Головна
>
Музика
>

У Closer пройде фестиваль «Співаниця»: кого там слухати?

У Closer пройде фестиваль «Співаниця»: кого там слухати?

7 серпня в київському клубі Closer пройде благодійний міні-фестиваль української музики — Cпіваниця. Мета заходу — зібрати кошти, які будуть розподілені між двома напрямками: допомога біженцям та українським військовим.

Cпіваницяблагодійний захід, ідеєю якого є переплетіння автентичної традиційної пісні й сучасного експериментального звучання. 

На фестивалі можна буде почути обрядові пісні, сучасний репфольк, рок, хіп-хоп, електронний джем. А також буде проведений майстер-клас по співанкам.

Для відвідувачів виступлять Alina Pash, The Unsleeping, фольк-гурт ЩукаРиба, Дмитро Мазуряк, гурт Циферблат.

Alina Pash

Alina Pash сольний проєкт співачки Аліни Паш. Велике інтерв’ю головного редакторка LiRoom Олексія Бондаренка і з виконавицею читайте за посиланням.

Нещодавно вийшов перший із початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну сольний реліз Аліни Паш. Пісня та відео присвячені дітям, які страждають від війни кожного дня. Вона була написана відразу після бомбардування пологового будинку в Маріуполі.

The Unsleeping

The Unsleeping — український гурт з Умані. Бенд існує з 2013 року і за цей час випустили два мініальбоми — EP Somnia (2016) та EP Deviatve (2018).

Deviatve став найкращим українським мініальбомом 2018 року у нашому рейтингу, а Олексій Бондаренко написав на нього рецензію. У 2019 році вони представляли Україну на фестивалі Sziget в Будапешті.

Після релізної павзи довжиною у 3 роки хлопці повернулися  з новою відеороботою на трек Dedved. Тут можна прочитати про це більше.

ЩукаРиба

ЩукаРиба — фолькгурт, утворений в 2018 році при музеї Івана Гончара.  На фестивалі вони проведуть обряд наряджання нареченої. А нареченою може стати будь-яка особа, яка запропонує донат на притулок для біженців.

Дмитро Мазуряк

Дмитро Мазуряк — музикант, учасник гурту Kazka. На фестивалі проведе майстер-клас з українських народних пісень.

Циферблат

Циферблат — київський гурт, який дебютував у 2017 році з міні-альбомом Кіносеанс. Цей альбом — суміш театралізованої музики та класичного року, адже музиканти ставили собі за мету поєднати різні художні образи із музичною основою та спробувати зробити невелику музичну виставу, подібну до кіноновел. Нещодавно вони презентували свій відеокліп під назвою Земля, знятий на сингл до майбутнього повноформатного альбому.

Окрім українських культурних діячів долучаться деякі іноземні митці. Наприклад, художниця Segolene Kan призведе з собою всю колекцію малюнків, які є рефлексією на події, що відбуваються в Україні.


Вартість квитка за попередньою реєстрацією — 250 грн.

Вартість квитка на вході — 350 грн. Реєстрація доступна до 6 серпня (включно).

Кошти будуть розподілені між притулком для біженців, який розташований в селі Березинка, та збором на авто для військових, відкритим клубом Closer раніше.


Читайте також: Дивимося трейлер фільму «Снайпер. Білий ворон»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024