступниця директорки Українського інституту книги з питань міжнародної співпраці Олена Одинока та заступник директора Федерації європейських видавців Енріко Туррін.

Нагадаємо, що у 2023 році «Видавництво Старого Лева» отримало приз Болонського фестивалю й стало найкращим дитячим видавництвом року в категорії Європа.


Читайте також: «Це місце поєднує літери, сенси й людей», — видавчиня Катерина Носко про «Мистецьку бібліотеку» у Львові

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024