Головна
>
Кіно
>

Одеський міжнародний кінофестиваль назвав дати проведення та почав прийом заявок на участь

Одеський міжнародний кінофестиваль назвав дати проведення та почав прийом заявок на участь

З 12 по 20 липня 2024 року у Києві пройде 15-ий Одеський міжнародний кінофестиваль (ОМКФ). До 1 травня 2024 року триває прийом заявок для участі у двох конкурсних програмах: Національній та Міжнародній європейській.

До участі у Національній конкурсній програмі приймаються повнометражні українські фільми всіх жанрів, включаючи ігрові, неігрові, анімаційні та експериментальні, випущені в 2023 або 2024 роках. Переможці Національного конкурсу визначаються у категоріях «Найкращий український повнометражний ігровий фільм» та «Найкращий український повнометражний документальний фільм».

Участь у Міжнародній європейській конкурсній програмі можуть взяти повнометражні європейські фільми всіх жанрів: ігрові, неігрові, анімаційні та експериментальні. Виробництво робіт повинно завершитися у 2023 або 2024 роках. Переможець Міжнародного європейського конкурсу визначається в номінації «Найкращий європейський повнометражний фільм».

Подати заявку можна через онлайн-форму.

Одеський міжнародний кінофестиваль — щорічний кінофестиваль, який заснували у 2010 році. Перші два роки фестиваль позиціонував себе як фестиваль фільмів для глядачів із особливим почуттям гумору. Пізніше він розширив свою концепцію, проголошуючи себе фестивалем арт-мейнстріму, що пропонує високохудожнє кіно для широкого загалу. У 2022 році кінофестиваль фестиваль проходив відразу в трьох країнах: Чехії, Косово та Польщі. 2023 року фестиваль відбувся у Чернівцях з міркувань безпеки.

Читайте також: «20 днів у Маріуполі» став фіналістом у номінації «Приз глядацьких симпатій» від Cinema Eye: як проголосувати?

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024