Головна
>
Новини
>

«Do you listen to Ragapop?»: Ragapop випустив дебютний повноформатний альбом

«Do you listen to Ragapop?»: Ragapop випустив дебютний повноформатний альбом

3 травня відбувся реліз першого лонгплею гурту RagapopDo you listen to Ragapop?. Виконавці розповідають, що альбом з’явився на вулицях Києва і поєднав перформативний бекграунд Руслани Хазіпової та Анни Нікітіної  із постпанковою енергією Антона Очеретяного

«Самого початку нашим бажанням було відтворити красу української культури, а саме її еротику та містику в сучасній формі, Але з присутністю певного ретро вайбу», — коментує Руслана Хазіпова для Радіо Промінь.

У піснях присутні тексти Софокла у перекладі Івана Франка, вірші Іллі Калюкіна та Світлани Пиркало, а основою пісні Людина став текст Антона Слєпакова, котрий взяв участь й у записі треку.

«Альбом є дуже особливий для нас тим, що сповнений синергії й взаємодії з талановитими людьми з різних країн. І ми маємо надію, що вам сподобається. Ми хотіли б, щоб він став частиною ваших поїздок на авто, танцювальних вечірок або просто музичних сесій вдома», — каже Руслана Хазіпова.

Вона також розповіла, що назва альбому належить невідомій людині, яка повісила власноруч зроблений постер в кафе в Вінниці, а товариш гурт Джонні із Каліфорнії побачив його і сфотографував.

Разом із альбомом виходить також відео на пісню Chy Liubov.

Ragapop — проєкт Руслани Хазіпової та Анни Нікітіної з Dakh Daughters та Антона Очеретяного. Концепція гурту народилася зі спільної пристрасті до поєднання перформансу та музики, естетики постпанку та лоу-фай електроніки. 

Перший реліз Ragapop відбувся 2020 року — це був мініальбом Siasya, який складався з трьох треків на тексти Івана Франка. Тоді про іпішку музичний оглядач Артем Рісухін говорив, що поеми Івана Франка оживають на релізі так, як, можливо ще ніколи в українській музиці. Про кожну пісню мініальбому Ragapop розповіли для нашої рубрики «Пісня за піснею».

З того часу в дискографії гурту з’явилося три сингли та EP Live from Nauchfilm, записаний наживо під час зйомок проєкту Змова у Національній Кінематеці України.  


Читайте також: Пісня за піснею: XXV кадр розповідає про EP «Самообман»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024