Головна
>
Кіно
>

Золота гілка Канн та ЛГБТ-вестерн Альмодовара: Київський тиждень критики оголосив міжнародну секцію та спеціальний показ поза програмою

Золота гілка Канн та ЛГБТ-вестерн Альмодовара: Київський тиждень критики оголосив міжнародну секцію та спеціальний показ поза програмою

12-18 жовтня всьоме пройде Київський тиждень критики. Організатори поступово оголошують програми фестивалю. Раніше ми вже розповідали про  фільми з програми «Фокус: Україна — Польща», в межах якої відбудуться прем’єри нових робіт від українських та польських кінематографістів, про програму української ретроспективи «Жіноча роль» та ретроспективу світової класики.

Тепер організатори оголосили міжнародну секцію та спеціальний показ поза програмою. До цієї програми увійшло сім фільмів. Наразі розповідаємо про шість з них, ще один поки тримають у секреті. 

Лірум є інформаційним партнером фестивалю.

Зокрема, до міжнародної програми потрапили фільми, що отримали відзнаки в Каннах та на Берлінале

«Анатомія падіння», режисерка Жюстін Тріє

Ця стрічка лауреат Золотої пальмової гілки. Режисерка Жюстін Тріє стала третьою в історії жінкою, яка отримала головну нагороду Канн. Події трилера розгортаються довкола письменниці, чоловік якої загадково помирає. Героїню підозрюють у вбивстві, а єдиний свідок трагедії, її незрячий син, починає сумніватися в невинності матері.

«Опале листя», режисер Акі Каурісмякі

Герої цього фільму зображені на постері міжнародної програми. Це історія майже приреченого кохання двох самотніх людей, які випадково перетнулися в нічному Гельсінкі. Їхній роман розвивається на тлі новинних радіоповідомлень про війну Росії проти України.

«Солодкий схід», режисер Шон Прайс Вільямс

Це режисерський дебют незалежного оператора Шона Прайса Вільямса («Гарні часи» братів Сефді) за сценарієм кінокритика Ніка Пінкертона. Світова прем’єра стрічки відбулася на Каннському «Двотижневику режисерів». 

У центрі сюжету — старшокласниця, яка відокремлюється від шкільної екскурсії, щоб рушити в подорож східним узбережжям США. На шляху дівчині зустрінуться найрізноманітніші земляки: від прихильників вищості білої раси та ісламських радикалів до неопанків.

«Химера», режисерка Аліче Рорвахер

Ще одна стрічка з програми Канн. Події фільму розгортаються у 1980-х роках: молодий британський археолог (Джош О’Коннор) стикається з бандою розкрадачів гробниць.

«Знамення», режисер Балоджі

Це дебютний повний метр бельгійського репера конголезького походження Балоджі, який за свою роботу отримав у Каннах нагороду «Новий голос» у програмі «Особливий погляд». Головний герой фільму — як і сам режисер — уродженець Конго, що повертається на батьківщину після років відсутності та зіштовхується зі складнощами сім’ї та культури, для яких уже став вигнанцем.

«Тотем», режисерка Ліла Авілес

За цю стрічку мексиканська режисерка отримала Приз екуменічного журі Берлінського міжнародного кінофестивалю. Це сповнений любові містичний портрет сім’ї на тлі гірко-солодкого свята — останнього дня народження тяжко хворого брата, сина й батька.

Сьому стрічку Міжнародної програми оголосять незабаром.

Поза межами кураторської програми ми проведемо ексклюзивний показ нової роботи режисера Педро Альмодовара «Дивний спосіб життя». Це перша короткометражна картина, яку покажуть на фестивалі. ЛГБТ-вестерн став дебютом продакшн-компанії модного дому Saint Laurent. Головні ролі виконали Педро Паскаль («Мандалорець», «Останні з нас») та Ітан Гоук («Товариство мертвих поетів», «Ґаттака»).

Кадр з фільму «Дивний спосіб життя»

Абонементи та квитки на частину показів на Київський тиждень критики можна придбати за посиланням. Бронювання квитків за абонементами розпочнеться з 5 жовтня.


Читайте також: Tvorchi їдуть у благодійний тур Сходом України

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024