Головна
>
Новини
>

Журнал «Новое время» опублікував топ-100 людей культури України

Журнал «Новое время» опублікував топ-100 людей культури України

У п’ятницю, 8 вересня, журнал «Новое время» опублікував список «ТОП-100 людей культури України». Увесь список поділений за категоріями: Арт, Книги, Музика, Театр і кіно, а також Менеджери, меценати і куратори. Список побудований за алфавітним порядком, а не рейтинговою системою. Цього року у топ потрапило 35 новачків.

Окрім редакції «Новое время» рейтинг складали 25 експертів, серед яких Юрій Береза, Міла Кравчук, Любов Морозова, Ігор Панасов, Володимир Сиваш, Влад Фісун та інші.

У категорію «Музика» потрапили:

DakhDaughters – фрік-кабаре під керівництвом Влада Троїцького. За п’ять років існування встигли підкорити не лише українську, а й європейську публіку. У 2016 році випустили дебютний альбом If. Зараз у роботі знаходиться документальний фільм про гурт Roses.

Святослав Вакарчук – фронтмен гурту Океан Ельзи. Потрапив у список не лише внаслідок популярності гурту, а й через продюсування Христини Соловій (дивіться графік туру співачки) та Лео Мантіса, а також – спонсорство програми The Ukrainian Emerging Leaders Program.

Вагоновожатые – гурт, який існує з 2013 року. У дискографії команди лонгплей Wasserwaage (2015) і міні-альбом Start-up Молодость (2016).

Роман Григорів та Ілля Разумейко – співавтори проекту Nova Opera, який тісно співпрацює з Владом Троїцьким. Починаючи з 2015 року Nova Opera представила п’ять гучних проектів — це опера-реквієм IYOV, нічна сон-опера Непрості, неоопера жахів Гамлет, опера-цирк Babylon і спільний проект з Юрієм Іздриком Trap Opera Wozzeck.

Марко Галаневич – музикант, відомий за участю у гурту ДахаБраха та OY Sound System.

Оксана Линів – головний диригент опери і філармонічного оркестру міста Грац. До цього Линів диригувала оркестром Одеського національного театру опери та балету, а потім працювала асистентом музичного директора Баварської державної опери і отримала в 2015 році звання найкращого її диригента в номінації Класична музика.

Кирило Карабиць – диригент. Восени 2016 року український диригент Кирило Карабиць очолив найстарший оркестр Німеччини: став музичним директором і шеф-диригентом Німецького національного театру та Державної капели у Веймарі.

Тамара Лукашова – співачка та композитор. У 2017 році колектив Лукашової Tamara Lukasheva Quartett отримав гран-прі Neuer Deutscher Jazzpreis 2017 в Мангеймі, а сама музикантка була визнана найкращою джазовою солісткою Німеччини.

Віктор Гуцал – керівник оркестру народних інструментів НАОНІ. Останнім часом НАОНІ відомі за співпрацею з такими музикантами, як ONUKA, Олег Скрипка тощо.

Ната Жижченко – солістка гурту Onuka. Після виступу на Євробаченні отримала визнання у Європі – Vidlik піднявся в топи чартів iTunes. Наразі працює над новим альбомом Vsesvit.

Людмила Монастирська – оперна співачка. Виступає в оперних театрах Мілана, Берліна, Лондона, Парижа, Відня, Нью-Йорка та Мюнхена.

Джамала – співачка, переможниця Євробачення-2016. Нещодавно співачка презентувала кліп на пісню Сумую.

Вадим Неселовський – піаніст, викладач музичного коледжу Берклі.

Panivalkova – гурт Ірини Лузіної, Ірини Кульшенко і Дар’ї Пугачової. Улітку 2017 вперше відіграли європейський тур.

Євген Філатов – саунд-продюсер, лідер проекту The Maneken. Філатов-продюсер відомий проектами Onuka та The Elephants.

Андрій Хливнюк – лідер гурту Бумбокс. Нещодавно гурт випустив міні-альбом Голий Король.

Дмитро Шуров – фронтмен гурту Pianoбой та суддя шоу X-Фактор. У жовтні музикант відправиться у всеукраїнський тур з камерним окрестром.

Woo York – електронний дует Дениса Андріянова та Андрія Ванжули.

Крім того, у списку «Менеджерів та Меценатів» також є безпосередньо пов’язані з музикою люди. Зокрема співзасновник і співвласник арт-центру Closer Сергій Яценко, президент фестивалю Odessa Classics Олексій Ботвінов, засновники музичного агентства Ухо Олександра Андрусик і Євген Шімальскій, арт-директор Alfa Jazz Fest Олексій Коган, засновниця і президент Koktebel Jazz Festival Лілія Млинарич та співвласник клубу Atlas Дмитро Сидоренко.

Нагадаємо, минулого року у топ людей культури за версією «Новое время» увійшли Діма Sinoptik, Ігор Сидоренко зі Stoned Jesus, Юлія Саніна з The Hardkiss та інші.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
2 дні тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024