Головна
>
Плейлисти
>

50 улюблених українських пісень 2017 редакції LiRoom

50 улюблених українських пісень 2017 редакції LiRoom

LiRoom LiRoom
26 Грудня, 2017

Вже другий рік поспіль ми збираємо улюблені українські пісні, які були випущені за останні 12 місяців. Принцип, за яким ми відбираємо ці треки, суто суб’єктивний. Тобто редактор просто обирає пісні, які йому подобаються і які він/вона слухав протягом року. Нижче – плейлист з усіх пісень, які ми відібрали, та опис з поясненням до кожної з них від Олексія Бондаренка та Катерини Ятель.

Олексій Бондаренко

5 Vymir — Нові Імена
Ця пісня мені сподобалася з першого прослуховування. На мою думку, 5 Vymir — один із найбільш недооцінених українських гуртів і їм вдалося написати своєрідний гімн про себе та гуртів-колег.

Леді Джанк — Інтро (Холоста Свобода)
Мені дуже шкода, що гурт Леді Джанк ніяк не може вийти на стабільний розвиток. Цьогорічний EP вийшов майже випадково. І перша ж пісня (навіть не зовсім пісня, а інтро) розкриває багато можливостей, які є в цих музикантів.

Epolets — Океан
Після солодкуватого альбому Cult, Epolets повернулися до більш важкого гітарного звуку. Океан та Рідина — дві моїх улюблених пісні із платівки.

Юра Самовілов — Чорні Кити
Заворожуюча пісня на слова Жадана. Вокал Юри унікальний. Одна з тих пісень, які “заходять” одразу.

Жадан і Собаки — Бухло
За цей рік Жадан випустив лише одну пісню, але напрочуд гостросоціальну. Здравствуй Толік, я алкоголік.

BRUTTO — Середні Віки
Третя підряд пісня на слова Жадана. На мою думку, це одне з найбільш вдалих аранжувань BRUTTO. Пісня, міць якої вразила мене на концерті.

O.Torvald та Бумбокс — Вечір в Ріо
Цей трек потрапив одразу у два альбоми, які можна назвати чи не найбільш гучними в українському поп-році. І не дарма.

Гапочка та SINOPTIK — Друг
SINOPTIK нарешті написав щось під україномовний текст. Щось, завдяки Гапочці, вийшло настільки потужне, що запам’яталося на весь рік.

Latexfauna — LIME
Я просто дуже люблю Latexfauna, їх абсурдні тексти та почуття гумору.

Karna — Party на Прикарпатті
Чорти волохаті чекали на повернення Karna багато років. Вони повернулися і зробили це ефектно. Один кліп чого вартий.

Mandarinaduck — Landslide
Один з найкращих альбомів року, кожна пісня з якого варта прослуховавання, тому саме Landslide брав майже навмання.

OY Sound System — Koliuchka
Я не в захваті від того, як OY Sound System звучать в записі. Але я пам’ятаю як ця пісня звучаить наживо. Виступ OY Sound System – один із найбільш улюблених цього року.

Христина Соловій — Fortepiano
Цього року Христина Соловій випустила лише один трек. Але це знову стовідсоткове потрапляння в ціль. Прекрасний трек, чудове аранжування, чуттєвий кліп. Після виходу пісні переслуховував разів 10 підряд.

r.roo — incident with the man who carries a case
Моє особисте відркиття року – r.roo відійшов від електронного саунду в напрямку акустичного лаунжу та джазу. І вийшло напрочуд вдало.

Brunettes Shoot Blondes — Away
Знаю цю пісню вже багато-багато років, BSB виконують її на концертах. Нарешті з’явилася в записі.

Sasha Boole — Golden Tooth
Саша Буль – гордість українського фолку. Я щиро люблю його музику.

пташник — Воля (Іздрик)
Перспективний початок молодого проекту пташник із цікавими аранжуваннями від Лесика Омодади.

5’nizza — Митя
Єдина пісня, яка залишилася в плеєрі з нового альбому 5’nizza. Єдина пісня з цього альбому, в якій зберігся дух “старої п’ятниці”.

её — Kateryna
Оскілька Катя обирала перша, то Чоловік-муза дістався їй. Друга улюблена у цього напрочуд талановитого гурту – Kateryna, яку запам’ятав ще з першого виконання на концерті.

DZ’OB — Deti
Дивовижний проект, який поєднує електронну музику з нео-класикою. Наживо я їх не зрозумів. А в записі навпаки – “зайшло” на ура.

Bahroma — Марина
І нехай це кавер на Sex On Fire, текст цієї пісні вийшов настільки занятний, що це виправдовує все.

Слова-паразиты — Горизонты
Це особисте. Це перша пісня, яку я виконував на електрогітарі зі сцени – допомагав зіграти соло. Це було близько 7 років тому. Нарешті пісня вийшла в записі. За 7 років в ній нічого не змінилося

Пошлая Молли — Любимая песня твоей сестры
На цьому місці мала бути НастяЗникає, але я зрозумів що за рік не вивчив жодного її тексту. А цей текст я звідкись знаю.

Me’leron — So Dear To Me
Дуже класний нео-психоделічний проект. Такі собі українські Tame Impala. Слухати приємно і звучить альбом інтернаціонально.

ADAM — Мантра
Певне моє головне відкриття в українській поп-сцені. Причому полюбився мені ADAM саме з першого треку альбому. Дуже чіпке та цікаве аранжування.


Катерина Ятель

её — Чоловік-Муза
Обирати з альбому её всього одну пісню важко, адже кожна з них – це неординарний феміністичний гімн, яких так довго не було на українській сцені. Врешті зупинилась на дуеті з Женьою Галичем. По-перше, тому що сам фронтмен O.Torvald на ній звучить аж надто несхоже на самого себе. А по-друге, після першого прослуховування у мене була і шиза, і криза.

Бумбокс — Колишня
Я знала, що Вечір в Ріо потрапить до списку Льоши, тому зі спокійним сердцем обрала найпотужніший трек альбому. Шкода лише, що на живих виступах приспів губиться і не качає, як на записі.

O.Torvald — В подушках
Старий-добрий O.Torvald, такий, яким його встигли полюбити сотні фанатів задовго до альбому Наші люди всюди.

Constantine — Мара
Мій улюблений музикант лейблу Івана Дорна. Це якісна поп-музика з потужним чоловічим вокалом. Буду сподіватись, що на наступному альбому Костянтин запише більше ліричних пісень.

ЛЮСІ — Досить
У списку дебютантів цього року Люсі в мене на першому місці. Стильний поп українською без рушників та калини.

Monatik — То, от чего без ума
Через те, що Monatik досі не випустив кліп на цю пісню, її якось пропустили повз. Але це тимчасово, адже поки що – це найпотужніший трек музиканта.

Maru — Lyubov
Я вагалась між трьома англомовними піснями Maru і цією. Перемогло внутрішнє мовне квотування.

Dakooka — Гордо
Платівка Dakooka – один з найочікуваніших мною релізів цього року. Гордо в’їдається в голову і довго не відпускає. Хоча мені трошки шкода, що співачка вирішила іти в електронне звучання і не випускати пісні як Умри, если меня не любишь або Не ссы.

Kazka — Свята
Ще один цьогорічний дебютант. Якщо ви не чули, що вокалістка на свята не була свята, то певно ви ні разу не вмикали радіо.

Jonathan Livingston — Колискова
Новий проект лейблу Masterskaya поки що випустив всього два сингли, але запам’ятайте мої слова – наступного року їх альбом увійде у топ найкращих релізів року.

Время и Стекло — Тролль
Я усвідомлюю, що мейнстрімна поп-музика може отримати підтримку в LiRoom тільки від мене, тому забов’язана згадати черговий вірусний трек ВиС. До того ж у них такий кліп, що моя рука автоматично робить “сломанную лапку”.

Bahroma — Кадриль
Епатажність тексту Марина могла відволікти слухача від інших достойних треків у Bahroma.

Yuko — Люлька
Якщо чесно, це вибранна навмання пісня з чудового міні-альбому YUKO.

Black Balloon — Втеча
Наявність цього синглу у переліку ніяк не пов’язана з участю нашого головреда у його створенні. Причина значно суб’єктивніша – на момент виходу текст пісні бив по правильним больовим точкам.

SUOK — Turn Me On
Мар’яну Головко дебютантом язик не повернеться назвати, але, знову ж таки, навіть з двох релізів я роблю прогноз, що на нас чекає крутий альбом наступного року.

Postman — Being High
У мене давня любов до сольного проекту Postman. І мені дуже не вистачає такої музики в Україні.

Kadnay — Колискова
Загалом, україномовний альбом Kadnay мене вразив менше, ніж я очікувала. Проте Колискова – найкраща з випущених пісень гурту.

Иван Дорн — Пристально
Після англомовного альбому я дуже боялась, що нам більше не судилось почути такого звичного, абсурдного і танцювального Дорна. Рада, що помилялась.

LatexFauna — Дослідниця
По правді, Льошин опис до LIME достатньо вичерпний для кожного треку Latexfauna.

Vivienne Mort — Іній
Ще одна подяка національному відобру на Євробачення, цього разу – за єдиний на увесь рік реліз Дани Заюшкіної.

5’nizza — Почему
Хоча спочатку мені багато пісень з альбому здались вдалими, як не дивно лише одна з них лишилась у плейлісті.

Jerry Heil — Де мій дім
Якщо я ще хоч раз напишу слово “дебютант”, то мені стане погано. Хоч мені ніколи особливо не подобались акапельні кавери від Jerry Heil з її youtube-каналу, саме ця пісня заїла в голові на всю осінь.

Esquizet — Mustang
Ви могли помітити, що це зовсім не мій жанр музики. Але для мене є дуже показовим той факт, що ця пісня досі є в моєму плейлісті. Уточню лише, що хоч міні-альбом і вийшов 30 грудня 2016, ми усе одно вирішили додати пісню

Грибы — Тает Лед
Проект Грибы зробив щось унікальне – з’явились нізвідки, захопили мінімум дві країни, завірусили весь свій альбом, навчили усіх дивно танцювати, зробити Kyivstoner популярним і потім розтанули як крига.

Panivalkova — Докучаю
Цьогорічний відбір Євробачення подарував нам безліч справді хороших і цікавих композицій. Хоч я і вболівала за O.Torvald, але без прив’язки до конкурсу пісня Panivalkova моя улюблена.

Фото обкладинки: Ольга Закревська

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024