Головна
>
Кіно
>

Держкіно оголосило кандидатів на посаду директора «Довженко-Центру»: що про них відомо?

Держкіно оголосило кандидатів на посаду директора «Довженко-Центру»: що про них відомо?

Держкіно опублікувало список кандидатів на посаду нового керівника (керівниці) Довженко-Центру. І якщо особи деяких кандидатів можемо встановити напевно, то щодо інших є сумніви. Адже в Держкіно розкрили лише прізвища та ініціали.

Намагаємося дізнатися хто є хто і розповідаємо що про них відомо.

Серед кандидатів:

  • Гончарук О.Ю

Олена Гончарук очолила «Довженко-Центр» у квітні 2021 року. Втім 2 листопада 2022 року Держкіно відсторонило її від виконання обов’язків. Гончарук залишилася на посаді керівниці Музею кіно Довженко-Центру. 

Представники Довженко-центру були обурені таким рішенням і прямо називали його продовженням діяльності по вбиванню своєї організації.

Джерело фото: Andrey Lobov
  • Водка В.С.

Вікторія Водка — виконавча директорка кінофестивалю Kharkiv MeetDocs. Також Вікторія — CEO в освітньому проєкті для батьків «Мудра дитина — щаслива дитина» та адміністративна директорка проєкту «Зоряна ніч. Кіно просто неба», яке відбувається за підтримки Держкіно.

На своїй сторінці у Фейсбуці Вікторія пише, що «основною мотивацією участі в конкурсі є практичне втілення свого досвіду для створення цікавого, сучасного, диджиталізованого та креативного простору». Вона також запевняє, що має «декілька ідей, які сприятимуть розвитку та масштабуванню процесів в Довженко-Центрі».

Джерело: Вікторія Водка/Фейсбук
  •  Жаровський К.А

Кирило Жаровський — режисер та продюсер. Засновник та ведучий у медіа про сучасну українську культуру Culturno та проєкту «Кіно на Дні». Серед його творчого доробку — анімаційний фільм «Веік», короткометражний бойовик «Сіорі» із Анастасією Пустовіт у головній ролі, повнометражний дебют «Прогулянка у порожнечі».

Своє рішення взяти участь у конкурсі на посаду директора пояснює так:

«Можна безкінечно писати у фейсбуці, твіттері, інстаграмі, знімати відео в Ютуб, а можна принаймні спробувати зробити щось конкретне. Ось я і роблю…Моє рішення податися на конкурс аж ніяк не є проявом неповаги відносно співробіників Центру, а навпаки — таким чином я хочу підсилити конкурс».

Джерело: Кирило Жаровський/Фейсбук
  • Слєпак С.В.

Ймовірно йдеться про Сергія Слєпака. Він претендував на посаду голови Держкіно у 2019 році. У 2020 році подавався на посаду директора Довженко-центру, а також претендував на посаду першого заступника голови Держкіно у 2020. Крім цього він є директором компанії «Кіносвіт».

Також на Слєпака зарєстровано ТОВ «Кіношоу», ПП «Кінодизайн» та ТОВ «Кіносвіт діджитал». Також він є секретарем у Національній спілці кінематографістів України.

Фото: Володимир Осипенко
  •  Пантелєєв О.В. 

Ймовірно йдеться про режисера Олексія Пантелєєва. Він працює у компанії Eidetic Pictures та є продюсером фільму «Подвійний іммельманн». Це повнометражна стрічка Віри Яковенко за сценарієм письменниці Ірен Роздобудько. За сюжетом, після падіння українського літака члени екіпажу опиняються на окупованій території на Донбасі й змушені поодинці вибиратися звідти, для чого їм доведеться провернути «подвійний імельман» зі своїм життям. 

Також Пантелєєв ймовірно є власником ТОВ «Дія фільм». Працював на телеканалах 1+1 та ICTV.

У 2019 також претендував на посаду голови Держкіно.

Джерело: Олексія Пантелєєв/Фейсбук

Оновлено від 26.01.2023

Наші припущення щодо кандидатів на посаду керівника Довженко-Центру виявилися правильними. 24 січня Держкіно опублікувало оновлений список, докладніше про кожного з них читайте за посиланням.


Нагадаємо, 20 січня Держкіно оголосило повний склад комісії, яка обиратиме гендиректора «Довженко-Центру». Серед членів комісії — депутатка Ірина Подоляк, репер Паліндром, кінопродюсер Тарас Босак та інші.


Читайте також: «Андрій Алферов в Довженко-Центрі не працює»: що про це відомо?

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024