Головна
>
Кіно
>

Відео дня: дивимося тизер фільму Анни Бурячкової «Назавжди-Назавжди»

Відео дня: дивимося тизер фільму Анни Бурячкової «Назавжди-Назавжди»

27 травня ютуб-каналі Film.UA Group вийшов тизер повнометражного ігрового дебюту режисерки Анни Бурячкової — «Назавжди-назавжди». Стрічка розповідає про життя підлітків у Києві 90-х років, їхні надії, сподівання та кохання в перші роки відновленої незалежності України. В українських кінотеатрах фільм вийде 19 вересня.

Ідея фільму з’явилася у режисерки Анни Бурячкової близько 10 років тому, а під час пандемії ковіду вони разом зі сценаристкою та режисеркою Мариною Степанською створили сценарій майбутньої стрічки. Зйомки проходили у 2021 році, а ось активний етап постпродакшну припав на період повномасштабного вторгнення.

«На щастя, знімальний період ми закінчили в грудні 2021 року, а от за монтаж сіли з режисером монтажу Юрієм Резніченко наприкінці січня. Поки розбирали матеріал — настало 24-те лютого. У перші місяці повномасштабної війни ми наче втратили будь-який сенс роботи над фільмом. Все це видавалося чимось другорядним на фоні всіх жахів, крізь які ми проходили. Тож цей сенс довелося перевинайти — і мені це вдалося — я раптом усвідомила, що ми, колишні підлітки та молодь 90-х, і є тією рушійною силою, критичною масою змін, боротьби та захисту, бо коли проходиш крізь пекло і нарешті бачиш світло, повертатися в темряву зовсім не хочеться», — ділиться Анна Бурячкова.

Автори розповідають, що фільм — про «дорослих» підлітків, що порушують правила та поринають у пригоди.  Вони усім своїм єством прагнуть нормальності, але при цьому проживають непростий період становлення власного «я» через сотні помилок, що, в силу підліткового максималізму,  здаються фатальними. Важливим меседжем авторів у цьому фільмі є те, що нормально помилятися, нормально падати й вставати, нормально рефлексувати й брати свій життєвий досвід із собою в майбутнє. 

Авторка розповідає історію цілого покоління через призму компанії підлітків, які шукають заміну батьківській турботі в любовних стосунках і дружбі, та часом звертають зі світлого шляху на звивисті стежки, порослі зрадами, болем та відчаєм.

Про те, як акторку на головну роль знайшли в інстаграмі, музику в фільмі та жіночу творчу команду розповідаємо разом із Анною Бурячковою в нашому матеріалі за посиланням.

Стрічку покажуть на фестивалі глядацького кіно Миколайчук Open, що пройде в місті Чернівці з 15 по 23 червня. Там «Назавжди-Назавжди» візьме участь у Міжнародному конкурсі.

Світова прем’єра відбулася на Венеціанському кінофестивалі в конкурсній програмі Orizzonti Extra у 2023 році, національна — у національній конкурсній програмі міжнародного кінофестивалю «Молодість» в Гамбурзі, київська — на міжнародному кінофестивалі «Київський тиждень критики».

У своїй рецензії кінокритик Ігор Кромф пише, що «Назавжди-Назавжди» — це ностальгійно-любовний лист з 1998 року від людей, яким зараз «в районі сорока», людям, яким зараз «майже двадцять»:

«Лист про те, яким було їхнє дорослішання. Так у чомусь воно було лютим, жорстким та суворим. Десь було вітряним, пристрасним та ніжним. Воно завжди було без старших, адже батьки в епоху накопичення перших капіталів були зайняті іншим. Часто воно було наосліп через пітьму. Воно було із цим постійним розумінням «назавжди-назавжди». Й останнє точно об’єднує ці покоління.»


Читайте також: «Тачки», озвучка VS дубляж та труднощі перекладу. Олекса Негребецький про те, як змінився дубляж за 18 років, мову та якими мають бути перекладачі

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024