Головна
>
Кіно
>

Фестиваль квір-кіно Sunny Bunny-2024 оголосив журі та фільм-закриття

Фестиваль квір-кіно Sunny Bunny-2024 оголосив журі та фільм-закриття

19 квітня у кінотеатрі «Жовтень» (Київ) відбудеться церемонія відкриття другого квір-кінофестивалю Sunny Bunny. 17 квітня організатори оголосили, яка стрічка стане фільмом-закриттям події, а також представили журі фестивалю. 

Абонементи та квитки на фестиваль Sunny Bunny – 2024 уже в продажу, придбати їх можна за посиланням

Лірум є інформаційним партнером події. 

Фільм-закриття

Фільмом-закриттям Sunny Bunny стане новий фільм американського режисера Ітана Коена «Лялі їдуть далі».

У стрічці знялися такі зірки, як Марґарет Кволлі («Бідолашні створіння», «Одного разу в Голлівуді»), Педро Паскаль («Мандалорець», «Останні з нас»), Метт Деймон («Розумник Вілл Гантінґ», «Одинадцять друзів Оушена») та інші. 

Джеймі та Меріан вирішують кинути все й вирушити у спонтанну подорож до Таллагассі, щоб почати життя з чистого аркуша. Їхнє прагнення до нового життя обертається кумедними пригодами, коли вони стають мішенню невдалої банди злочинців. Сценарій Ітан написав разом зі своєю дружиною Трішою Кук, а сам кінопроєкт був задуманий ще на початку 2000-х.

Багато своїх фільмів Ітан Коен створив разом зі своїм старшим братом — Джоелом Коеном. Серед їхніх робіт — «Балада Бастера Скраггса», «Великий Лєбовські» та «Фарґо», який отримав два Оскари, а також нагороди за режисуру від Британської кіноакадемії та Каннського кінофестивалю.

Фото: кадр із фільму «Лялі їдуть далі»

Основне журі кінофестивалю

Оксана Черкашина — українська акторка театру та кіно, режисерка та перформерка.

Вона є володаркою національної кінопремії «Золота Дзиґа» і дворазовою лауреаткою Національної премії кінокритиків «Кіноколо» за ролі у фільмах «Погані дороги» та «Клондайк». Як театральна акторка, вона виступає у Театрі Повшехний та TR Warszawa у Варшаві. Її талант визнаний провідними театральними нагородами в Польщі, включаючи другий приз за Найкращу жіночу роль на фестивалі «Божественна комедія» у Кракові та Головну акторську нагороду на Всепольському конкурсі сучасного мистецтва. 

Павел Бiчек — директор чеського квір-кінофестивалю Mezipatra, засновник дистриб’юторського лейблу Queer Kino, який сприяє розповсюдженню квір-фільмів у кінопрокаті, на телебаченні та стримінгах.

Павел є частиною команди квір-кінофестивалю Mezipatra з 2011 року, а у 2015 році став його директором. Окрім Mezipatra, Павел також працював на кінофестивалі про права людини One World, на Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах і займався постпродукцією фільмів.

Ромас Забараускас — литовський кінорежисер, сценарист, автор і продюсер.

Забараускас здобув ступінь бакалавра кіномистецтва в Університеті Венсен у Сен-Дені (Париж), рік навчався за обміном у Гантерському коледжі (Нью-Йорк), а також закінчив магістратуру з комунікацій в Університеті Казімераса Сімонавічуса (Вільнюс). 

Журі Спілки кінокритиків України

Спілка кінокритиків України — українська неприбуткова ГО, створена у 2018 році задля консолідації українських кінокритиків, сприяння та розвитку кінокультури в Україні. Журі СКУ діє на українських кінофестивалях та відзначає нагодами й спеціальними відзнаками досягнення в кіномистецтві.

Серед журі від Спілки кінокритиків України на фестивалі Sunny Bunny — 2024:

Оксана Волошенюк — голова правління Спілки кінокритиків України з 2023 року. Викладачка кафедри кінознавства КНУТКіТ імені І. К. Карпенка-Карого. Співавторка кінокритичних текстів, кінознавчих розвідок «Історія кіно України. Т.2», «Олександр Довженко: між тоталітаризмом і національною ідеєю. Енциклопедичний словник. Т. 1», програм і посібників з медіаосвіти та громадянської освіти. Членкиня FIPRESСI, Правління комітету Національної премії кінокритики «Кіноколо», НСКУ

Олександр Гусєв — кінокритик, фестивальний відбірник, кінооглядач агентства «Укрінформ», член правління Спілки кінокритиків України.

Валерій Мирний — кінооглядач журналу New Voice, журналіст, продюсер, член СКУ.

Також 10 квітня Sunny Bunny анонсував повну програму заходів події, переглянути її можна за посиланням


Квір-кінофестиваль Sunny Bunny заснували у 2023 році, відокремивши його від однойменної програми кінофестивалю «Молодість», яка існувала понад 20 років. 

«Молодість» — другий серед міжнародних кінофестивалів, після Берлінського міжнародного кінофестивалю, який впровадив спеціальну нагороду для фільмів із ЛҐБТКІА+ тематикою та виділив їх у самостійну програму. На тому ж Берлінале команда «Молодості» отримала квір-нагороду Teddy Award за програму Sunny Bunny та просування ЛҐБТКІА+ кіно.

Абонементи та квитки на фестиваль Sunny Bunny – 2024 можна придбати за посиланням.


Читайте також: Добірка музичних квір-фільмів від Sunny Bunny

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024