Головна
>
Музика
>

Пісня за піснею: maxandruh про новий альбом Holy random

Пісня за піснею: maxandruh про новий альбом Holy random

Електронний виконавець maxandruh випустив повноформатний альбом Holy random. До нього увійшло десять треків, серед яких — фіти з Василем Старшиновим, Андрієм Яровим, Данилом Вінариковим, гуртом Monotonne та іншими виконавцями. 

Спеціально для нашої рубрики «Пісня за піснею» maxandruh розповів про кожен трек зі свого альбому. 

maxandruh — електронний проєкт дніпровського звукорежисера й мультиінструменталіста Максима Андруха. Він разом з Олексієм Бадіним були засновниками дніпровського гурту Dz’ob.  Більшість електронних експериментів гурту належать саме Максиму. Дебютний однойменний альбом гурту Dz’ob вийшов у 2016 році. У 2020 році гурт випустив кросжанровий музичний проєкт «Деконструкція», про який можна прочитати в інтерв’ю з лідером гурту за посиланням

У травні 2023 року Андрух випустив авторську електронну версію української народної пісні Вівці, мої вівці. В основу треку увійшла інтерпретація Михайла Гринишина, виконана 1958 року. Музичний оглядач Артем Рісухін казав, що це актуальне та по-своєму чуттєве переосмислення пісні Гринишина.

А в липні 2023 року maxandruh випустив дебютний альбом Holy random.

Fractobliss 

Ембієнтний скетч, що відкриває альбом. Це звуки вулиці з балкону біля студії, на який імпровізаційно награне електрофортепіано, записане на мобільний телефон. Свята випадковість.

Memory Tree (feat. Vasyl Starshynov) 

Перший трек, що був написаний після повномасштабного вторгнення. Ненавиджу ностальгію та сентименти. Але перше відео maxandruh вийшло саме таким — огидно сентиментальним та нестерпно ностальгійним. Близько сотні фоток з вікна квартири, де я прожив понад сім років, дбайливо складені Микитою Лиськовим в реверсі та оформлене у готовий кліп Антоном Шифесоном (Ship her son). В альбомній версії на англійському ріжку грає Василь Старшинов.

Aeroverve (feat. Oleksandr Shakirov and Vasyl Starshynov) 

Історія цього треку почалась з ідеї математичної партії барабанів, що грають тутті з електрогітарою. Ця частина має окрему назву «Вигнання русні святим снейром». Але потім композиція розрослася, мов грибниця, і сказала: клич Олександра Шакірова, дніпровського поета-футуриста. Я погодився. Партію електрогітари виконує Василь Старшинов.

Nebulynth (feat. Andrii Yarovyi) 

Ще один приклад випадковості і спільної творчості. Не дивлячись на те, що в назві присутній лише Андрій Яровий, який зіграв на барабанах, до написання долучилися також Василь Старшинов та Юрій Буличов з Monotonne.

Transpolaria (Vasyl Starshynov feat. Anton Pavliukov) 

Трек, основа якого була написана Василем Старшиновим на гобої з використанням лупера. Всі партії (навіть бас), окрім живих барабанів у виконанні Антона Павлюкова та неживих барабанів, — це гобой, який звучить через гітарний процесор.

Old (feat. Danylo Vinarikov) 

Техно з прямою бочкою приправлене саксофоном від Данила Вінарікова. Несподіванна та приємна коллаба.

Outro (Monotonne version) 

Це, по суті, ремікс Monotonne на ембієнтне фортепіанне аутро з назвою Polytempoutro, про яке трохи згодом.

3d April 

Це перший з треків, яких не повинно було бути в альбомі, але 3 квітня 2023 року він з’явився на світ і я не зміг від нього відмовитися.

Polytempoutro 

Експеримент з фортепіано і темпом. Кожній ноті в цій композиції відповідає свій темп. Але математика є математика. Все склалося добре для нас усіх.

Сива жовна піка (Bonus track feat. Monotonne and Anna Gutor)

«Сива жовна піка
Хатній сич пуга
Проліта шуліка 
І оса куса».

Бонус трек Сива жовна піка — це заклинання, яке при багаторазовому повторенні має знищити всю русню на нашій планеті. Написане разом з Анною Гутор. Синтезаторні візерунки від Monotonne.


Читайте також: Пісня за піснею: vioria про новий альбом «Уроки флірту»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024