Головна
>
Музика
>

Nazva, Лівінстон, The Unsleeping та інші: Леся Квартиринка збирає ювілейну вечірку

Nazva, Лівінстон, The Unsleeping та інші: Леся Квартиринка збирає ювілейну вечірку

27-28 травня на кіностудії Довженка відбудеться ювілейна, десята вечірка авторської музики від Лесі Квартиринки. Liroom є інформаційним партнером події.

Леся Квартиринка — це київська тусовка авторської музики, яку заснувала артистка renie cares і її подружка Іванка Ліщук. Спочатку на сцені виступали вони самі та їхні друзі, але згодом ком’юніті та лайнап розширилися. Головна ідея квартиринки — познайомити глядача з українською музикою і сучасною культурою. Детальніше про формат і гостей вечірки можна прочитати в інтерв‘ю з організаторами за посиланням.

Цього разу вечірка триватиме два дні.  

Лайнап першого дня

Nazva

Галицько-донбаський гурт Павла Гоца та Ярослава Яровенка, який став відомий завдяки Tik Tok хіту Сіґеле-Міґеле. У своїй музиці артисти використовують контрабас, альт, клавіші, скрипку, флор-том, блок флейту. В основі пісень дуету — синтез поезії, цитати та твори класиків, музика та ритми різних народів світу. Свій стиль вони ідентифікують як «альтернативний етноарт хаос». Більше про те, хто такі Nazva, можна прочитати за посиланням.

Zgarda

Київський фолк-гурт, який у своїй творчості поєднує фольклорні мотиви та акустичні інструменти. Колектив записує інтерпретації українських народних пісень, серед яких На небі місяць, Щедрий Вечір, Dubrovонька, Листочку з явора та інші. Колектив отримав статус «Відкриття року» на етно-фестивалі «Віртуози фолку» 2018 року. Вокалісткою гурту є учасниця шоу «Голос Країни» Юлія Вітранюк.

Дичка

Український арт-панк-гурт Дичка поєднує у своїй музиці мікс імпровізації в автентичній українській манері, складних фортепіанних рифів, мелодій народів світу, ритмів панку та джазу, груву психоделік-року, хіп-хопу та фанку. Самі ж учасники гурту напрямок своєї музики називають «тривожно–танцювальним». Склад колективу постійно змінюється. 

Сльози каблука

Сльози каблука — це український іронічний інді-рок колектив. Фронтмен проєкту — Олег Пиж. У своїй музиці використовують класичний набір інструментів гітарного бенду: гітару, бас, барабани, з мінімальним використанням звукових ефектів. На квартиринці гурт виступатиме з новим басистом і барабанником. за словами організаторів вечірки, «для квартиринки це символічний гурт, тому що саме після їхнього виступу у Майстерні Космосу ще на наших перших двох подіях ми вирішили залучати саме гурти, а не сольних виконавців».

Танок на майдані Конґо

Харківський гурт, що виконує музику в стилях репкор, хіп-хоп, рок та фанк. Перший прообраз гурту створили 1989 року двоє друзів: Фоззі та Котя. Як ТНМК гурт почав працювати з 1996 року. За час своєї діяльності гурт випустив вісім повноформатних альбомів, серед яких Пожежі міста Вавілон, Сила, Дзеркало, 7 та інші.

Читайте також: 12 найкращих пісень гурту ТНМК — за версією LiRoom

Лайнап другого дня

Andrii Barmalii feat Oleksandr Yavdyk

Андрій Бармалій — учасник одразу кількох українських колективів Fusion, GRVGRV та CutieCore, а також відомий грою в проєктах Стас Корольов, Sensitive Content, Циферблат, Євген Пугачов Квартет, OTOY і Tonka. Надихаючись джанглом, джазом, драмʼнʼбасом, роком та хіп-хопом, він створює мелодійний і експресивний саунд.

Олександр Явдик — вінницький музикант, барабанник, також відомий грою у проєкті Стас Корольов.

Пенсія

Пенсією назвали музично-соціальний постпанк-проєкт колективної творчості від Яреми Стецика. Склад учасників гурту щоразу інший. Спершу Пенсія займалася тим, що не проводила концертів — лише репетиції, де могли брати участь новачки без відбору та прослуховувань. Згодом гурт почав їздити в тури з концертною програмою та брати участь у неформальних вуличних фестивалях.

Лівінстон 

Київський дует вокаліста Андрія Пантюха та віолончеліста Гліба Іванова. На початку творчості дует грав у жанрі бароко-поп, у їхніх піснях поєднуються вокал гітара та партії віолончелі. За час концертної діяльності Лівінстон випустили три альбоми: Під зеленими осокорами, Хто Я та Дурман та кілька синглів. EP Під зеленими осокорами потрапив у список найкращих релізів місяця за версією Liroom, а Karabas Live додав її до найкращих альбомів 2018 року. З 2021 року змінився склад колективу — Гліб Іванов пішов з дуету, тож тепер Андрій Пантюх виступатиме разом зі струнним квартетом Infinito String Music. Організатори вечірки обіцяють справжнє напіворкестрове шоу.

The Unsleeping

Рок-гурт із Києва, що був заснований в Умані в 2013 році. До нього входять вокаліст Женя Мороз. ударник Саша Олійник, гітарист Ваня Смірнов, гітарист Назар Слободяник та басист Діма Левченко. Гурт існує з 2013 року і за цей час випустили два мініальбоми — EP Somnia (2016) та EP Deviatve (2018). Останній став найкращим українським мініальбомом 2018 року у нашому рейтингу, а головний редактор LiRoom Олексій Бондаренко написав на нього рецензію

У межах квартиринки працюватиме акторський манкі-кемп, організатори також готують хореографічне шоу. Уже понад три тижні над декораціями працює департамент у складі 70-ти людей. Організатори вечірки обіцяють «концентрат дворічної давності, настояний на солоді наших усмішок».

Коли: 27-28 травня, 15:00-22:00
Де: кіностудія імені Довженка, проспект Перемоги, 44
Вхід: за квитками 
Дрес-код: день народження.


Читайте також: Не втрачене покоління: тусовки, які стають поштовхом для молодих артистів

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024