Головна
>
Музика
>

«Ми розженемо хмари і зберемось разом»: слухаємо релізи третього тижня липня

«Ми розженемо хмари і зберемось разом»: слухаємо релізи третього тижня липня

«Початок нового відліку» у музиці Quest Pistols, жанрові експерименти репера XXV кадр, «особистий і споглядальний» альбом Onuka, зізнання соліста Epolets у газлайтингу та спільний трек Майн і Tember Blanche, — слухаємо релізи третього тижня липня.

Цього тижня релізи коментує smm-менеджерка LiRoom Настя Головань.

Kelavra та Ядерна Могила EP Небезпека тривала 8 хвилин 

Цей мініальбом київських реперів складається із трьох треків, кожен з яких є своєрідним запитанням. Перша пісня запитує, чи має людина боятися смерті. У другій Kelavra та Могила разом із львівським виконавцем Хонестом маніфестують непримиримість зі зрадою. У третій пісні виконавці питають себе, чи мають вони право на ненависть.

XXV кадр — EP Стани, сумніви, сум 

У новому мініальбомі репер Віталій Кобзєв (XXV кадр) поєднує пост-панк, думервейв та інді-рок і демонструє іншу сторону своєї творчості — ліричну та меланхолійну. Реліз став експериментом для виконавця, який до цього ніколи не працював з подібними жанрами.

Onuka — LP Room

Це — четвертий повноформатний альбом, який гурт називає найбільш «особистим і споглядальним». Присвячений він кожному з українців.

«Кожен трек із Room присвячений суспільній ролі, яка з’явилася в таких драматичних подіях і є насправді героїчною. Розповідати про себе світові, розповідати про себе самим собі, усвідомлювати нових себе, справжніх героїв сьогодення — важлива й горда місія цього альбому», — кажуть виконавці.

нестор, Libenson — LP Виходячи з кімнати

До дебютного альбому Libenson ввійшло 11 різнопланових хіп-хоп пісень, що розповідають про один день з життя у місті Q. Саме туди запрошує виконавець кінцевою фразою на останньому треці релізу. 

Для нестора трек став роботою над помилками. Різні за звучанням пісні релізу символізують перехід до нового етапу у творчості та розкривають універсальність репера.

З гостьовими куплетами на альбомі зʼявилися Dofamin, Otoy та Nadeen.

Настя Головань каже, що проблеми, про які нестор говорив у інтервʼю для LiRoom, тепер озвучуються в нових треках.

«У пресрелізі вказано, що це новий етап творчості нестора, втім, ми чуємо про це ледь не з кожним новим релізом репера. Так, нестор продовжує змінюватися як молода особистість, і це не може не впливати на його музику. От у мене складається враження, що його музика стає більш комерціалізована. Чи це погано — точно ні, чи впливає це на сприйняття треків — для мене так».

Lost Gift, AveKucher — Forbes

Електронний виконавець Lost Gift та бердичівський репер AveKucher об’єдналися у новому синглі Forbes, який вийшов разом із кліпом.

Відеоробота контрастує зі змістом пісні: у треці артисти мріють про успіх та запевняють у цьому рідних, але поки мають працювати на СТО.

Grabar — Ходить туга (live у Музеї Ханенків)

Grabar — аудіовізуальний проєкт, який створив київський митець Олег Грабар на початку 2022 року.

Ходить туга — спроба зафіксувати важливі процеси в сучасному українському мистецтві. Під час повномасштабного вторгнення команда Музею Ханенків убезпечила всю колекцію в сховищах, а в спорожнілих залах організувала виставку з сучасними українськими митцями й мисткинями.  

Це історія про порожнечу, викликану війною та можливість побачити щось нове.

Ukie’z — Не віддавай своїх темряві

Пісня про почуття, які нині переживає кожна дієва людина в країні. Про надію і розлуку, біль і смерть, про боротьбу світла й темряви, бойове братерство і порятунок. На створення пісні учасників гурту надихнув вірш Євгенії Устінової.

Режисером кліпу став Олександр Балтушев, а знялися в ньому військовослужбовиця Юлія Паєвська (Тайра), яка після облоги Маріуполя пройшла російський полон та засновник видавництва «Люта Справа» Андрій Гончарук.

Quest Pistols — Хто ми є

У травні 2022 року, з нагоди 15-річчя гурту, «золотий склад» Quest Pistols об’єднався і вирушив у всеукраїнський тур. Після возз‘єднання гурт перевипустив українською мовою пісні Ты так красива і Я твой наркотик.

Тепер вони релізнули трек Хто ми є, яким хочуть нагадати, що у важкі часи головне бути щирими, єднатися, усвідомлювати власну природу та створювати нову реальність попри перешкоди. Саму пісню вони називають «початком нового відліку» у своїй творчості.

Після Дощу — Нормальний чоловік

Після Дощу — сольний проєкт виконавця з тіктока Яна. Нормальний чоловік — пісня з майбутнього альбому, що вийде наприкінці липня. Героїня пісні обирає бути на самоті, бо «жаліється на хлопців, каже всі вони не ті». 

А Настя Головань каже, що для неї Після Дощу — це один величезний прикол і гілті плеже нашої випускової редакторки Яни Ільків, який знайшов свою цільову, і слава богу.

Monatik — Мокра

Монатік продовжує ділитися новими варіаціями пісень в межах свого проєкту Repaired. Новий трек — це українськомовна версія пісні Мокрая, що вийшла у 2015 році.

Epolets — Газлайт

Соліст гурту Павло Варениця зізнався, що був газлайтером, коли писав пісню Зраджуй, бо писав про пристрасть, якої вимагав від дівчини. Він також додав, що під час війни треба не мовчати про тему психологічного насилля. Тож пісня Газлайт саме про це: нав‘язування чужих думок, нехтування емоціями та психологічний тиск.

Майн, Tember Blanche — Ніч яка місячна

Для київського інді-тріо Майн це перша пісня з проєкту «Рідне», для якого учасники гуртів рефлексували на старі українські пісні особисто, щоб створити щось абсолютно нове.

Ніч яка місячна — трек про красу кохання, переповнена космічними порівняннями.

Вокаліст гурту Нікіта Масюк каже, що ця пісня асоціюється в нього з родиною, адже саме її виконували на кожному сімейному святі.

Drevo — Самолітом

Цей трек від учасника нацвідбору на Євробачення 2023. Сам виконавець, анонсуючи пісню, назвав її майбутнім хітом літа.


Твій зайчик пише — Стеля

Новий сингл київського попрок гурта Твій зайчик пише — це меланхолійний рок про почуття самотності та безсонні ночі. У пісні автор звертається до своєї кімнати, називаючи її найкращою подругою, бо саме вона знає про всі його переживання та секрети.

«Простий приємний попрок, який не вирізняється чимось особливим, але він закриває важливу нішу, тож бажаю гурту натхнення», — ділиться враженнями Настя Головань.

To Eternity & The Curly — Імпровізація (feat. Liia)

To Eternity та The Curly випускають другий сингл з майбутнього спільного альбому. Цього разу до них приєдналась Liia — артистка родом з Іловайську, що працює в стилі ambient та indie-pop. 

За словами музикантів, Імпровізація — це фанковий грув, літній вайб та роздуми про перші сварки й непорозуміння в стосунках.

Левко — 12 гріхів

Музикант і барабанщик гурту «Пацюк та Сонячні Котики» Левко випустив трек про граничні депресивні стани, де кожен день як дебільний екзамен, від якого аж трусить. Наче друг, що завжди травить жарти аби прикрити свій внутрішній стан, Левко загортає серйозну тему кризи юного віку у легку обгортку з лоуфайним бітом та веселим приспівом.

«Левку віддаю всі свої можливі респекти. Знайомі теми, приємний лоуфайний звук, щирість у кожній ноті. Поважаю, коли виконавець вміє запакувати свою особистість і в чіпляючу музику, і в зрозумілий образ», — коментує пісню Настя Головань.

Lovera Breaux — Сумую

Новий сингл від київського виконавця Lovera Breaux — це опис смутку за коханою людиною, розповідь про власні почуття та бажання зустрітися знов.

Грувовий трек чекав на свій вихід два роки і тепер настав час для прем‘єри.

Схожа — Електростанція

Київська індіпоп співачка Схожа випустила сингл про жіночу близькість з природою, її стихіями і явищами. Крім прямого значення слова, Електростанція несе у собі метафоричне значення надпотужної жіночої енергії, що є рушійною силою. 

Скажи щось погане — Бар

Бар — перший сингл з майбутнього альбому Рефлексія київського експериментального рок-дуету Скажи щось погане, який передає емоції невизначеності та пошуку себе. Артист піднімає тему біполярного розладу та задає депресивний та меланхолічний настрій всій платівці. 

Bandi&Bagi — Fight

Bandi & Bagi — хіп-хоп дует з Тернополя та Харкова. Fight — це другий сингл дуету. Він про боротьбу світлої та темної сторони людини на шляху до здійснення мрій. Їхній попередній сингл Ablaze увійшов до Топ-100 Apple Music і тривалий час займав третє місце в Top Shazam Ukraine.

Шовковиця — шовковиця

Настя Головань послухала дебютний трек виконавця/ці, і каже про неї таке: 

«На “Потопі” дебютувала ягідка шовковиця. Чотири хвилини танцювального техно особисто мене не надто чіпляють, але як персонажка з телеграм-каналом шовковиця точно викликає інтерес: “я вам нахуй не якась там лохина”».


Читайте також: Відео дня: дивимося кліп на пісню Ukie’z «Не віддавай своїх темряві»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024