Головна
>
Новини
>

Ragapop виступили у Національній кінематеці України

Ragapop виступили у Національній кінематеці України

Сьогодні вийшла третя серія проєкту Zmova з Ragapop. Цього разу гурт виступив у Національній кінематеці України. Окрім того, у них вийшов мініальбом із лайв-версій, записаний там же.

Режисер — Максим Коцький, оператор-постановник — Денис Мельник

Національна кінематека України розташована у Києві біля станції метро «Лісова». Це одна з трьох великих кіностудій в Україні, крім Одеської студії художнього кіно та Кіностудії імені Довженка в Києві. Вона виготовляла документально-наукові та анімаційні фільми. Тут створювались мультсеріали «Козаки», «Лікар Айболить», «Капітошка», фільм «Я та інші» Фелікса Соболєва із низкою психологічних експериментів, та багато інших.

Зараз кінематека у критичному стані. За останні десять років тут майже нічого не знімали: аварійні приміщення потребують капітального ремонту, а державні кошти не виділяються. До того ж забудовники хочуть викупити землю і побудувати тут черговий ЖК

З 2020-го року нове керівництво студії працює над відновленням Національної кінематеки. Минулого року відремонтували один із павільйонів, в якому і відбулись зйомки лайву Ragapop

Юрій Базака, співавтор ідеї проєкту Zmova: «Наразі Національна кінематека України – на фінальній стадії роботи над припиненням статусу банкрута. Старі павільйони вже поступово приводять до ладу своїм коштом, а керівництво Кінематеки зараз максимально відкрите для нових співпраць. Один із павільйонів нещодавно відремонтували, у ньому ми й знімали лайв Ragapop».

Руслана Хазіпова, Ragapop: «Зараз Київнаукфільм для нас скоріше як культурна спадщина, ніж місце наукових відео аудіальних фільмувань, експериментів і досліджень. Місце з історією, зі своїм запахом вологості, паперу і плівки. Як будь-яка спадщина в нашій країні, вона потребує уваги і турботи, тому що перебуває в занепаді. Наша історія і є підґрунтям, що формує націю».

Про лайв-альбом

Окрім відео, музиканти вирішили записати у кінематеці лайв-альбом, його можна послухати тут. Ось, як вони це коментують:

Антон Очеретяний, Ragapop: «Ми випустимо на стрімінгах окремий ауді-альбом, записаний у Кінематиці. Ragapop дуже рідко використовує будь-яке штучне ехо в студійних записах, а пустий бетонний павільйон має дуже сильне відлуння, від якого позбавитись неможливо, тож ми почали експериментувати й спробували обернути цю ситуацію на користь. Нам дуже сподобалось, як звучить саме атмосфера цього місця. Також ми використовуємо цю нагоду для того, щоб презентувати трек Totally Out Of Control, котрий ще ніколи офіційно не виходив й тепер, мабуть, назавжди залишиться в цій живій версії, котру ми встигли полюбити».

Антон Очеретяний

Ragapop — проєкт Руслани Хазіпової й Анни Нікітіної з гурту Dakh Daughters та музиканта і саундпродюсера Антона Очеретяного. На початку липня гурт випустив мініальбом Сяся, який увійшов до нашого топу найкращих альбомів 2020. Про пісні з дебютника Ragapop розповіли нам у рубриці «Пісня за піснею».

Нагадуємо, ZMOVA реалізована культурною агенцією kontrabass promo за підтримки Українського культурного фонду. Цей проєкт — присвята унікальним культурним локаціям Києва. Раніше в цих місцях вирувало мистецтво та народжувались культурні явища. Нині ж їм необхідні ремонт, фінансова та комунікаційна підтримка. Завдяки лайвам цікавих українських виконавців проєкт намагається привернути увагу до значущих історичних місць столиці.

У проєкті всього 4 серії, які виходять щотижня на Youtube-каналі kontrabass promo. Серія з Ragapop — третя, випуски з Hyphen Dash в Національному художньому музеї України та з Курганом у Національній бібліотеці ім. Вернадського уже вийшли. У кожній серії окрім виступу є міні розповідь як про творчість гурту, так і про локацію виступу. 


Читайте також: Між Франком та концептуальністю. Рецензія на дебютний EP Ragapop

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
4 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024