Головна
>
Кіно
>

Проти колишньої в.о. гендиректорки «Довженко-Центру» Олени Гончарук відкрили кримінальну справу

Проти колишньої в.о. гендиректорки «Довженко-Центру» Олени Гончарук відкрили кримінальну справу

2 лютого до Головного управління Національної поліції від Держкіно надійшла заява зі звинуваченнями щодо Олени Гончарук — колишньої в.о. генеральної директорки «Довженко-Центру».

Витяг з реєстру опублікувало видання РБК-Україна. У документі йдеться, що Олена Гончарук нібито зловживала владою та службовим становищем.

Підставою для відкриття справи стали матеріали та Акти перевірок діяльності центру, якими встановлено порушення законодавства в частині публічних закупівель, розпоряджання державними коштами та управління державним майном.

Зауважимо, що кримінальну справу відкрили напередодні відбору на посаду керівника «Довженко-Центру».

Засідання відбудеться сьогодні, 3 лютого, о 13:00. Кандидати представлять програми розвитку, а члени конкурсної комісії оберуть того, найкращого серед конкурсантів.

Читайте також: Держкіно оголосило повний склад комісії, яка обиратиме гендиректора «Довженко-Центру»

«Над “звинуваченнями” працюватимуть юристи. Реакція буде.А я тут, не ховаюсь йду на “конкурс”, який важко назвати конкурсом. Бо це чи не єдиний цивілізований спосіб, що лишився у боротьбі за мрію. Я не можу здати позиції», — написала Олена Гончарук.


Нагадаємо, Олена Гончарук очолила «Довженко-Центр» у квітні 2021 року. Втім 2 листопада 2022 року Держкіно відсторонило її від виконання обов’язків. Гончарук залишилася на посаді керівниці Музею кіно Довженко-Центру. 

Представники Довженко-центру були обурені таким рішенням і прямо називали його продовженням діяльності по вбиванню своєї організації.


Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024