Головна
>
Музика
>

Відео дня: дивимося кліп на пісню Паліндрома «Не торкає»

Відео дня: дивимося кліп на пісню Паліндрома «Не торкає»

21 вересня репер та саундпродюсер Паліндром (Степан Бурбан) випустив пісню Не торкає та кліп на неї. Це заключний трек з майбутнього, третього, альбому виконавця Найліпші питання собі, що вийде на стримінгах 22 вересня. Пісня розповідає про стан, близький до вигорання, коли вже немає бажань і відчуттів.

«Я дивлюсь на себе в дзеркало в цьому стані й розумію, що я смішний і деструктивний, я насміхаюся з того себе і розумію, що моя занепалість висмоктана з пальця. Бажаю всім нам не бути похмурими та деструктивними, бо роботи ще багато, натомість бажаю посміятися зі свого сумного обличчя перед дзеркалом і знаходити виходи з безвиході», — розповідає виконавець про ідею треку.

Режисером кліпу став сам Паліндром. У своєму інстаграмі він поділився, що допрацьовував відео між повітряними тривогами та походами в коридор.

Камінь, з яким Степан з’являється у кліпі, має свій символізм: це і посилання до Сізіфового каменю, також до каменю з нирки та до втомленої «менталочки» про які співається в тексті.

За словами Степана, відправною точкою у створенні кліпу був перегляд польського фільму Dzień świra («День психа»):

«Там була сцена, як на мене, дуже красномовна, головного героя в стоматолога. Чогось мені це відгукнулось, я собі це десь записав і вирішив, що це буде одна зі сцен в кліпі. А через кілька днів в мене дуже жорстко почав боліти зуб».

Загалом альбом Найліпші питання собі — це збірка з семи пісень, написаних в період весни-літа 2023 року: Як зупинити ранок?, Вирости, Саудаде, Вітер в голові, Капітан, Час пісок та Не торкає. У кожній з них музикант намагається передати свій стан спантеличеності через риторичні питання до себе самого: з драматичним пафосом або ж бурлескним гумором. Додамо, що на стримінги вже вийшли пісні Вітер в голові, Саудаде та Вирости.

Це також перша платівка Паліндрома, що записана з живими інструментами.

«Це в першу чергу “альбом в навушники”. Він для одного слухача, тут немає двох джойстиків» – описує альбом Степан Бурбан.

Презентація альбому відбудеться на концерті Паліндрома у Києві в Bel Etage.

Коли: 22 вересня, 18:00
Де: вул. Шота Руставелі, 18А
Вхід:
за квитками


Паліндром (справжнє ім’я — Степан Бурбан)  український репер, співак, композитор, режисер та музичний продюсер. Степан також учасник львівського реп-гурту Глава 94 та виступає під псевдонімом Кашляючий Ед.

Нагадаємо, що минулоріч у свій день народження Паліндром випустив альбом Придумано в черзі, до якого ввійшло 13 треків. Серед них — фіти з Сашею Булем,  Юрієм Бондарчуком, Монтеск’є. А також два кавери: на Зеновія Гучка та Лесик Band.Про кожен трек з альбому він розповів у рубриці «Пісня за піснею».


Читайте також: «Лікарі кажуть, що це депресія, мама каже, що я лінива»: що відомо про тікток-виконавицю Клавдію Петрівну (Klavdia Petrivna)?

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024