Головна
>
Кіно
>

Відео дня: дивимося трейлер фільму «День Незалежності»

Відео дня: дивимося трейлер фільму «День Незалежності»

Вийшов трейлер фільму «День Незалежності» від режисера «Наших котиків» і засновника об‘єднання «Вавилон’13» Володимира Тихого. Стрічка вийде у прокат 24 серпня, у День Незалежності України. Фільм розповідає про те, як відбувся День Незалежності в різних куточках України у 2022 році.

Сюжет поданий очима працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, відповідальних за ввімкнення сигналу тривоги в столиці, «пляжних» патрульних з Одеси, операторки протитанкового комплексу, мінометної батареї, штурмовика ЗСУ, 14-річної прибиральниці пабу в Харкові, художниці з Києва та народного депутата, який стояв у витоків проголошення незалежності України. Всі ці люди створюють мозаїку одного дня життя України.

Зйомки відбувались одночасно в різних регіонах України. Всього у фільмуванні брали участь 11 кінооператорів. Також у стрічці використані кадри 1991 року, на яких показане перше внесення українського прапора до Верховної Ради.

Стрічка стала другою роботою Володимира Тихого за час повномасштабної війни з Росією. Прем‘єра «Дня Незалежності» відбулася цьогоріч на кінофестивалі Docudays UA.

Кінокритик Ігор Кромф зазначив, що «кожна з розказаних Тихим історій у цій документальній мозаїці — це цілком собі вартісна окрема короткометражка». Його рецензію на фільм можна прочитати за посиланням.

До слова, фільм «День Незалежності» представлений у національному конкурсі Одеського міжнародного кінофестивалю, який триватиме 19—26 серпня.

У кінотеатрах стрічку покажуть за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».


Читайте також: Вийшов документальний фільм про Сергія Михальчука — оператора фільмів «Поводир» та «Довбуш»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024