Головна
>
Кіно
>

Український фільм «Степне» змагатиметься у головному конкурсі кінофестивалю Локарно

Український фільм «Степне» змагатиметься у головному конкурсі кінофестивалю Локарно

Фільм «Степне» режисерки Марини Вроди потрапив до головного, міжнародного конкурсу 76-го кінофестивалю Локарно, який відбудеться з 2 по 12 серпня у Швейцарії. Про це повідомляється на офіційному сайті фестивалю. Загалом у категорії представлено 17 фільмів.

Кадр з фільму

«Степне» — це історія кількох днів життя літнього чоловіка, який приїжджає в українське село Степне, щоб доглядати за своєю матір‘ю при смерті. Перед самою смертю мати розповідає йому про набір речей, закопаних у сараї, що «повернуть головного героя у спогади та змусять згадати про колишні мрії та все, чого він жадав, проте так і не досяг». Головний герой — втомлена і здебільшого розчарована людина, яка живе за інерцією. Дорога з міста до маминого села стає для нього довгим і складним шляхом. Смерть матері, зустріч із братом і невзаємна любов до жінки дозволяють йому знову відчути себе живим. Проте, чоловік розуміє, що це лише відлуння життя, яке він міг би прожити.

Головні ролі у фільмі виконали Олександр Максяков, Ніна Антонова, Олег Примогенов, Радмила Щеголева. Фільм знято спільно з Німеччиною, Польщею і Словаччиною.

Режисерка фільму Марина Врода відома низкою короткометражних фільмів, серед яких «Сімейний портрет», «Дощ», «Клятва», «Крос» та інші. За стрічку «Крос» вона отримала «Золоту пальмову гілку за короткометражний фільм» Каннського кінофестивалю у 2011 році.

Показ фільму «Степне» у Локарно стане також світовою прем’єрою для стрічки.

Міжнародний кінофестиваль у Локарно проводять щорічно в серпні в місті Локарно, Швейцарія, починаючи з 1946 року. Після Венеційського і разом із Каннським та Карловими Варами, кінофестиваль у Локарно є одним з найдавніших. Минулоріч фестиваль відкривала короткометражна стрічка української режисерки та сценаристки Наталки Ворожбит «У тебе все гаразд?».

Також дві нагороди на фестивалі минулоріч отримала стоічка «Як там Катя?» режисерки Крістіни Тинькевич. Сам фільм отримав спеціальний приз журі Ciné+, а виконавицю головної ролі Анастасію Карпенко визнали найкращою акторкою. Окрім того, на фестивалі відбулася прем’єра польсько-німецької стрічки про Україну «Синдром Гамлета»Ельвіри Нєвєри та Пьотра Росоловського. Команда фільму провела акцію на підтримку України. Про акцію, реакцію організаторів та військову форму на червоній доріжці — читайте у нашій розмові з режисеркою стрічки Ельвірою Нєвєрою.


Читайте також: Екологічний фільм «І кожна річка» вийшов онлайн

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024