Головна
>
Музика
>

Саундпродюсер Сергій «Сир» Сорока випустив дебютний альбом «Fragments»

Саундпродюсер Сергій «Сир» Сорока випустив дебютний альбом «Fragments»

18 липня відбувся реліз проєкту Mommy Buys a Dance MachineFragments. Це дебютний лонгплей саундпродюсера Сергія «Сиру» Сороки. До створення альбому доєдналися Юля Юріна, Паліндром, Latexfauna та інші виконавці.

«Провів ревізію жорстких дисків, дістав звідти все що назбиралося за весь цей час і виклав на таймлайн. Вокальні семпли мого першого (вєлічайшого) шкільного реп-гурту “Вапняний наліт”, дрєвні семпли з базарних дисків, матеріали записані за часів роботи в кіно, і купа всього. Всяке різне, зрозуміле і незрозуміле, приліплене одне до одного в стані якогось помутнєнія. А потім подумав що це дефрагментація і все стало трохи логічніше», — пише про реліз Сергій.

У 2016 році Сергій Сорока, разом із Іваном Клименком та Олександром Слободяником, заснували гурт Сальто Назад. А у 2017 році гурт став фіналістом Національного відбору на Євробачення. Пізніше Сергій працював над альбомами для гурту Юлі Юріної, Курган & Agregat та інших. Зокрема, на обкладинці альбому Зембонджу Курган & Agregat — саме Сергій «Сир» Сорока.

Про обкладинку свого альбому виконавець пише:

«А ще, вирішив зробити ось таку обкладинку для свого альбому. Уявивши себе 13-річним пацаном. Той час, коли ми робили самопальні обкладинки для переписаних касет. Ці три оголені дівчини — це конкретні наклейки, які були наклеєні в мене на столі, до речі. Особливі для мене жінки. Блін, їм, напевно, зараз років по 70».

Саксофоніст та музичний менеджер Роман Драбина про альбом Fragments пише, що це «крутєйший альбом»:

«Насправді він дуже крутий продюсер. І був завжди музичним продюсером багатьох і крутих. Ми з 2009 знайомі. Трошки грали разом. Трошки тусувалися. Потім пішли по своїх… Але Сир завжди писав, творив, і все завжди було дуже смачно. Я останнім часом слухаю якраз таку музику. Назвемо її електронною. Я переслухав десятки альбомів. Цей альбом — дуже цікавий».


Читайте також: Спогади про «сумно?». Частина друга: музика

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024