Головна
>
Кіно
>

Історична драма «Крути 1918» вийде онлайн

Історична драма «Крути 1918» вийде онлайн

Фільм «Крути 1918» режисера Олексія Шарапаєва вийде на платформі Netflix 24 серпня. Про це повідомляють у Держкіно.

В основу сюжету лягла реальна історія бою на залізничній станції Крути взимку 1918 року, коли чотири сотні українських студентів і гімназистів стали проти багатотисячної російської Червоної гвардії. Стрічка також розповідає про паралельні події 1918, першого етапу радянсько-української війни. У фільмі також зображена життєва драма двох братів — Андрія і Олекси Савицьких, які закохуються у студентку Софію. Андрій відмовляється йти до війська, а Олекса іде з Софією в кав’ярню. Їхній батько, генерал Савицький, отримує кіноплівку зі свідченнями воєнних злочинів російських червоноармійців. Підглянувши за цим кіно, Андрій вирішує все ж піти до війська аби захистити державу, та потрапляє в Студентський Курінь Січових Стрільців.

Стрічку зняв Олексій Шапарєв, а над сценарієм працював Костянтин Коновалов. Зйомки стартували у 2017 році, а в прокат фільм вийшов у 2019 році.

Серед акторів першого плану у фільмі знялися Євген Ламах, Надія Коверська, Андрій Федінчик, Олексій Тритенко, Віталій Салій, Олександр Піскунов, Максим Донець, Дмитро Ступка, Остап Ступка, Наталя Васько, Роман Ясіновський, Богдан Юсипчук та інші.

Саундтреками до фільму стали пісні Холодно та Стежечка Христини Соловій та пісня Чорна Рілля гурту Гайдамаки.

Раніше ми робили список українських фільмів і серіалів, які можна дивитися на Netflix. Нагадаємо, що цьогоріч на платформі також вийшли фільми «Памфір», «Клондайк», «Люксембург Люксембург», «Борщ. Секретний інгредієнт», «І будуть люди» та інші стрічки.


Читайте також: «Важливо не допустити помилки, яку зробили росіяни — вони недооцінили нас», — актор Роман Ясіновський про віру, батьківство і українське кіно

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024