Головна
>
Кіно
>

На Takflix вийшов український фільм-призер Берлінале «Це побачення»

На Takflix вийшов український фільм-призер Берлінале «Це побачення»

В онлайн-кінотеатрі Takflix вийшов фільм «Цепобачення». Це — дебютний ігровий фільм режисерки Надії Парфан, знятий єдиним кадром. Стрічка буде доступна безкоштовно до 6 квітня.

Це — другий фільм виробництва Takflix. Попередній короткометражний фільм «Голубівники Києва» розповідав історії киян, які займаються розведенням голубів. 

Читайте також: Takflix презентував перший фільм власного виробництва

«Це побачення» розповідає про столицю країни, в якій триває повномасштабна війна, але водночас вирує життя у всіх його проявах. На світанку по Києву на великій швидкості мчить авто. Коли воно гальмує, з машини виходить людина у камуфляжі. На неї чекають. Для проїзду автівки на швидкості залучали професійного авто-мото каскадера Максима Волинця. Патрульна поліція Києва перекривала рух у двох ділянках маршруту, щоб запобігти аварійним ситуаціям. 

Зйомки відбувалися у Києві, у вересні 2022 року. За задумом команди, стрічку знімали в «блакитну годину» — на світанку, в перші хвилини по завершенню комендантської години.

У лютому 2023 року міжнародне журі 73-го Берлінського кінофестивалю нагородило «Це побачення» спеціальною відзнакою в короткометражному конкурсі. Всього на конкурс подавалися понад 4000 фільмів, 20 з яких потрапили в програму, а три — стали призерами. 

Переглянути фільм можна за посиланням.


Читайте також: Українські фільми отримали нагороди на Берлінале

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024