Головна
>
Кіно
>

Київський тиждень критики, сольник нестора, концерти та фести: куди піти 13-15 жовтня?

Київський тиждень критики, сольник нестора, концерти та фести: куди піти 13-15 жовтня?

Нестор зіграє свій перший сольник, Zwyntar вирушають у тур з новим альбомом, на Київському тижні критики показуватимуть фільми з різних конкурсних програм, на київський фестиваль приїдуть ужарники з різних міст, а kadanov і kononov гратимуть у Нижньому Залі — розповідаємо про події у Києві, Львові, Харкові, Дніпрі, Луцьку, Рівному та Ужгороді.

Київ

Концерт нестора

Емо-реп-виконавець нестор презентує новий мініальбом причинно-наслідкові зв‘язки. До альбому увійшло пʼять треків у хіп-хоп звучанні, в яких нестор «вбиває себе вчорашнього заради того, щоб оновитися та дати життя собі сьогоднішньому». Про кожну пісню з альбому виконавець розповів у рубриці «Пісня за піснею».

Коли: 13 жовтня, 19:00
Де: Mezzanine, вул. Нижньоюрківська, 31
Вхід: за квитками

Фанк-концерт NevertheLes у Cult Motive

У Cult Motive відбудеться благодійний концерт фанк-музиканта NevertheLes (Лесь Якимчук). 100% коштів, зібраних під час концерту, підуть на закупівлю медикаментів для українських військових. Окрім музичного перформансу NevertheLes, на глядачів чекає креативний аукціон трофеїв, де музикант разом із директорами волонтерських організацій імпровізуватиме музику та текст для кожного лоту аукціону.

Коли: 13 жовтня, 19:00
Де: Культ Мотив, вул. Набережно-Хрещатицька, 31/36
Вхід: за донат

Концерт гурту Latexfauna

Київський інді-поп гурт Latexfauna зараз гастролює у всеукраїнському турі з новим шоу. В межах туру виконавці зіграють деякі нові пісні, як-от Masandra, на яку в серпні вийшов еротичний кліп. А також будуть добре відомі треки, як Лайм, Черкащина, Серфер та інші.

Коли: 13 жовтня, 19:00
Де: Stereo Plaza, проспект Лобановського, 119
Вхід: за квитками

Концерт Krutь на Uyava

Українська співачка, поетеса, композиторка та бандуристка Krutь зіграє концерт з камерним оркестром.

Коли: 14 жовтня, 16:00
Де: Uyava, проспект Глушкова, 1
Вхід: за квитками

Концерт гурту «діти інженерів»

Рок-гурт діти інженерів зіграють концерт у межах всеукраїнського туру й виконають свої відомі пісні Прогноз, Рубці, Каштани та інші треки. Більше про гурт можна прочитати у матеріалі за посиланням

Коли: 14 жовтня, 18:30
Де: Bel Etage, вул. Шота Руставелі, 16а
Вхід: за квитками

Kureni жовтневі

Один із останніх концертів, який відбудуться на терасі Куренів. У лайнапі: NõpiLutique b2b KinreeKoyya та Undersoul.

Коли: 14 жовтня, 16:00
Де: Kureni, Паркова дорога, 4
Вхід: за квитками

Щукариба, Мс Реп, Chocollab та Mr Sunny на Uyava

Щукариба — фольклорний гурт, що утворився при Музеї Івана Гончара наприкінці 2018 року. Вони грають традиційну українську музику.

Мс Реп — фанко-джазо-рнб-хіпхоп проєкт Михайла Галактіонова. Проєкт з’явився задля того, щоб збирати гроші на ЗСУ та підіймати настрій українцям. 

Chocollab — діджей-проєкт Діми Олексіенка, резидента об’єднання Grv Grv, який крутить швидку електронну музику починаючи від 140 bpm. В своїх сетах він поєднує жанри техно, хаус, джангл, електро та хіп-хоп.

Mr Sunny — резидент dance-радіостанції Kiss Fm Ukraine, учасник українських і міжнародних фестивалів, таких як Global Gathering Ukraine, LiveEnergy, Gem Fest, Білі Ночі, Polyana, Mrpl Fest, BeLive, Underhill та інших.

Коли: 15 жовтня, 16:00
Де: Uyava, проспект Глушкова, 1
Вхід: за квитками

Київський тиждень критики

Київський тиждень критики — міжнародний фестиваль арткіно, кураторами якого виступають українські кінокритики й кінокритикині. Цьогоріч фестиваль відбудеться всьоме. Триватиме він до 18 жовтня. Цими вихідними будуть покази фільмів з різних програмних секцій. Серед них: фільми «Опале листя» режисера Акі Каурісмякі, «Ед Вуд» Тіма Бертона, «Голос трави» Наталі Мотузко, «Крізь шпарину» Майкла Пауела, «Прометей» Івана Кавалерідзе та інші стрічки. Ознайомитися з програмою і розкладом показів можна на сайті фестивалю.

Раніше ми розповідали, які фільми варто подивитися на фестивалі. Детальніше читайте за посиланням.

Коли: 13-15 жовтня, з 10:00
Де: «Жовтень», вул. Костянтинівська, 26
Вхід: за квитками

Культурний фестиваль Drum Island Fest

Дводенний музичний фестиваль, де упродовж двох днів виступатимуть відомі українські ударники. У програмі: Федір Кравченко, Drum Art Show, Валерій Коваленко, Олександр Люлякін, Євген Селезньов, Олександр Муренко, Андрій Чайка,  Dislocados та інші.

Коли: 14-15 жовтня, 17:00
Де: Культурний кластер «Краків», Русанівська набережна, 12
Вхід: за квитками

Gothica Fest 2023

Музичний фестиваль, який триватиме два дні. У програмі будуть благодійні аукціони, свято «темного» мистецтва та виступи десятьох артистів. У лайнапі: Kaelte, Вій, Spokusy, Mnishek, dj Shae, Ярра, Violet Raymoor, Hyperhate, Boichenko та dj Featon.

Коли: 14-15 жовтня, 21:00
Де: Теплий Ламповий, вул. Омеляновича-Павленка, 4/6
Вхід: за квитками

Львів

Концерт Clonnex

Львівський репер і саундпродюсер Clonnex зіграє концерт після річної паузи. Він представлятиме свій новий альбом Mediv ultimate victim, з яким вирушив у тур містами України та Європи. До слова, у цьому альбомі є колаборації з артистами з України, США та Австралії.

Коли: 13 жовтня, 18:00
Де: !FestRepublic, вул. Старознесенська, 24-26
Вхід: за квитками

Концерт kadanov і kononov

Учасники гуртів Лінія Маннергейма та Оркестр Че Олег Каданов і Стас Кононов зіграють акустичний гранж. Тексти Олега базуються на давніх гуцульських мотивах, ліриці й антиутопії та поєднуються з гітарним супроводом Стаса.

Коли: 13 жовтня, 19:00
Де: Нижній Зал Театру Ляльок, площа Данила Галицького, 1
Вхід: за квитками

Концерт Blooms Corda

Гурт гратиме повним складом і зіграє свої фанкові та джазові пісні. Виконавці кажуть, що будуть як добре знайомі глядачам треки, так і ті, що граються рідко.

Коли: 13 жовтня, 18:00
Де: !FestRepublic, вул. Старознесенська, 24-26
Вхід: за квитками

Концерт Emperor X

Американський фолк-нойз виконавець Emperor X вирушить у тур містами України, аби зібрати кошти для фонду Musicians Defend Ukraine.

Emperor X — сольний проект Флоридського музиканта Чеда Метені та засновника лейблу Dreams of Field. В Україну Чед привезе новий альбом Дуже чудове різдво, натхненний українцями та Україною. Сам виконавець вчить українську, і перші афіші робив та перекладав сам. Планує пісні з альбому виконувати теж українською. Альбом вийде на бендкемпі на новий рік.

Коли: 14 жовтня, 19:00
Де: Травень, вул. Пекарська, 1ц
Вхід: за квитками

Концерт гурту Zwyntar

Гурт Zwyntar випустив третій, повноформатний альбом Тисяча очей, який складається з синглів, випущених за останні чотири роки, а також нових пісень. Працювати над цим альбомом гурт почав одразу після виходу Мертвих голосів. Проте випустити його виконавці змогли лише тепер, бо початок повномасштабноно вторгнення вплинув на «таймінги». Гурт каже, що альбом вийшов похмурий, «набагато похмуріший за все, що Zwyntar писав раніше».

Нині ж гурт вирушає у всеукраїнський тур, де альбом можна буде почути наживо.

Коли: 14 жовтня, 18:30
Де: !FestRepublic, вул. Старознесенська, 24-26
Вхід: за квитками

Концерт Parfeniuk

Автор хіта Провела екскурсію зіграє у Львові сольний концерт і презентує новий альбом.

Коли: 15 жовтня, 18:00
Де: Malevich Concert Arena, проспект Чорновола, 2
Вхід: за квитками

Дніпро

Концерт Epolets

Рок-гурт Epolets зіграє концерт, щоб зібрати кошти на безпілотники для військовослужбовців.

Коли: 13 жовтня, 18:30
Де: Poplavok Music Hall, Січеславська Набережна, 7
Вхід: за квитками

Аніме. Вечір саундтреків

У програмі будуть саундтреки з Naruto, Attack on Titan, Suzume, Your name, Genshin Impact, Demon Slayer, Chainsaw man, The promised Neverland, Tokyo Ghoul, Dota 2 та інших аніме робіт. На сцені гратиме квартет SvitlomusicАнна Велика — перша скрипка, Варвара Соколянська-Жовтяк — друга скрипка, Валерій Козюра — альт, Ірина Федун — віолончель.

Коли: 14 жовтня, 18:00
Де: Дніпропетровська філармонія, вул. Воскресенська, 6
Вхід: за квитками

Харків

Спецпоказ фільму «Євродонбас»

Творці «Євродонбасу» — автори однойменного подкастурежисер Корній Грицюк і продюсерка Анна Паленчук

Фільм розвінчує радянські міфи про розбудову промисловості в регіоні. Стрічка розказує, що понад 100 років тому Донбас був невіддільною складовою європейського світу: тут засновували підприємства німці, бельгійці, британці, французи та американці. 

У фільмі показано іноземну спадщину Маріуполя, Лисичанська, Дружківки та селища Нью-Йорк. Ці населені пункти вже неможливо побачити такими, як у фільмі, адже незадовго після фільмування майже всі відзняті об’єкти європейської спадщини були знищені російськими військами.

Презентація стрічки відбудеться за участі режисера, а після показу буде обговорення.

Коли: 13 жовтня, 19:30
Де: Art Area ДК, вул. Чернишевська, 13
Вхід: вільний донат

Рівне

Концерт гурту Ignea

Київський melodic metal гурт Ignea анонсує свій перший український тур на підтримку нового альбому Dreams of Lands Unseen, що вийшов навесні 2023 року на австрійському лейблі Napalm Records. Альбом присвячений українській мандрівниці Софії Яблонській, яка у 30-х роках XX століття подорожувала у далекі куточки світу та документувала життя племен та аборигенів, що було особливо небезпечно та рідкісно для жінки її часу.

Коли: 13 жовтня, 18:30
Де: Сталева Гора, вул. Відінська,
Вхід: за квитками

Ужгород

Концерт гурту Sick Solution

В межах проєкту Noname Dvizh вінницький метал гурт Sick Solution зіграє концерт в Ужгороді.

Коли: 14 жовтня, 17:00
Де: Duffort, площа Петефі, 8
Вхід: за квитками


Читайте також: Пісня за піснею: Zwyntar про новий альбом «Тисяча очей»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024