Головна
>
Кіно
>

«NEOсвітній Арсенал», новий фестиваль у Львові, вистава в Театрі Драматургів та інше: куди піти 22-24 вересня?

«NEOсвітній Арсенал», новий фестиваль у Львові, вистава в Театрі Драматургів та інше: куди піти 22-24 вересня?

Lemberg Music Festival 2023, дитячий фестиваль «NEOсвітній Арсенал», презентація нового альбому гурту «Скажи щось погане», клнцерт Sad Novelist, renie cares та Drimandr, виступи дітей інженерів, гуртів «Пиріг і Батіг» та Karna, Степана Гіги, вистава «Готель “Великобританія”» у Театрі Драматургів та інше — розповідаємо про події у Києві, Львові, Харкові, Дніпрі, Хмельницькому, Тернополі, Вінниці, Луцьку та Івано-Франківську.

Київ

Концерт Паліндрома

Репер та саундпродюсер Паліндром (Степан Бурбан) презентує свій новий альбом Найліпші питання собі. Це збірка з семи пісень, написаних в період весни-літа 2023 року: Як зупинити ранок?, Вирости, Саудаде, Вітер в голові, Капітан, Час пісок та Не торкає. У кожній з них музикант намагається передати свій стан спантеличеності через риторичні питання до себе самого: з драматичним пафосом або ж бурлескним гумором. Додамо, що на стримінги вже вийшли пісні Не торкає, Вітер в головіСаудаде та Вирости.

Коли: 22 вересня, 18:00
Де: Bel Etage, вул. Шота Руставелі, 18А
Вхід: за квитками

Концерт гурту «Скажи щось погане»

Перший сольний концерт дуету «Скажи щось погане», де відбудеться презентація їх дебютного альбому Рефлексія та популярні треки, як-от Лох, Я кохатимусь під джаз, Твоя Кохана й інші.

Спеціальний гість концерту — пост-панк проєкт ДК Енергетик. 

Коли: 22 вересня, 18:00
Де: Otel’, вул. Нижньоюрківська, 31
Вхід: за квитками

Дитячий фестиваль «NEOсвітній Арсенал»

Цей захід відбудеться вже втретє, уродовж попередніх п‘яти років він проходив під назвою «Арсенал Ідей». «NEOсвітній Арсенал» — це простір вільної взаємодії через культуру, мистецтво і творчість, спільне отримання емоційного, естетичного і пізнавального досвідів. Фестиваль проводиться з акцентом на інклюзії в освіті та культурі. У програмі фестивалю будуть мистецькі проєкти, виступи, потокові ігри, воркшопи для дітей та квестові маршрути. Чимало з цих подій будуть цікавими не лише дітям, а й дорослим. Детальніше про учасників фестивалю та повну програму заходів можна дізнатися за посиланням

Коли: 22-24 вересня, 10:00
Де: вулиця Лаврська, 12
Вхід: за квитками (можна придбати в касі Мистецького Арсеналу)

Концерт НАОНІ Оркестра

Національний академічний оркестр народних інструментів України виконає світові рок-хіти та саундтреки в авторському аранжуванні. В арсеналі оркестру є понад 40 інструментів: від цимбал та бандури до майже бугая, тилинки та дримби.

Коли: 22 вересня, 19:00
Де: Будинок архітектора, вул. Бориса Грінченка, 7
Вхід: за квитками

Музично-поетичний концерт гурту «Пиріг і Батіг»

У Києві відбудеться музично-поетичний концерт українського фольк-гурту «Пиріг і Батіг». У доробку гурту є різні поетичні проєкти, зокрема «Розстріляна поезія» та альбом Сьпівомовний, також напрацьований матеріал на поезію Павла Тичини, Богдана-Ігоря Антонича, Михайла Петренка, Тараса Шевченка та народний пісенний спадок.

На концерті виконавець Мар‘ян Пиріг гратиме з Лесиком Омодадою.

У межах події організатори підтримають збір авторів подкасту Kult.Podcast. Задонатити можна за посиланням.

Коли: 23 вересня, 17:00
Де: Простір Українського ПЕН, вул. Лук‘янівська, 14а
Вхід: за реєстрацією та благодійним внеском 200 гривень

Вечірка в Куренях

У Куренях виступатиме Monkey Brothers — це проєкт Рубена і Серхіо Пельйонів, що існує з 2006 року. Їхня музика, за словами організаторів — це структуровані та ритмічні звуки під впливами техно та хаусу. У 2012 році вони створили лейбл Parallel, з якого вийшло чимало артистів.

Коли: 23 вересня, 16:00
Де: Курені, Паркова дорога, 4
Вхід: за квитками

Концерт гурту White Ward

Одеський блек-метал гурт White Ward їде у тур містами України та готує спеціальну розширену програму для київського концерту, що об’єднує останній альбом та творчість попередніх років.

Коли: 23 вересня, 18:00
Де: Bel Etage, вул. Шота Руставелі, 18А
Вхід: за квитками

Вистава «Готель”Великобританія”» у Театрі Драматургів

У Театрі Драматургів презентують чотири вистави за текстами українських драматургів від режисерів-дебютантів: Софії Салецької, Олексо Гладушевського, Роба Фельдмана та Аркадія Непиталюка. Усі четверо дебютують як театральні режисери, хоча дехто має значний досвід у кінорежисурі та продюсуванні.

Зокрема, 24 вересня відбудеться вистава  «Готель “Великобританія”» режисерки Софії Салецької. П’єсу написала драматургиня Катерини Пенькової, яка родом з Донецька. В основу тексту покладено поїздку авторки на малу батьківщину, що відбулася у 2020 році. 

Коли: 24 вересня, 19:00
Де: Театр Драматургів, вул. Петра Сагайдачного, 25Г
Вхід: за квитками на вході та попередньою реєстрацією

Виступ Santiago Garcia в арт-просторі Uyava

Іспанський саундпродюсер Santiago Garcia приїде у Київ із благодійним виступом. Організатори кажуть, що виконавець дуже любить Україну і саме він відкривав святкування Дня Києва. Зараз він хоче завершити сезон і привезти ексклюзивні релізи, які звучатимуть вперше.

Коли: 24 вересня, 19:00
Де: Uyava, проспект Глушкова, 1
Вхід: за квитками

Львів

Lemberg Music Festival 2023

Організатори кажуть, що цей фестиваль стане новим та унікальним для міста. У лайнапі: Botashe, Хас, Гоня, Polamav, Артем Лоік, Макс ТТ, Ритмовар, Рижуня, Білий Бо, Шершень, Хлопець, Problema, Levyy MC, Гура, Tof, Alco Brothers, DJ’s:, DJ Shon та Twocrave.

Коли: 24 вересня, 15:00
Де: !FestRepublic, вул. Старознесенська, 24-26
Вхід: за квитками

Хмельницький

Концерт гурту «діти інженерів»

Рок-гурт діти інженерів зіграють концерт у межах всеукраїнського туру й виконають свої відомі пісні Прогноз, Рубці, Каштани та інші треки. Більше про гурт можна прочитати у матеріалі за посиланням

Коли: 23 вересня, 18:30
Де: Ресторан Хміль, вул. Панаса Мирного 28/3
Вхід: за квитками

Луцьк

Концерт «Культурне укриття»

Благодійний концерт, де вперше виступить панк-гурт Увага, гурь Buri представлять свій новий альбом Надворі тепліше, ніж у мене на душі, хардкор-панк гурт Опік співатиме про моральні дилеми та соціальні теми, інді гурт 12 дітей створить власну атмосферу, а спеціальною гостею буде виконавиця Марічка Принцеса.

Коли: 23 вересня, 18:00
Де: Культурне укриття, вул. Яровиця, 17
Вхід: за квитками на вході

Тернопіль

Концерт Степана Гіги

Степан Гіга приїде до тернополя з програмою «Легендарні хіти», тож відвідувачі матимуть змогу підспівати виклнавцю пісні Яворина, Цей сон, Друзі мої, Ти не моя та інші.

Коли: 23 вересня, 18:00
Де: ПК Березіль, вул. Миру, 6
Вхід: за квитками

Івано-Франківськ

Концерт гурту Karna

У програмі концерту — нові пісні та хіти за всю 25-річну кар‘єру гурту. Karna з перших днів повномасштабного вторгнення росії активно волонтерять, а вокалістОлексій Ярош служить у ЗСУ, тож концерт буде благодійним.

Коли: 22 вересня, 19:00
Де: Палац Потоцьких, вул. Шпитальна, 3
Вхід: за квитками

Вінниця

Концерт Sad Novelist, renie cares та Drimandr

Акустичний вечір, який троє виконавців організували, аби зібрати кошти на дрон для військовослужбовців на Куп‘янському напрямку.

Виступатимуть: Sad Novelist, renie cares та Drimandr.

Коли: 22 вересня, 18:00
Де: Артинов, вул. Миколи Оводова, 22
Вхід: за квитками

Харків

Концерт Kazka Family Gig

Вечір психоделії та нойзу в барі «Казка». У лайнапі: heavenphetamine (Токіо, Японія), що поєднує психоделічний рок та ейсід-хаус, нойз-рок дует з Дніпра Tv Dead та харківський гурт Gender P.

Коли: 22 вересня, 18:00
Де: бар «Казка», вул. Пушкінська 25
Вхід: 250 UAH за цим посиланням

Презентація збірки «Скрипниківка» Сергія Жадана

Збірка є своєрідним поетичним щоденником автора. До неї увійшов 51 вірш, написаний до та після повномасштабного вторгнення. Усі поезії у збірці «поєднані відчуттям мови, яка так болюче зникає, але потім обов’язково повертається».

Коли: 22 вересня, 18:30
Де: Fabrika.space, вул. Благовіщинська, 1
Вхід: за квитками

Дніпро

Концерт гуртів «Апатія» та «Скажи щось погане»

Гурти Апатія та Скажи щось погане спробують створити атмосферу, де глядач забуде про все, що тисне й відчує нові емоції.

Коли: 23 вересня, 19:00
Де: Махно Паб, вул. Магдебурзького права, 4а
Вхід: за квитками


Читайте також: Український зріз: розповідаємо про 11 артпроєктів українських митців

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024