Головна
>
Музика
>

Хто такі Лівінстон?

Хто такі Лівінстон?

27-28 травня на кіностудії Довженка у межах ювілейної вечірки Лесі Квартиринки виступатиме гурт Лівінстон, який за п‘ять років музичної кар‘єри випустив три мініальбоми, кілька синглів та став учасником низки музичних фестивалів і благодійних концертів. LiRoom є інформаційним партнером вечірки, тож розповідаємо, хто такі Лівінстон та чим особлива їхня творчість.

Гліб Іванов та Андрій Пантюх

Історія гурту

Лівінстон (перша назва — Jonathan Livingston) — це київський дует, заснований вокалістом Андрієм Пантюхом та віолончелістом Глібом Івановим. До створення гурту Гліб виступав у різних музичних колективах, оркестрах і ансамблях. Андрій почав займатися музикою в університеті, спершу виступав у кавер-бенді, згодом почав писати авторські пісні та став учасником шоу «Голос Країни», де й познайомився з Глібом.

Дует грав у жанрі бароко-поп, у їхніх піснях поєднуються вокал гітара та партії віолончелі.

П‘ять років тому році Лівінстон у співпраці з лейблом Masterskaya презентував дебютний сингл Колискова, який потрапив у топ-50 улюблених пісень редакції LiRoom за 2017 рік.

Свій дебютний альбом Під Зеленими Осокорами дует випустив навесні 2018 року. До нього увійшло три пісні: З тобою, Хворий і Засинай. Мініальбом  потрапив у список найкращих релізів місяця за версією LiRoom, а також до переліку найкращих альбомів 2018 року: 

«Якщо слухати дебютний сингл, міні-альбом Під Зеленими Осокорами та фінальний сингл Любити на слова Ліни Костенко поспіль, можна прослідкувати історію, що поєднується не лише емоційно завдяки поєднанню віолончелі та вокалу, а й за образами, що будуються у кожній пісні. Цей мініальбом є цілісною та завершеною роботою, яку хочеться сприймати як єдиний витвір мистецтва», — розповідала тоді журналістка LiRoom Катерина Ятель

У 2019 році Лівінстон випустив другий ЕР Хто я?, до якого увійшли пісні: Хто я?, Метаморфози, Подаруй мені ріку, Сова і Мадам Таро. Того ж року відбувся перший сольний концерт гурту в Caribbean Club. 

За рік виконавці випустили ще один альбом під назвою Дурман, до якого також увійшли три пісні: Офелія, Храм і Леді Макбет. 

«В основі всього мініальбому – роздуми над причиною людського «голоду», спокуси, слабкості і моральності. Різниця лиш в тому, що в кожній пісні – свій “голод”, свій “сад” і ”плід”. А в умовах, які зараз виникли, самоізоляція, обмеживши нас від певних спокус, особливо загострила інші. Тому, думаю, це – привід задуматись над природою і сприйняттям наших спокус»розповів про альбом вокаліст Андрій Пантюх для нашої рубрики «Пісня за піснею».

Стокгольмський кінофестиваль і кліп біля «мертвого озера»

Незадовго після випуску третього альбому з‘явився і кліп на пісню Подаруй мені ріку, режисером якого став Максим Пшеничний. Зйомки відбувалися на дні Куяльницького лиману. Відеороботу було відібрано до офіційної програми Стокгольмського кінофестивалю 2020 року.

Ще одна відеоробота гурту Лівінстон — кліп на пісню Пил, знятий на території «мертвого озера» у Вірменії. Авторкою кліпу стала російська режисерка Ламара Согомонян, з якою дует почав співпрацювати після її роботи над короткометражним фільмом, де було використано одну з пісень гурту.

«Пісня “Пил” про спустошеність, смуток, розчарування, совість та втому. Про неправильний вчинок, про необдуманість вибору, про безнадійність повернути втрачене, але водночас — про тліючу у серці надію, очікування все змінити та про віру в краще, яка живе в кожному з нас»,розповіли виконавці про пісню.

Оновлений склад гурту 

У 2021 році артисти презентували пісню Зима, а також повідомили про тимчасове припинення діяльності. Гурт назвав це «вимушеною перервою, пов’язаною із рядом причин». Із початком повномасштабного вторгнення відновили виступи та почали брати участь у благодійних концертах. А у березні 2023 року повідомили, що відновлюють діяльність гурту в оновленому складі. Віолончеліст Гліб Іванов більше не виступатиме у складі дуету натомість до фронтмена Андрія Пантюха приєднався струнний квартет Infinito String Music

На вечірці Лесі Квартиринки Лівінстон презентує напіворкестрове шоу та виконає кілька нових пісень.

Придбати квитки на вечірку можна за посиланням.


Читайте також: Jonathan Livingston: «У музиці не може бути конкуренції»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024