Головна
>
LP
>

Гурт Fontaliza презентував четвертий альбом

Гурт Fontaliza презентував четвертий альбом

Сьогодні, 9 жовтня, гурт Fontaliza презентував четвертий студійний альбом. Він отримав назву Фірмові рухи.

Усього у платівку увійшло сім треків, три з яких було презентовано раніше. Прочитати про Повільний рок-н-рол, Тварину та Фірмові рухи можна тут, тут і тут відповідно. Тексти до усіх пісень написав Павло Холошев, окрім треків Гравітацію не здолати, над яким працював Юра Холошев, та Амазонка, авторкою якої стала фронтвумен гурту yeyo Катерина Офліян. Саундпродюсер платівки – Антон Саєнко.

Павло Холошев, фронтмен гурту, окремо розповів слухачам про кожний трек:

Фірмові рухи
Єдиний в репертуарі гурту регі трек. Ми аналізували й зрозуміли, що не маємо пісні в стилі регі, й цілеспрямовано вирішили написати її. Наш басист приніс на репетицію чіпкий гітарний риф, а я почав наспівувати під нього щось в дусі Боба Марлі. І тоді магія затактового ритму накрила нас по повній. Зараз це один з наших улюблених треків. Багато з наших пісень ми вже не так охоче виконуємо на концертах. З цим треком все навпаки. Почувши його ви зрозумієте, що ми маємо на увазі. Справедливо титульний трек альбому з однойменною назвою.

Амазонка
Класичний рок бойовик від Фонти. Чіпкі гітарні рифи, розриваюча на шматки ритм секція, олдскульний вінтажний саунд, відчайдушна лірика андердогу, який вихваляє й ненавидить одночасно свою королеву, яка і втягує його в безодню мороку і болю. І в підсумку, що очищає його через катарсис, яким завершується композиція. І повне очищення в фіналі. Свобода.

Танцюй
Ніч, зірки та місяць, вулиці вогнів, яскравих ліхтарів. Неонове світло спокусливо вабить тебе відсторониться від денних турбот, марності буття і розчинитися в танці. З тобою твої друзі і ви, немов збожеволілий екіпаж космічної ракети відправляєтеся в ніч, назустріч вогням цього міста, яке ніколи не спить, туди, де можна танцювати до ранку і більше ні про що не думати, крім як про таємну силу й досконалість фірмових рухів.

4.20
Пісня з газетних заголовків. Мабуть, найконцептуальніша пісня в альбомі. Спочатку була тільки музика. Була ідея зробити щось в стилі hip-hop, зробити вокальний речитатив або щось на зразок того, але використовувати той арсенал інструментів, який маємо: гітари, бас, ударні. В основі композиції дуже щирий і примітивний гітарний риф, навколо якого все і будується. Ми писали цю пісню останньою, на той час у нас закінчилися всі ідеї для тексту. І ми вирішили скласти текст з газетних заголовків.

Тварина
Одного разу мені сказали: “Паша – ти тварина”. Ця фраза так щільно засіла в моїй свідомості, що з’являлась в думках як реклама онлайн казино при перегляді кіно в інтернеті. І я подумав, що це знак. Потрібно написати пісню. Музика виконана на стику стилів гранж і брит-поп. Моє улюблене поєднання.

Гравітацію не здолати
Трек незвичайний тим, що вперше в історії групи основний вокал співаю не я. Автор і виконавець пісні мій брат Юра. Це атмосферна балада з джазовою основою і ритмом в три чверті, з глибоким ліричним текстом.

Повільний рок-н-рол
Гідний трек, щоб завершити альбом Фірмові Рухи. Ми з надією дивимося в майбутнє і говоримо, що це зовсім не кінець, а всього лише невеликий антракт, під час якого можна сходити до бару, замовити прохолодні напої, а можна взагалі не паритися і замовити піцу через інтернет додаток. А поки ви будете це робити, гурт Fontaliza вже повернеться до вас з новим матеріалом.

Фото: Дмитро Коміссаренко

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
10 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024