Головна
>
Кіно
>

Фестиваль Meridian Czernowitz, концерти Хейтспіча та Артистки Чуприненко, фестивалі й спецпокази: куди піти 8-10 вересня?

Фестиваль Meridian Czernowitz, концерти Хейтспіча та Артистки Чуприненко, фестивалі й спецпокази: куди піти 8-10 вересня?

Літературний фестиваль Meridian Czernowitz, концерти Хейтспіча, Артистки Чуприненко, дітей інженерів, Курган & Агрегат та Provulok, фестиваль Electro осінь в арт-просторі Uyava, спецпоказ фільму «Я, Ніна» режисерки Марисі Нікітюк та вечірки — розповідаємо про події у Києві, Львові, Харкові, Одесі, Чернівцях та Рівному.

Київ

Концерт гурту хейтспіч

Хейтспіч зіграє концерт у Стереоплазі з благодійною метою — зібрати на автівку Госпітальєрам. Виступ виконавця підтримає Гурт Дно та Отрута. До слова, квитки у фан-зону вже закінчились, залишились у віп.

Коли: 9 вересня, 17:00
Де: Stereo Plaza, проспект Валерія Лобановського, 119
Вхід: за квитками

Концерт Артистки Чуприненко

Цим концертом Артистка Чуприненко (справжнє ім’я Маруся Чуприненко) запрошує на декілька годин опинитися в неї вдома, поділитися смішними і складними досвідами, відчути зсередини, наскільки широке Херсонське небо і наскільки солоне повітря.Серед найвідоміших пісень виконавиці: Серце, Степ, Легко, Нравишся

«Артистка Чуприненко» — це незалежний музичний проєкт сонграйтерки Марусі, амбасадорки степів морів Херсонщини. Маруся майстерно документує людські почуття, складаючи їх в щемливі історії в жанрі документальної пісні.

Коли: 9 вересня, 18:00
Де:  Сцена 6, вул. Васильківська, 1,

Вхід: за квитками

Концерт Dmeet

У своїй творчості виконавець поєднує клектроніку, гітарний саунд та lo-fi. Під час виступу він виконає пісні з першої частини альбому До/Після, що вийшла у травні 2023 року.

Коли: 8 вересня, 18:00
Де: Жнива, вул. Костянтинівська, 34
Вхід: квитки на вході

Децибел від Некультурних у Культ Мотиві

Мистецька вечірка Децибел у клубі Культ Мотив, де будуть живі виступи музикантів, літературник, настолки, тату-корнер і навіть ворожіння на таро.

У лайнапі виступів: гурт Пропаща сила, Headachee, Андрій Бармалій, Ядерна могила та Corn wawe.

На літературнику будуть читання Олі Духоти й Данилка Галика.

Коли: 9 вересня, 15:00
Де: Культ Мотив, вул. Набережно-Хрещатицька, 31/36
Вхід: за квитками

Концерт гурту Provulok

Леся Квартиринка влаштує концерт інструментального гурту Provulok, що в своїй музиці поєднує елементи шоугейзу, построку та кримської музики. Гурт часто експериментує зі звучанням, тож концерт розпочнеться поєднанням блюзу, соулу та французького шансону.

Коли: 8 вересня, 15:00
Де: Культурний центр, вул. Спаська, 13
Вхід: за квитками

Концерт Курган & Агрегат

Гурт Курган & Агрегат мав зіграти в Києві концерт 9 вересня о 19:00. За словами організаторів, всі квитки на цей виступ розібрали, тож гурт виступить ще раз, того ж дня, о 16:30. Частина прибутку з продажу квитків буде передана на допомогу Збройним Силам.

Коли: 9 вересня, 16:30
Де: Atlas, вул. Січових Стрільців, 37-41
Вхід: за квитками

Фестиваль Electro осінь на Uyava

Два дні та понад 20 електронних артистів, що виступатимуть в арт-просторі Uyava.

Лайнап 9 вересня: thekomakoma, Тонка, Disappeared Completely, Shadow Unit, Love, Mary та POBO (Sasha Zhylyayev b2b Maurin).

Лайнап 10 вересня: Kurs Valüt, Si Process, Hidden Element, Karoon, Eternity UA та Sasha Dog.

Коли: 9-10 вересня, 15:00
Де: Uyava, проспект Глушкова, 1
Вхід: за квитками

Показ української німої класики у живому музичному супроводі гурту warnякання

До дня українського кіно та дня народження Довженко-Центру відбудеться кіноперфоманс, у межах якого буде перегляд української німої класики в живому музичному супроводі. 8 вересня відбудеться показ фільму «Право на жінку» режисера Олексія Каплєра, саундтрек до якого виконають Антон Слєпаков та Андрій Соколов(warnякання).

«Право на жінку» — стрічка 1930 року, яку в Довженко-Центрі називають рідкісним прикладом українського німого урбаністичного кіно. Режисер фільму писав сценарій спільно з поетом-авангардистом і редактором журналу «Кіно» Миколою Бажаном.

Коли: 8 вересня, 18:30
Де: Довженко-Центр, вул. Васильківська 1
Вхід: за квитками

Фестиваль «В гості»

Дводенний фестиваль, де будуть музичні виступи, зйомки різних шоу для українських YouTube каналів, колаборації між артистами, подарунки та конкурси від Віти Зварич.

У лайнапі: lowcost49, GannaBaby, Promsonya, Мія Рамарі, Hohlan, Kler, Oi Fusk, Теорія Розбитих Вікон, Judy Leuven, The Pamphlets, Vsivdoma, майн, badactress, Lovera Breaux, квіткіс, XXV Kadr, Brykulets, Антидепрессант, Тім Сонечко, Сквер, AveKucher, Zelinsky, Lost Gift, Dofamin, Ihryk та Paskudnyk.

Коли: 9-10 вересня, 14:00
Де: вул. Алімпія Галіка, 24
Вхід: за квитками

Львів

Фестиваль психоемоційної культури Loonyfest

Організатори запрошують зустріти початок осені разом з українськими та закордонними виконавцями. У лайнапі: ісландська саундпродюсерка Dj flugvel og geimskip, одеський гурт Chillera, японський дует Heavenphetamine і гурт Bedroom talks.

Коли: 8 вересня, 18:00
Де: Ґанок, вул. Яблонської, 31
Вхід: за квитками на вході

Спецпоказ фільму «Я, Ніна»

Фільм режисерки Марисі Нікітюк «Я, Ніна» розповідає про успішну телеведучу Ніну Сокіл. Вона — сильна особистість, яка має впізнаваність, кохання, кар‘єру та шанувальників. Та раптово фатальна новина про онкологічне захворювання руйнує все, про що мріяла головна героїня. Подолання хвороби забрало в Ніни кар‘єру, друзів, чоловіка й навіть частину тіла. Та саме ця перешкода змусить її зрозуміти, хто вона насправді, і що є найважливішим у житті.

Спецпоказ відбудеться за участі Яніни Соколової.

Коли: 8 вересня, 19:30
Де: кінотеатр «Планета Кіно» в ТРЦ «Форум», вул. Під Дубом, 7Б
Вхід: за квитками

Концерт Курган & Агрегат

Окрім концерту в Києві, буде ще й виступ гурту у Львові. Частина коштів з концерту буде перерахована на допомогу армії.

Коли: 10 вересня, 19:00
Де: !FestRepublic, вул. Старознесенська, 24-26
Вхід: за квитками

Чернівці

Літературний фестиваль Meridian Czernowitz

8-10 вересня у Чернівцях відбудеться 14-й міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz. У програмі заплановані поетичні читання, презентації нових книжок, публічні дискусії та винно-книжкові дегустації. Учасниками фестивалю будуть поети та поетки із Австрії, Німеччини, Швейцарії, Ізраїлю та України. Нагадаємо, винно-гастрономічну складову представлять українські виноробні господарства — «Біологіст», Father’s Wine, «Колоніст», «Котнар», Stakhovsky Wines, «Шабо», буковинські винороби та інші. 

Програму фестивалю читайте за посиланням.

Коли: 8-10 вересня, початок — 8 вересня, 13:00
Де: Літературний целанівський центр, вул. Кобилянської, 51 та Зал «Медіа» готелю Central Magnat Cinema, 1-й поверх, вул. Кобилянської, 36
Вхід: вільний

Харків

Концерт Олега Каданова та Стаса Кононова пам’яті Міши Кабанова

У піснях та віршах Олега Каданова (Лінія Маннергейма, Оркестр Че та Мантра Керуака) поєднується акустичний гранж з гуцульськими мотивами, лірика та сюреалізм, а Стас Кононов (pur:pur та Оркестр Че) доповнить це гітарним звучанням.

Цей виступ також буде присвячено пам’яті Міши Кабанова — актора, волонтера, екс-учасник гурту Оркестр Че, «вишибали» клубу Churchill’s та арт-директора пабу «Стіна».

Коли: 9 вересня, 18:00
Де: Art Area ДК, вул. Чернишевська 13
Вхід: за квитками

Фестиваль «Маніфест»

Триденний літературно-мистецький фестиваль, що поєднує в собі літературу, музику та візуальне мистецтво. До участі у ньому запрошують харків’ян — вони зможуть презентувати власну творчість та підтримати збір на ЗСУ.

Спочатку «МаніФест» планувався на кінець літнього сезону, але згодом ним вирішили розпочати осінь. Якщо він буде успішним, організатори планують періодично проводити нові фестивалі, щоразу експериментуючи з форматом.

Програма:

8 вересня виступатимуть як сольні виконавці — Іван Сенін, Гнилий — так і донецький реґі-гурт «Зарисовка», а також Fever Band.

9 вересня відбудеться літературний слем від об‘єднання LitSlam UA. Кожен охочий, має можливість виступити зі сцени протягом трьох хвилин та пройти до фіналу, де переможця визначать випадково вибрані глядачі. 

10 вересня запланована попап-виставка від «Творче Нежить». Учасників запрошують приносити свої роботи та брати участь у загальній імпровізованій експозиції.

Усі деталі дивіться за посиланням.

Коли: 8-10 вересня, 18:00
Де:  «Нехай Так», проспект Науки, 50 та Виставковий простір «Творче Нежить», Пушкінський в’їзд, 6, 2 під’їзд.
Вхід: 100 гривень

Одеса

Фестиваль постпанку

В Одесі, у More Music Club виступлять чотири гурти: Загреб, Фангус Фрог, Electrobirds та noch‘.

Коли: 9 вересня, 18:00
Де: More Music Club, вул. Пушкінська, 75
Вхід: за квитками

Рівне

Концерт гурту діти інженерів

Рок-гурт діти інженерів зіграє концерт у межах всеукраїнського туру. На концерті можна буде почути пісні Рубці, Прогноз, Каштани, Діти та інші відомі треки гурту. Більше про те, хто такі діти інженерів, читайте за посиланням.

Коли: 10 вересня, 18:00
Де: Сталева гора, вул. Відінська, 1Б
Вхід: за квитками


Читайте також: Катерина Міхаліцина, Ярина Чорногуз та Христина Венгринюк — розповідаємо про учасниць фестивалю Meridian Czernowitz

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024