Головна
>
Кіно
>

Фільми «Королі репу» і «Найкращі вихідні» відтепер доступні онлайн

Фільми «Королі репу» і «Найкращі вихідні» відтепер доступні онлайн

Українські фільми «Королі репу» режисера Мирослава Латика та «Найкращі вихідні» режисера Владислава Климчука вийшли на платформах Megogo та Netflix.

Кадр з фільму «Найкращі вихідні»

Фільм «Королі репу» вийшов на Megogo. Він розповідає історію дорослішання, змішану з кримінальними пригодами та першими почуттями. Головні персонажі, Казан і Арахіс, проживають у звичайному українському селі та мають спільну незвичайну мрію — стати відомими реп-виконавцями, як-от американський артист Lil Peep: із тату на всьому тілі, оверсайз сорочкою та кепкою.

Та от Казан закохується у Свєтку — дівчину, яка працює у придорожній крамниці. Щоб здобути прихильність Свєти, Казан вирішує заробити грошей і вступає у спільноту нових «друзів», які виявляються бандитами.

Фільм презентували на Одеському міжнародному кінофестивалі ще у 2021 році, однак через пандемію та повномасштабне вторгнення в прокат стрічка вийшла в прокат лише у 2023 році.

Кінокритик Ігор Кромф у рецензії для Ліруму розповів, що режисер Мирослав Латик «тонко й навіть із певною долею гумору говорить про важливу проблему»:

«Однією з важливих тем, які підіймає цей фільм, це тема безвиході. Усі герої фільму, так чи інакше, прагнуть виїхати із села. Казан і Арахіс через реп-кар’єру, Свєта через своїх кавалерів, мати Казана через роботу. Усі в селі не бачать жодних перспектив. І насправді це дійсно дуже правдоподібний опис головної проблеми цих регіонів».

На Netflix вийшла стрічка «Найкращі вихідні» — це комедія, у якій випадково перетинаються чотири історії не пов’язаних між собою людей, які приїздять до Києва. У кожного з них свої плани на вихідні, але їх об’єднає музичний фестиваль Atlas Weekend. «Найкращі вихідні» — перший художній фільм про український музичний фестиваль. 

У фільмі з’являться й зіркові камео: Verka Serduchka, alyona alyona, The Hardkiss, Onuka, Артем Пивоваров, Олексій Дурнєв та ще кілька зірок. Музичним продюсером фільму став Євген Філатов (The Maneken), а саундтрек Твій день записали Юлія Саніна (The Hardkiss), alyona alyona, Артем Пивоваров та Onuka.


Читайте також: На Takflix вийшла документальна драма про Василя Стуса

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024