Головна
>
LP
>

Електронний проект Сергія Міхалка презентував дебютний альбом

Електронний проект Сергія Міхалка презентував дебютний альбом

Півроку тому ми розповідали про те, що Сергій Міхалок (Ляпис Трубецкой, Brutto) розпочав роботу над новим електронним проектом. Нарешті музикант презентував результат цієї роботи — дебютний альбом проекту Drezden.

Над альбомом працювали продюсери Віталій Телезін та Антон Азізбекян, музиканти Іван та Олександ Галушко і Влад Опсеніца (Океан Ельзи). Серед інших людей, що посприяли реалізації проекту названо Олександра та Ігоря Стеколенко, дизайнерку Лесю Патоку, Артура Вакарова, фотографа Сергія Сараханова, Андрія Давидовського, Андрія і Дмитра Бобровко, Дениса Шурова, Ксюшу Твердохліб та Олексія Аляєв.

Для повного розуміння наводимо усю цитату Сергія Міхалка про новий проект:

DREZDEN зроблений в дусі поп-культури 80-х. У ті часи «New Wave» і «Neue Deutsche Welle» створювали колишні панки і андеграудні психи, яким не вистачало веселощів і розмаху в рамках субкультур. Групи New Order, The Cure, Blondie, сольні виконавці Фалько і Nena видавали обойми хітів, при цьому залишаючись футуристами, культуртрегерами і нонконформістами. The Clash, Talking Heads або Madness грали полегшені, іноді зовсім танцювальні варіанти ска і пост-панку. Вони знімали класні кліпи, видавали пристойний саунд і збирали великі майданчики, які не губились серед попсових і стандартних зірок. Наші «Дивні Ігри» або «Альянс» теж вміли міксувати красиві мелодії, прості і доступні форми, з багатошаровим і нетривіальним змістом.

DREZDEN це ще й данина часам VHS! Ми брали на прокат «відики», затарювались алкоголем, запрошували дівчат і дивилися фільми «Божевільний Макс», «Горець», серіал Монті Пайтон, і, звичайно, на закуску залишали «дорослий фільм» і музикалку з кліпами. Це і був культурний промінь перебудови крізь абсолютно безкультурний шабаш і панковський чад пострадянської анархії.

Але, все-таки, DREZDEN – це не «ретро» чи «old school». Це «Yes Future», кібер-панк і «New School»! Це музичний аналог «метафізичного реалізму» Мамлєєва. Це світ романів Філіпа К. Діка і Вільяма Гібсона, що проступив крізь декорації та настав. А ще – це «Через терни до зірок» і «Діти чавунних богів».

Нагадаємо, що зараз ми найчастіше розповідаємо про Міхалка через його проект Brutto. За посиланням ви можете прочитати враження нашого головного редактора від їх сольника в Києві, а тут та тут подивитись одні з останніх кліпів гурту.

Фото: Ксюша Твердохліб 

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024